Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Twisted Fate vs Singed - Pomocy!

KaRRamb4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano zawsze mnie korciło żeby kupić TF albo singed'a. Co o tym myślicie? Nie mam żadnego tanka w kolekcji jak na razie, dlatego zastanawiam sie nad singedem (można go robić pod ap/tank?) a TF zawsze mnie korciło żeby go kupić, ale nie wiem czy się opłaca, czy jest dobry, czy cięzko go ogarnac? Za każdy sensowny post z plusami i minusami postaci daje like. Pomóżcie mi wyyybraaaać!! :D

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Tf ma ogromny potencjał do wygrywania gier, ale jest dość ciężki do grania z powodu tego, że gra się nie tak żeby zdominować mida, ale żeby jak najszybciej spushować swoją i zgankować inne linie. Łatwo się nim farmi, ale niektóre postacie na midzie są w stanie uprzykrzyć mu życie, szczególnie takie które mają dużego bursta i jakiegoś gap closera, na przykład Ahri, Kha'zix, Kassadin, Fizz. W takich przypadkach jeżeli nie jest się w stanie grać zachowawczo można łatwo zniechęcić się do gry Tfem, uznając go za bezużyteczną postać. Aby grać Tfem musisz sobie dobrze zdawać sprawę do czego jest zdolny twój przeciwnik, i na ile możesz sobie pozwolić.

A co do Singeda to obecnie jak Tf jest w ścisłej czołowce najlepszych postaci, lecz nie jest takim do końca tankiem lecz coś pomiędzy tankiem a ap bruiserem, jego 3 core itemy to RoA, Rylai i Liandry. Gdy masz już te 3 itemy to z ultem które daje ci po 65 armora, mresa, msa, hp i mana regen, i redukuje cc jesteś nie do powstrzymania. Grając singedem jesteś w stanie samamu wygrać teamfight mając staty rzędu 1/4, po prostu odpalasz ghosta i ulti i z 500 movement speeda wpadasz w ich ad carry i przerzucasz go do swoich, którzy kończą to co zacząłeś. A damage jest również niezgorszy na 16 lvlu i z tymi 3 itemami bijesz z trucizny około 170 magic damage + 4% obecnego hp na sekundę, przy okazji slowując wszystkich z pomocą rylaia.

Ale Singed niestety dostanie w najbliższej przyszłości nerfa, więc nie wiadomo czy będze dalej w czołówce, ale tak na oko to nerf nie wydawał się aż tak straszny.

Opublikowano

Zawsze bardzo chciałm pograc tf a drogi nie jest. Moze kupie obie postacie.

a mogłby ktos wytlumaczyc na czym polega skill W od tf? Wybiera sie karte z 3 i kazda jest inna? Wybiera sie samemu czy to jest losowe? I jak sie wybiera karte xD?

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Naciskasz w raz, to nad głową tfa zaczynają zmieniać się kolory karty co pół sekundy (żółta->niebieska->czerwona i tak w kółko), gdy naciśniesz drugi raz to blokuję tą kartę która była w tym momencie, i następny autoatak bo zablokowaniu jest wzmocniony: żółta stunuje, czerwona robi aoe dmg+slow, a niebieska robi największe obrażenia i przywraca manę.

Opublikowano

czyli łatwa farma niebieska karte a do tego slow i stun... Niezle, wroce do domu, dozbieram kasy i gramy :) leci like. Dzieki wielkie

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...