Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Propozycja serwera KM !5!

LeoWoj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, naszła mnie taka dzika myśl, o typie serwera "Kwadratowa Masakra" 5 :)

Ja niestety nie mogę, a raczej nie mam ochoty stawiania własnego serwera minecraft, chciałbym podzielić się swoim pomysłem!

Zasady oraz informacje dotyczące gry:

Każda z 2 lub 4 drużyn, ma własną wyspę (na wodzie), na środku wyspy stoi palma a pod nią skrzynka z przedmiotami potrzebnymi do dalszej gry (tak jak na sky blocku). Każda drużyna ma cuboid na wyspę oraz, x długość oraz szerokość terenu, na rozbudowę wyspy. Polega to na typie KM 3, wyspy się rozbudowują oraz walczą.

Ciekawymi eventami na takim typie mogą być np. Wyścigi łódek- 1 osoba wygrywa, wybudować statek ( każda wyspa osobno ) - Wygrywa cała drużyna, Strzał do celu, Napisanie historii wyspy lub wymyślenie ciekawej pirackiej opowieści :)

Jeżeli nie ten dział bardzo przepraszam!!!

@EDIT

Zrobiłem mapkę, własnoręcznie, bez żadnych dodatków więc trochę mi to zajęło ;( To jest moja pierwsza mapka, jest ona gotowa, są 2 wyspy, skrzynie, oraz są zapełnione potrzebnymi przedmiotami

Mapka Skan

Wyspy są od siebie oddalone o ok. 100-105 kratek. Nie są zbyt duże ani zbyt małe.

Zapraszam do komentowania i oceniania! (Tylko proszę, nie przesadzać z krytyką :) )

2e102b5f9b77b.jpg

Opublikowano

Skyblock, ale na wyspie, nie jest to jakieś super, ale eventy są najs :)

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Opublikowano

...

Jak widzę serwer typu Kwadratowa Masakra, to mnie krew zalewa.
Nie, nie podoba mi się ten pomysł, lepiej coś bardziej oryginalnego, a nie kopiowanie od "jutuberów". ;-)

5465845486.png

Opublikowano

...

Jak widzę serwer typu Kwadratowa Masakra, to mnie krew zalewa.

Nie, nie podoba mi się ten pomysł, lepiej coś bardziej oryginalnego, a nie kopiowanie od "jutuberów". ;-)

Dokładnie... Juz mi uszami wychodzą te KM'y. Jeszcze chwila, i będziemy mieli sieć serwerów KM. A potem jeszcze rodzaj serwerów, bardziej popularny od SG, FB, Survival...

381911453317091771709.png
by ja.

Opublikowano

Eh... Wy nie rozumiecie, nie musi być przecież KWADRATOWA MASAKRA, tak? Można sobie nazwać Wyspy Jasia i Stasia, nie miałem pomysłu na nazwę. Tyle z mojej strony.

Dziękuje za opinie :)

2e102b5f9b77b.jpg

Opublikowano

Witam, naszła mnie taka dzika myśl, o typie serwera "Kwadratowa Masakra" 5 :)

Ja niestety nie mogę, a raczej nie mam ochoty stawiania własnego serwera minecraft, chciałbym podzielić się swoim pomysłem!

Zasady oraz informacje dotyczące gry:

Każda z 2 lub 4 drużyn, ma własną wyspę (na wodzie), na środku wyspy stoi palma a pod nią skrzynka z przedmiotami potrzebnymi do dalszej gry (tak jak na sky blocku). Każda drużyna ma cuboid na wyspę oraz, x długość oraz szerokość terenu, na rozbudowę wyspy. Polega to na typie KM 3, wyspy się rozbudowują oraz walczą.

Ciekawymi eventami na takim typie mogą być np. Wyścigi łódek- 1 osoba wygrywa, wybudować statek ( każda wyspa osobno ) - Wygrywa cała drużyna, Strzał do celu, Napisanie historii wyspy lub wymyślenie ciekawej pirackiej opowieści :)

Jeżeli nie ten dział bardzo przepraszam!!!

@EDIT

Zrobiłem mapkę, własnoręcznie, bez żadnych dodatków więc trochę mi to zajęło ;( To jest moja pierwsza mapka, jest ona gotowa, są 2 wyspy, skrzynie, oraz są zapełnione potrzebnymi przedmiotami

x

Wyspy są od siebie oddalone o ok. 100-105 kratek. Nie są zbyt duże ani zbyt małe.

Zapraszam do komentowania i oceniania! (Tylko proszę, nie przesadzać z krytyką :) )

Każdy plik, który wrzucasz na forum powinien zawierać skan. Nie ważne czy to members czy gm.

Opublikowano

Każdy plik, który wrzucasz na forum powinien zawierać skan. Nie ważne czy to members czy gm.

Przepraszam, już poprawiłem, zapomniałem o skanie. :(

2e102b5f9b77b.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...