Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Portale

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, każdy pewnie kojarzy takie czerwone portale które przenoszą. Mam w grocie wygnańców taki portal i problem w tym że mnie źle przenosi.

Gdzie te portale się modyfikuje ?

Opublikowano

Ale jak zle przenosi nie rozumiem :) Zle są postawione to musisz zedytowac npc w plikach serwerowych np usr>avintia>home>share>locale>map> i np mapa m1 shinzo metin2_map_a1 i tam znajduje sie npc i masz ulożenie takze teleportów .

A jeżeli chcesz zmienić gdzie cie przenosi to kordy :) do przenoszenia

Opublikowano

Dobrze są roztawione tylko przenoszą na złe kordy i własnie gdzie zmienić te kordy ?

Opublikowano

Nie wiem dokładnie, bo szczerze powiedziawszy dawno już się tym nie bawiłem, ale kordy co do przenoszenia będą na pewno ze strony serwera, a nie klienta gry.

Z tego co pamiętam to będzie var---->db----->SF---->locale------>poland------>map i szukasz tam wybranej mapy i masz do niej pliki i tam zmieniasz.

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Nie wiem dokładnie, bo szczerze powiedziawszy dawno już się tym nie bawiłem, ale kordy co do przenoszenia będą na pewno ze strony serwera, a nie klienta gry.

Z tego co pamiętam to będzie var---->db----->SF---->locale------>poland------>map i szukasz tam wybranej mapy i masz do niej pliki i tam zmieniasz.

Chodzi ci pewnie o town.txt, ale to nie to. Prosze dalej o pomoc.

Opublikowano

czerwone portale takie jakie są w lochach małp ?

Wchodzisz do setting.lua

i szukasz

add_goto_info(5, 70, 671, 94, 845)

5 - index mapy

70 - kordy x miejsca Z którego przenosisz

671 - kordy y miejsca Z którego przenosisz

94 - kordy x miejsca DO którego zostajesz przeniesiony

845 - kordy y miejsca DO którego przenosisz

Mam nadzieje, że pomogłem :)

Opublikowano

Tak pomogles. Chyba o to chodzi. Sprawdze to poźniej bo tereaz mi sie juz nie chce a dla ciebie lajki ;)

Opublikowano

Nie, to nie to. W settings.lua ustawia się mapy a nie te portale. PROSZE O POMOC, GDZIE ZMIENIA SIE TE PORTALE?

Opublikowano

Nikt nie wiem o co chodzi ? Wchodze do teleportu który pownien mnie przeniesc do małpiego lochu a przenosi mnie na inną mape. Gdzie się zmienia te teleproty czerwone ???

Opublikowano

Sprawdź inne teleporty np. w lochu pająków na jakie kordy co gdzie jak i spróbuj.

A takie to trudne zrobić NPC, który przenosi na inną mapke?

Opublikowano

Nie trudno zrobic npc ale ja chce portale... po co mam sprawdzac inne teleporty... Niektore działają inne nie i ja się pytam jak naprawić te co nie działają. Jak zmienić kordy w nich. Ktory plik za nie odpowiada?

Opublikowano

spróbuj w mob_proto w cliencie

"Jeżeli za­bałaga­nione biur­ko jest oz­naką za­bałaga­nione­go umysłu, oz­naką cze­go jest pus­te biur­ko?"  

-  A.Einstein

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...