Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ubranie mnicha.

swist2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam kilka pytań co do uzbrojenia mnicha. Pierwsze pytanie czy ubiore go do 60kk tak, żeby miał ponad 100k dps i radził sobie na bocie bez zadnych problemów mp1? Jakie tanie, dobre i sprawdzone legendy sa potrzebne dla takiego mnicha - jakieś setici czy cos(chodzi mi o to, jakie legendy mam kupic i w reszte miejsca powsadzac zolte itemy). I czy w broniach zaopatrzyc sie w ld czy loh?

"Matka mowiła - kochasz to, to kochaj konsekwentnie."

Swist1.png

Putin is putting puding

Opublikowano

Kulfix, bez sensu jest trzymać w monku skorna - u niego liczy się szybkość ataku. Wszystkie itemki które masz z zestawu są ujowe, takie złote albo legendarne kupisz sobie 2x lepsze a zestawy dają ci niewiele.

Topic : jak masz te 60kk to poinwestuj w te zestawy, tylko kupuj mocne itemki - 2 itemy z setu Iny i 3 z setu Natalii, bronie możesz kupić Shenlonga koniecznie z Atack Speedem. Ja raczej mam sporo LoHa a nie ld.

Opublikowano

Mowie ze moj monk nie jest idealny... co do skorna to trzymam go bo mi daje dodatkowa sile duchowa, ma sporo ls i duzo zrecznosci ;)

Opublikowano

Jeśli myślisz że za 60kk ubierzesz monka pod mp10 to chyba gry pomyliłeś ;)

No chyba że przez "radzenie" masz na myśli stanie i bicie elitki szkieleta przez 3 minuty pocąc się przy tym jak dzika świnia;)

Prawda jest taka że twoje eq nawet nie wiem czy jest warte te 10kk bo większość itemów to się na siarkę przerabia;)

@swist2 za 60kk spokojnie ubierzesz monka pod mp1 a nawet pod mp3/4;)

Amulet/rękawice-craft...Musi być Dex+CC+CD i to co wejdzie czyli resy.vit/hp/as/pancerz itd;)

Nie bagatelizuj siły i inta gdyż wbrew pozorom potrafią bardziej podbić przeżywalność dając odpowiednio pancerz i resy;)

Karwasze i naramienniki też craft;)

Oczywiście dużo dexa/vita/resów a na karwaszach koniecznie CC...

Buty i pierścionek Natali jest sporo niedrogich a razem dają 7% CC:)

Pasek-Godzina Czarownic już za 10kk jakąś kupisz...spodnie i zbrojka Iny też już za groszę jakąś kupisz(ew zbrojka Craft)

Hełm także Iny z jak największym dexem+vit i resy też niedrogie....

Drugi pierścionek z CC/CD albo AS co tam wejdzie...może być Jedność ;)

Jedna broń Dex+CD+Gniazdo a druga Dex+ LS+ Gniazdo albo CD;)

Bronie kupuj na końcu to zobaczysz na jakie Ci starczy pod względem DPSu

Siema Eniu;)

Opublikowano

po 1 . Nie umiesz grać jak cywilizowany człowiek, uczciwy gracz, tylko napierdalać na botach? . A niech Cie zbanują , i będziesz miał w dupie te 150zł pożyczone od mamy. Zarób sobie sam na to i zobacz czy warto.
Po 2 . Wystarczy pooglądać poradniki na yt/ poczytać gdziekolwiek.

Opublikowano

@Naffek spokojnie;)

Jakbyś nie zauważył to jest forum o Botach,Cheatach itd więc takie tematy to są na porządku dziennym;)

Rozumiem CIę ale gwarantuję Ci też że ta cała elita z 400k DPS ma całe farmy botów które zarabiają im na głowną postac;)

Taka to niestety się zrobiła nam gierka ale co zrobić^^

Jak nie kombinujesz ,nie kupujesz golda ,nie bocisz albo nie siedzisz 24h na dobe na a3 to nie masz nic....:)

Siema Eniu;)

Opublikowano

po 1 . Nie umiesz grać jak cywilizowany człowiek, uczciwy gracz, tylko napierdalać na botach? . A niech Cie zbanują , i będziesz miał w dupie te 150zł pożyczone od mamy. Zarób sobie sam na to i zobacz czy warto.

