Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Komputer

xXInvictumXx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z góry mówię że zdaje sobie sprawę że to zły dział lecz proszę o nie przenoszenie (przynajmniej nie przed udzieleniem odpowiedzi) ze względu na to że jest to bardzo pilne (więcej osób zagląda do tego działu=większa szansa na odpowiedz)

A oto mój problem rano bawiłem się trochę plikami systemowymi zresetowałem kompa i wyskakuje mi

"błąd ładowania systemu operacyjnego" (mam windows xp) domyślam się że dysk trzeba będzie sformatować i zainstalować od nowa windows'a lecz jak kompletnie nie wiem jak to zrobić (nie mam płytki z windows'em) na dysku miałem bardzo dużo ważnych dokumentów dało by się je jakoś uratować ?

Jeśli konieczny jest format z nową instalacją xp'eka to jak to zrobić ? jak sformatować ? jak ściągnąć system a potem go zgrać na płytkę ? i jak go zainstalować ?

Mam do dyspozycji 2 komputer jak by co.

Osobie która pomoże najbardziej daje + i 5 w profilu

4875_blue.png  [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Naprawiony ?

Mpc forum - dla mnie : serwerownia minecraft i pogaduszki

Opublikowano

Jak walną ci system lub to jakiś wirus to polecam opcje Przywracanie Systemu, jak nazwa wskazuje cofa system do danego dnia/godziny, ale musisz się dostać do tryby awaryjnego co najmniej.

Jeśli masz drugi dysk to przypnij do kompa, musi być na nim windows wtedy raczej sam wystartuje jak nie trzeba bawić się w biosie, przy zdrowym drugim dysku z którego odpali będziesz mógł zajrzeć do uszkodzonego i zabrać co będziesz chciał (z wyjątkiem uszkodzonych plików) ale to zazwyczaj jakiegoś gówno parę mb, 99% będzie zdrowa. Innego sposobu nie widzę, zależy też czy to uszkodzenie fizyczne czy systemowe.

Co do formata itd to tutów jest masa w internecie i to krok po kroku razem z instalacją, naprawdę banalne.

NJxbd4x.png

Opublikowano

chyba będę musiał tego linuxa ściągnąć skopiować pliki zrobić formata i zainstalować xp'eka od nowa

da ktoś link do tego linuxa ?

4875_blue.png  [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...