Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Konto haknięte - jak to możliwe?

Johny950

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zacznę od tego , że nie wiem gdzie ten temat rozpocząć , więc piszę w tym dziale. Jeśli jest nie tak , z góry przepraszam za błąd, ale przejdę do rzeczy ...

Moje konto w metku zostało haknięte , na 100% nikt nie znał passów , nie logowałem się w innym miejscu niż mój komp i moja sieć.

W sprawie keyloggera , avastem regularnie skanowałem ... i nic. Tak samo po stracie itemów , nic nie wykrył . Macie może pomysł w jaki sposób mógł zabrać . ??

Konto mam ,tylko nie ma itemów.

1377531174-U173186.png

Opublikowano

A aktualizowałeś ostatnio Metina? Ja tak miałem że patrze nie mam itemów nic kompletnie i trzeba było zaktualizować metka wtedy już wszystko było. :-D

gnYrBkB.png

Opublikowano

Tak z niczego Ci nie mogły zniknąć, może przy kumplu włączałeś i Ci wbił. A jak nie , napisz do supportu aby podali Ci przyczynę , IP wchodzące na konta itp.

Kumpel na 100% nie wbił , bo nie zapamiętał by hasła .. za ciężkie do podłapania . Spróbuję do supportu.

A aktualizowałeś ostatnio Metina? Ja tak miałem że patrze nie mam itemów nic kompletnie i trzeba było zaktualizować metka wtedy już wszystko było. :-D

Aktualizowałem w czwartek , wszedłem było ok . i nie wchodziłem 2 dni , aż do dzisiaj ... wchodzę i nic nie ma ..

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Napisz do Supportu, niech sprawdzą w logach IP. . To znajdzie sprawce. Miałem dokładnie tam samo jak Ty. Z dnia na dzień też mnie okradli a nikt nic nie wiedział.

1380739777-U870849.png

1375732994-U592769.png1375735056-U683421.png1378238828-U336505.png

Opublikowano

No właśnie , co innego jak bym miał na kompie keyloggera , to bym wiedział , że to moja wina i przeoczyłem go .. Ale nie ma ani śladu ;/

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Avast nie zawsze wykrywa wszystkie zagrożenia. Musiałabyć jakaś przyczyna.

Może logowałeś się na stronę internetową Metina na innym kompie, ale nie pamiętasz już.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Avast nie zawsze wykrywa wszystkie zagrożenia. Musiałabyć jakaś przyczyna.

Może logowałeś się na stronę internetową Metina na innym kompie, ale nie pamiętasz już.

I tutaj się zgodzę. Avast! to komercyjny antywirus, który nie uchroni przed wszystkim. Tam są realne aktualizacje bazy wirusów co kilka dni, więc można się wszystkiego spodziewać. Ktoś musiał poznać Twoje hasło, bo bez tego nie wziąłby przedmiotów. Może ktoś miał dostęp do e-maila, na który było zarejestrowane konto i tam wynalazł passy? Może wierzyłeś w jakieś yanghacki i gdzieś podałeś swoje dane? Nie wiem - można tylko spekulować, a więc sam zrób sobie 'rachunek sumienia.'

Opublikowano

Maila nikt nie zna 100% .. nie wchodzę na żadne "pseudo" tombole , yanghacki, tradehacki , aż takim debilem nie jestem . Prześpię się z tym problemem , jutro dam znać, jaki błąd mogłem popełnić .

1377531174-U173186.png

Opublikowano

ta kto jest jak się ma avasta ;) masz jeszcze dostęp do emaila? dlatego jak ja wchodzę na metka to wpisuje klawiatura windowsa ;) bo keylogger tego nie łapie

jeżeli masz to napisz do supportu. i niech zobaczą ze inne ip zostało zalogowane albo faktycznie kolega załapał passy ja polecam generować hasło w md5 i np weź pierwsze 12 liter ( cyfr itd ) i napisz na karcze i przyczep z tylu ekranu

Opublikowano

Zapewne miało miejsce zgadnięcie hasła do konta/maila.

Może miałeś łatwe przypomnienie hasła do emaila? Może miałeś jakiegoś innego maila,na którym miałeś wiadomości dotyczące rejestracji gdzieś (tam często podają login i hasło,których użyłeś) I ktoś się na niego włamał.

Opublikowano

Używacie darmowego badziewia jak Avast ,a potem płacz że konta haknięte.

Jeżeli chcesz być naprawdę bezpieczny zainstaluj Sobie :

ESET Smart Security 6

i

Malwarebytes Anti-Malware

W taki sposób będziesz chroniony na 99% :)

Opublikowano

Jak dla mnie,możliwe jest też to że ktoś po prostu "odgadnął" Twoje hasło,np. jakiś kolega.

Znał Twoj login,i próbował różne hasła aż do skutku.

Par7494047.512.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...