Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cola na ból gardła?

VirQu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co myślicie o stosowaniu Coli na ból gardła? Boli mnie gardło przy połykaniu i przy mówieniu. Aktualnie stosuje zimne mleko i rzeczywiście złagadza ból

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Cola? Skąd ten pomysł? >.< Cola zawiera kwas, na pewno nie pomoże ci z gardlem. Polecam przepłukać je szałwią (nie wiem jak to sie pisze xD) i pić ciepłe mleko z miodem ;).

381911453317091771709.png
by ja.

Opublikowano

Sp.1 Kroimy dwie niewielkie cebule w talarki i układamy warstwowo w słoiku,
przesypując każdą kolejna warstwę łyżeczką cukru. Słoik odstawiamy
(najlepiej na noc) w ciepłe miejsce. Syrop stosujemy kilka razy
dziennie.

Sp.2 Trzeba cebulę zetrzeć na tarce, odciskając przy tym dokładnie sok. Do
soku można dodać (opcjonalnie) miód oraz cytrynę. Należy pić po 2
łyżeczki syropu kilka razy w ciągu dnia.

sygnauf.png

by Valky

Opublikowano

Co myślicie o stosowaniu Coli na ból gardła? Boli mnie gardło przy połykaniu i przy mówieniu. Aktualnie stosuje zimne mleko i rzeczywiście złagadza ból

Jasne może jeszcze gazowana?

Na ból gardła polecam wodę z miodem(ewentualnie herbata).

Opublikowano

Płukaj gardło szałwią,pij gorącą herbate,mleko z masłem lub miodem,a jak to Ci nie odpowiada to zostają tabletki różnego rodzaju,które otrzymasz w najbliższej aptece ;)

1379148048-U870856.png

Opublikowano

ja tam zawsze jak mam problemy z gardłem to domestosem zalewam...

w dupe se te kole wlej, a nie kurwa na bolące gardło...

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Nie lepiej kupić jakiś cholinex albo inne tego typu leki? Toż to jest tańsze i skuteczniejsze niż cola i inne napoje...

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Opublikowano

Taa, cola na gardło, nice.

Nie, nie i jeszcze raz nie. To nie pomaga. Kup sb tantum werde np lub cholinex czy jak to sie pisze. Z domowych sposobów, płucz szałwią jw, pij duzo ciepłej lecz nie gorącej herbaty, najlepiej z mięty z miodem.

93353141365207679707.png
by kml14

Cytat

I fight for peace, that's what I'm up here for.

- Patrick ,,PJ" James

Opublikowano

Wątpię aby Ci pomogła z tego co wiem to ja kiedyś piłam ''Pepsi'' na ból brzucha.

Kocham kino akcji na forum. 

Opublikowano

No tak pepsi czy tez cola to na brzuch dobra jak sie najesz i ci sie przewraca wszystko . Gorace mleko + miod + duza ilosc czosnku . Hehe albo 1l lodow xD

BUM

Opublikowano

Mnie gdy gardło boli to zawsze płuczę gardło wodą z solą i prawie zawsze pomaga, gdy nie to zażywam tabletki na gardło i w czasie bólu gardła polecam gorące mleko z miodem i czosnkiem.

PS. wygazowana* ! cola lub pepsi to na chorobę żołądkową czyli gdy jemy/pijemy i po chwili wszystko rzygamy.

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Gazowane na gardło ? Pojebauo ?

Na gardło to biorę tabletki, herbate z miodem i cytryną.

Pepsi i cola to na zatrucie pokarmowe o ile się nie myle.

WaldzioxD.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Pierdolicie, Cola ( ta oryginalna, nie zadne hop cole itd) dziala w pewnym stopniu na ból gardła, bynajmniej mi pomogła nie raz, fakt... zawiera ona tam jakies kwasy itd, ale nie bedzie przez to zadnych powikłan.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...