Po 2 . Wystarczy pooglądać poradniki na yt/ poczytać gdziekolwiek.

Na diablo wydałem 180zł ze swojej kasy, zarobionej w wakacje po 1. Po 2 nie mam czasu siedziec 24/7 na d3, ktore zreszta znudzilo mi sie kilka miesiecy temu, wiec boce. Cała gra w d3, jak i kiedys w d2 opierala sie na botach.

@emperoq, zakupiłem jako takie eq, wszystko prócz broni mam dobre i jednego pierscienia(ten z setu natali z cc jest strasznie drogi, dlatego nie wiem czy sie oplaca go kupowac), no i broni. 900+ dps i cd + sox + loh/ls też kosztują kilkadzeisiat/setki kk. I mam z tego wszytskiego 90k dps, 49k zycia, 500resów. Wrzuciłbym tu moj profil, ale przez takie osoby jak Naffek, zaraz miałbym po koncie. Btw jak tacy mnisi co maja po 200k dps, a nie maja nawet troche ls i moze z 600loh sie lecza? Rozumiem, że są skile, ale bez jakiejkolwiek regeneracji np. na mp5 chyba sie nie da przetrwac?

Swist1.png

Putin is putting puding

Opublikowano

Da się da ! wystarczy ściągać spoty ze słabych minionków i mieć sporo loha/ld

Wlasnie mowie o mnichach, którzy maja duży dps, ale 0 ls i mało loh

Swist1.png

Putin is putting puding

Opublikowano

Powiem Ci szczerze że nie wiem;)

Ale z tym 200k trochę przesadziłeś bo bez LS grają raczej monki co mają 300k DPS^^

Ja mam na czysto 244k albo 225 zależy od rękawic i nie wyobrażam sobie gry bez LS;)

Siema Eniu;)

Opublikowano

Powiem Ci szczerze że nie wiem;)

Ale z tym 200k trochę przesadziłeś bo bez LS grają raczej monki co mają 300k DPS^^

Ja mam na czysto 244k albo 225 zależy od rękawic i nie wyobrażam sobie gry bez LS;)

A za ile kupiłym takie eq jakie masz ty(żebym wiedział ile zbierac)?

Swist1.png

Putin is putting puding

Opublikowano

Nie wiem;p Na cenach się nie znam wgl...:)

Tym bardziej że cały czas się zmieniają;/

Prawda jest taka że wystarczy dropnać jeden pro item i można za tą kase ubrać calą postać;)

Ale to trzeba farta którego ja nie mam np...

Siema Eniu;)

Opublikowano

Nie wiem;p Na cenach się nie znam wgl... :)

Tym bardziej że cały czas się zmieniają;/

Prawda jest taka że wystarczy dropnać jeden pro item i można za tą kase ubrać calą postać ;)

Ale to trzeba farta którego ja nie mam np...

A mogłbyś napisać dokladnie jakie masz eq?

Swist1.png

Putin is putting puding

Opublikowano

ma takie:

http://eu.battle.net/d3/pl/profile/EmperorQ-2283/hero/12667932

A Ci mnisi ktorzy niby nie maja loha po prostu ubrali sie w inny sprzet zeby wyzej w statach dpsu byc. Normalnie farmia w sprzecie z lohem.

@emperorq

Prawda jest taka że twoje eq nawet nie wiem czy jest warte te 10kk bo większość itemów to się na siarkę przerabia;)

To duzo tracisz golda w takim razie. Sprawdz najpierw potem pisz ;)

teraz zloto tak stracilo na wartosci ze jest warte nawet wiecej...

