Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2.pl strasznie muli (lagi)

Kakan16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam metin2.pl się strasznie muli gdy wchodzę w postać lekkie przycięcie potem przycięcie ladowanie duże przycięcie i znowu pff na privah to po 10 metków odpalone i lepiej działa.

8gb ramu

Amd fx 4100 Quad procesor 4 rdzeniowy

karta graficzna 550 Nvidia GeForce 550Ti

Net 2Mb na kilka kompów.

Nie mogę się nawet ruszyć a gdy się chce obrócić to od razu brak odpowiedzi.

Na pewno mi jakiegoś sterownika brakuję tak czuję tylko jakiego ?

Bo teraz aktulizacje itp. dajcie all sterowniki jakie mi potrzebne pobiorę je

najpierw było że reset kompa teraz muli ;/

Opublikowano

po 1. sciagnij everesta tam ci pokazuje jaka masz grafe itp i znajdziesz sterowniki ,po 2. jak to nie sterowniki użyj combofixa pomoże, po 3. uruchamiaj jako administrator

Opublikowano

Ale ja wiem jaką mam grafe itp.

a co mi da administrator patrzałem już skoro działa tylko w metku są lagi a takto dobrze all jest

Mi chodzi o sterowniki żeby gra chodziła płynnie mam najnowszą nvidie chodzi mi np. o

Net framework Dritexct itp. Boshe.

Opublikowano

,,Net 2Mb na kilka kompów." no to powodzenia. To normalne, że przy czymś takim Ci tnie.

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

No ale privy się wgl nie tną i przeglądarka bardzo szybko chodzi tak ogółem to na 3 kompy ale np. privy chodzą inaczej wczytują szybciej postacie pamięć jakby jakąś ;/ a tutaj ciągle muli coś ehhh

Procek jest tak 20% cpu mi piszę to jest mało jak na ścinanie wygląda aż 200+ o boże ;/ a na privie łagodnie działa all naprawdę no to jest wina jakiegoś sterownika / patchera / nw/zrobiłem reinstal teraz się aktulizuje bo wgl wlaczyc cos nie moglem teraz metka :D

Opublikowano

No ale privy się wgl nie tną i przeglądarka bardzo szybko chodzi tak ogółem to na 3 kompy ale np. privy chodzą inaczej wczytują szybciej postacie pamięć jakby jakąś ;/ a tutaj ciągle muli coś ehhh

Procek jest tak 20% cpu mi piszę to jest mało jak na ścinanie wygląda aż 200+ o boże ;/ a na privie łagodnie działa all naprawdę no to jest wina jakiegoś sterownika / patchera / nw/zrobiłem reinstal teraz się aktulizuje bo wgl wlaczyc cos nie moglem teraz metka :D

Ustaw config w Metin2.pl ten sam jakiego używasz na serwerach prywatnych - grafika, cienie, odświeżanie monitora, frequency, itd. Po prawej stronie w pasku Start masz ikonę patchera - kliknij na nią i ustaw nieograniczoną przepustowość. Uruchamiaj klienta przez GameBoostera (dodaje średnio 40% FPS'ów więcej).

Opublikowano

Ustaw config w Metin2.pl ten sam jakiego używasz na serwerach prywatnych - grafika, cienie, odświeżanie monitora, frequency, itd. Po prawej stronie w pasku Start masz ikonę patchera - kliknij na nią i ustaw nieograniczoną przepustowość. Uruchamiaj klienta przez GameBoostera (dodaje średnio 40% FPS'ów więcej).

Ale mam windows 8 i nie mam pasku start !!! POMOCY

Opublikowano

Ale mam windows 8 i nie mam pasku start !!! POMOCY

Jak to nie masz pasku Start? o.O Masz piracką wersję jakąś czy co? Po prawej stronie przy zegarze masz taki ptaszek, na którego klikasz i masz tam aplikację patchera (powiadomienia).

Opublikowano

No mam bez ograniczeń przepustowość i nadal tak się zacina ;/ a na privach nie właśnie testowałem to otworzyłem 10 privów i jest lepsza sytuacja niż z 1 polskim metinem pff ?

To nie wina sprzętu tylko albo sterowników jakiś albo tego patchera czy coś zrobili że all gry działają płynnie tylko to 1 takie.

Opublikowano

Hmm, możesz uruchamiać metina przez pachera ( Takie kuraczaki ) . Uzywaj Ccleanera regularnie, usówa zbędny syf z komputera ^^.

1380739777-U870849.png

1375732994-U592769.png1375735056-U683421.png1378238828-U336505.png

Opublikowano

Hmm, możesz uruchamiać metina przez pachera ( Takie kuraczaki ) . Uzywaj Ccleanera regularnie, usówa zbędny syf z komputera ^^.

