Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Corki albo inny adc

KaRRamb4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, chce kupić jakiegoś ADC. Aktualnie gram Corkim bo jest w rotacji i baaardzo mi się spodobał, ale nie wiem czy się opłaca go kupić. Dobry jest? ;>

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Jest bardzo dobry, polecam.

Escape

Zmniejszenie pancerza przeciwnika

Możliwość sprawdzania krzaków

Łatwa farma

Ulti do dobijania + fajny harras

Duży dmg

Fajna pasywka

Opublikowano

To czy jest dobry zależy od rąk, które nim sterują :)

Ogólnie to wymaga sporego treningu, opanowania farmy (ważnego aspektu zwłaszcza na corkim), skillshotów oraz najtrudniejszej umiejętności E -> wyczucia kiedy autoatack a kiedy zbliżenie się, by zmniejszyć wrogowi pancerz. Postaci nigdy za wiele, więc można kupić.

Opublikowano

Jest bardzo dobry, polecam.

Escape

Zmniejszenie pancerza przeciwnika

Możliwość sprawdzania krzaków

Łatwa farma

Ulti do dobijania + fajny harras

Duży dmg

Fajna pasywka

^ w taki sposób jak wyżej to można o każdej postaci napisać że dobra.

Przepiszę to co napisałem w innym temacie

Akurat Corki jest obecnie najgorszym ad carry, i to już od dłuższego czasu (no może pomijając Urgota). Z powodu nerfa którego dostał pod koniec wakacji wypadł ze ścisłej czołówki, a potem było już tylko gorzej gdy pojawiło się mnóstwo bruiserów z warmogami i black cleaverami. Jego skille kosztują zbyt dużo many, co jest jego głównym problemem na linii, a w teamfightach nie jest w stanie nic zrobić bruiserowi który na niego wskoczy, może tylko uciekać, przy czym jego ucieczkę można przerwać dobrze trafionym hard cc.

Opublikowano

^ w taki sposób jak wyżej to można o każdej postaci napisać że dobra.

Przepiszę to co napisałem w innym temacie

Z twojego postu wynika że Corki to słaba postać. Co mam kłamać że jest słaby skoro tak nie jest mam wiele postaci które uważam za słabe i potrafię wyrazić to publicznie (na forum)

Opublikowano

A jakieś inne adc? Max 4800 pz :)

Tylko Miss fortune, ma niesamowity damage przez całą grę, wygrywa linia dość łatwo, a teamfightach w early i mid game niszczy wszystko. Obecnie najlepszy ad carry.

Opublikowano

Caitlyn

Ma duży zasięg dzięki czemu może nawalać z bezpiecznej odległości, posiada dobry escape system + slow, fajna pasywka,łatwa farma, harras z Q,dobre ulti ale można łatwo zblokować, klatki.

Opublikowano
Caitlyn:

+Pułapka

+Q dobre do farmy

+Mały escape

+Slow

+Duży range

+Ulti dobre do dobijania , ale często blokowane
Opublikowano

Caitlyn:

Plusy:
- największy, początkowy zasięg autoataku ze wszystkich championów
- możliwość rozstawiania pułapek, które unieruchamiają przeciwnika (dobrze sprawdzają się podczas ucieczki oraz jako środek prewencyjny przeciwko gankom)
- Q skill o dalekim zasięgu
- możliwość spowalniania przeciwników
- dobre/niedobre ulti (jedno z lepszych lub gorszych ulti - patrz minusy)
Minusy:
- słaba w zwarciu jak większość ranged carry
- ultimate (posiada bardzo daleki zasięg i autonamierzanie, bardzo łatwe do zablokowania - innych wrogi gracz może "przyjąć na klatę" chroniąc właściwy cel)
- 2 skillshoty wymagają pewnego opanowania

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...