Opublikowano

Może i tak;)

Ciężko cokolwiek sprzedać a nowych graczy coraz mniej którzy dopiero się ubierają;)

Ale i tak mamy lepszą ekonomie niż w Azji gdzie boty stanowią pewnie z 80% graczy:D

Ja teraz sam zbieram na Mempo jakieś konkretne ale ciężko z 500kk uciułać jak wielki chu.. leci.;/

To samo caly czas craftuje Karwasze,rękawice i amulet bo o ile DPSowo są spoko to pod względem resów/hp i pancerza już nie jest tak wesoło;)

Dlatego też noszę Litanie Niepokonanych zamiast innego ringa^^

Siema Eniu;)

Opublikowano

ja osobiscie miotam sie pomiedzy postaciami - barb spoko ale nudny mnich drogi, szaman calkiem spoko ale strasznie pobugowany jest a DH nie lubie ;D

Opublikowano

Mnich nie jest taki drogi;)

Bynajmniej jeśli chodzi o resy bo można się pod Jednośc ubrać^^

Ale znaleźć dwie dobre bronie pod Monka to już grubo...

Gdyby nie to to nie byłby taki drogi;)

Szaman,Wizz i Dh mają offhandy więc szukają jednej broni konkretnej...barb raczej biega ze Skornem no a mnich w większości z 2x1h rzadziej ze Skornem albo tarczą;)

A znajdz bronie z CD,Gniazdem,Dexem i LS i DPSem 1,1k^^

Siema Eniu;)

Opublikowano

Mnich nie jest taki drogi;)

Bynajmniej jeśli chodzi o resy bo można się pod Jednośc ubrać^^

Ale znaleźć dwie dobre bronie pod Monka to już grubo...

Gdyby nie to to nie byłby taki drogi;)

Szaman,Wizz i Dh mają offhandy więc szukają jednej broni konkretnej...barb raczej biega ze Skornem no a mnich w większości z 2x1h rzadziej ze Skornem albo tarczą ;)

A znajdz bronie z CD,Gniazdem,Dexem i LS i DPSem 1,1k^^

No właśnie z tymi brońmi mam problem :P, bo reszta jakos ujdzie.

Swist1.png

Putin is putting puding

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Obczaj sobie ten build, jedyny chyba słuszny jaki może być. Jest jeszcze na tempest Rush ale to do farmienia, na mp10 nie ustoisz :D
ogólnie sam z niego korzystam i jestem zadowolony, głównie na uberki chodzę mp10 ale używam innych passywek niż tam i trochę skille pozmieniałem na defense aby ustać dłużej
Głównie używasz w nim aury cyclone (sweeping wind)

http://eu.battle.net/d3/en/profile/INVIS-2291/hero/130395

@Edit
za 60kk na pewno go nie kupisz ale przynajmniej wiesz na czym się oprzeć i zbliżać statystyki. ja osobiście wydałem 140kk i ze 108k dmg i 780 resistów przy 38k hp sobie radze :)

Zabici wrogowie lubią się rozerwać

Opublikowano

Obczaj sobie ten build, jedyny chyba słuszny jaki może być. Jest jeszcze na tempest Rush ale to do farmienia, na mp10 nie ustoisz :D

ogólnie sam z niego korzystam i jestem zadowolony, głównie na uberki chodzę mp10 ale używam innych passywek niż tam i trochę skille pozmieniałem na defense aby ustać dłużej

Głównie używasz w nim aury cyclone (sweeping wind)

http://eu.battle.net/d3/en/profile/INVIS-2291/hero/130395

@Edit

za 60kk na pewno go nie kupisz ale przynajmniej wiesz na czym się oprzeć i zbliżać statystyki. ja osobiście wydałem 140kk i ze 108k dmg i 780 resistów przy 38k hp sobie radze :)

Za 140kk to nawet takiego mempa nie kupie a co dopiero cala reszta :P. Naprawde tylko 3ls i 0 loh wystarcza ci?

@edit ah to nie twoje konto. Masz 108k dps i ile loh i ls?

Swist1.png

Putin is putting puding

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...