Nic to nie dało formata miałem 3 dni temu ;/

Opublikowano

Zaktualizuj sterowniki, najlepiej jakimś renomowanym programem, pobierz wszelkie aktualizacje Microsoft Visual C++, który odpowiada za większość dodatków w Metinie (może to nie działać przez nowy 'system smoka'). Dodatkowo pobierz DirectX 11.0 i włącz klienta przez obejście, aby patcher nie był odpalany.

Opublikowano

powiem ci że mam identyczną sytuację, nawet procek mam taki sam i wydaje mi się, że to wina hack shielda. Mam ten problem od grudnia i zmieniałem system formatowałem dysk, próbowałem wielu instalek, wypróbowałem z pierdyliard wersji sterowników, dodawałem do wyjątkim - NIC. Też czekam na rozwiązanie problemu.

Opublikowano

Mi się wydaje, że to ich wina ponieważ napisałem na ich forum i każdy zaczął pisać że ma taki sam problem że mgła itp. ;/

PS :

Może ktoś niech zobaczy przez TeamViver pisać gg. 32750249

Opublikowano

Mi się wydaje, że to ich wina ponieważ napisałem na ich forum i każdy zaczął pisać że ma taki sam problem że mgła itp. ;/

PS :

Może ktoś niech zobaczy przez TeamViver pisać gg. 32750249

Spróbuj wgrać KamerModa do swojego klienta i w opcjach systemowych wyłączyć mgłę (FOG) oraz uruchomić grę na pełnym ekranie (FULL SCREEN).

PS. Wyłącz synchronizację pionową w panelu sterowania nVidia.

Opublikowano

Spróbuj wgrać KamerModa do swojego klienta i w opcjach systemowych wyłączyć mgłę (FOG) oraz uruchomić grę na pełnym ekranie (FULL SCREEN).

Mgły teraz nawet na modzie nie wyłączysz.

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Mgły teraz nawet na modzie nie wyłączysz.

Jak to nie? Wybierasz w configu na NEAR, a następnie w opcjach systemowych na BRAK. Jedynie są problemy z oddaleniem maksymalnie kamery, jednak ja mogę mgłę normalnie wyłączyć.

Opublikowano

Jak to nie? Wybierasz w configu na NEAR, a następnie w opcjach systemowych na BRAK. Jedynie są problemy z oddaleniem maksymalnie kamery, jednak ja mogę mgłę normalnie wyłączyć.

Ja mam odwrotnie :D

Kamere na full moge za to mgły sie nie da.

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

Jak wyłączyć synchronizację krok po kroku ; )

PS : nie mogę uruchomić moda jak nie zaktulizuje metina a jak zaktulizuje to jest tak samo ;/ bo to właśnie przez aktulizację się szybko psuje bo na privy mam moda z pl nie patchowanego i działa all a tutaj niestety jak zrobić nie patchowanego pl takto będzie na 100% dobrze tylko ten głupi patcher ;/

Opublikowano

Jak wyłączyć synchronizację krok po kroku ; )

PS : nie mogę uruchomić moda jak nie zaktulizuje metina a jak zaktulizuje to jest tak samo ;/ bo to właśnie przez aktulizację się szybko psuje bo na privy mam moda z pl nie patchowanego i działa all a tutaj niestety jak zrobić nie patchowanego pl takto będzie na 100% dobrze tylko ten głupi patcher ;/

Tutaj masz to przedstawione na filmiku:

http://www.youtube.com/watch?v=fQBm_nZDUZI

(w tym wypadku chyba Google nie boli xD)

Opublikowano

syncronizacja wyłączona była i jest ;/ ehh jak zainstalować moda bez patchowania do pl ? bo inaczej nie chce dzialac jak wgrywam metka i wgrywam moda ;/

Opublikowano

Nie mogę nawet się ruszyć ponieważ od razu lognie co jest z tymi aktualizacjami właśnie gram na innym metku i grze i żadnych problemów nie mam bardzo dobrze mi inne gry działają i inne metki.

POWATRZAM JAK WGRAM MODA DO PL BEZ PATCHOWANIA BO JAK ZPATCHUJE TO JEST IDENTYCZNIE CO NORMALNY PL BO ONI JAKIEŚ PLICZKI WGRALI CO PROCESORY TYPU AMD TAK TERAZ MAJĄ PONIEAŻ KTOŚ INNY MA IDENTYCZNY PROCEK I MA IDENTYCZNY PROBLEM A JEST TO DOBRY PROCEK ;/ WIĘĆ TO ICH WINA.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...