Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MV C++ 2010 - helpik.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak napisać kod żeby jak wpiszesz w okienko np "100" a w drugim inną dowolną liczbę np. "2" i jak klikniesz "SZUKAJ" to w trzecim okienku wyskakują Ci te np. 2 liczby w tym przedziale 0-100.

Bo ja nie wiem. :(

( FORUM [ NABÓR ON ] | www.gamerecords.tk )

Metin2

Opublikowano

Mjut, fajny się robisz na forum przez takie teksty ?

Zamiast siąść i poczytać tutorial o C++/CLI (zakładam, że pracujesz w WinForms bo nie podałeś jaka technologia oczywiście) to ty pytasz o każdą pierdołę na forum. Nie dziw się, że masz takie odpowiedzi.
Opublikowano

Jak napisać kod żeby jak wpiszesz w okienko np "100" a w drugim inną dowolną liczbę np. "2" i jak klikniesz "SZUKAJ" to w trzecim okienku wyskakują Ci te np. 2 liczby w tym przedziale 0-100.

Bo ja nie wiem. :(

No ogar...

Nie będę dawał gotowca. Definiujesz sobie minimalną i maksymalną (u ciebie 0 i 100), dobrze by było jakąś tablicę jeśli chcesz mieć zapamiętane te liczby czy coś oraz liczbę którą 1 wpisujesz, czyli tą ilość liczb do losowania. Następnie tworzysz sobie pętelkę (for), która to losuje ci tyle razy ile wynosi ta liczba wiadomo jaka. Jak wylosuje wrzuca ją w tablicę i losuje następną jeśli trzeba etc. Trzecie okienko uzupełniasz tym co ci zwróciła pętelka.

Koniec tak bardzo ogółowo :3

9obpmnjr.png

Opublikowano

srand (time(NULL));
int liczba = 100;
int iloscliczb = 2;
int v2;
for (int i = 0;i<iloscliczb;i++)
{
v2 = rand() % liczba + 1; // <- w v2 bedziesz mial ta liczbe, tylko musisz sobie gdzieś ja wypisać
}

odręcznie więc pewnie coś zle

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...