Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam parę pytań co do hostowania serwerów minecraft

mianowicie chodzi mi o to że mam zamiar o ile wszystko pójdzie tak jak trzeba założyć swój

hosting serwerów minecraft chodzi mi wyłącznie o rzeczy typu serwery koszty informacje.

Myślałem na początek nad tym aby wykupić parę lub 1 duży serwer vps na

którym ustawiło by się serwery ftp i każdy z klientów miał by dostęp do swojego

folderu z serwerem załatwił bym też profesjonalną stronę www oraz panel i tu mam

pytania czy na jednym serwerze VPS dało by się postawić parę serwerów (cały czas mówię o minecrafcie) które działały by bez jakiś tam gównianych hamachi czy czegoś takiego. Oczywiście ten serwer lub serwery vps były by tylko na początek potem kupowało by się lepsze maszyny

i oczywiście Administracja bo taki hosting to duża odpowiedzialność i te osoby które znały by się właśnie na stawianiu serwerów na vps i ogarnianu tego wszystkiego niech odezwą się do mnie na PW Mpcforum Z góry uprzedzam nic na razie nie robię po prostu chciał bym się dowiedzieć czy takie coś by wypaliło i czy była by możliwość wgl ogarnięcia tego! Pozdrawiam Zimny!

Opublikowano

A myślisz że hostingi typu csrv, mineserv mają jednego vps'a na każdy 1 serwer mc ?

pewnie że na 1 się da kilka postawić ;)

Opublikowano

A myślisz że hostingi typu csrv, mineserv mają jednego vps'a na każdy 1 serwer mc ?

pewnie że na 1 się da kilka postawić ;)

A to trzeba VPS z Windowsem?

Opublikowano

Na VPSach masz zazwyczaj, prostszego z poziomu konsoli, Linuxa.

Jeżeli chodzi, o postawienie serwera Minecraft na VPSie, to to problem dla mnie żaden.

| Pijawka I | Pijawka II | Pijawka III | MPC User I | MPC User II | MPC User III | MPC Member | MPC Member II | ProUser | MPC Member III | MPC Team | Postmaker | Postwriter |

Opublikowano

Chcesz założyć hosting Minecraft na VPSie? Mówisz serio? Przedstawię sam początek zakładania hostingu.

Aby świadczyć takie usługi MUSISZ mieć założoną własną działalność gospodarczą bądź na Mamę jak ma inny "znany" hosting reklamujący się na tym forum.

VPS wystarczy jedynie na postawienie strony z panelem do zarządzania serwerami przez klientów i oczywiście przez ciebie.

Serwer dedykowany pod MC to duża ilość ramu + dyski SSD.

Koszty na sam początek:

ZUS 400 zł przez dwa lata później 1040 zł.

VPS XEN - 70 zł

Serwer Dedykowany 32 GB dyski SSD od 350 zł

Panel zarządzania:

- dedykowany pod Ciebie z zabezpieczeniami twojego serwera dedykowanego, z pełnym monitoringiem, transferami gotówki, kilkoma metodami płątności i masą innych dodatków to minimum 2 tys zł

- licencjonowany od około 50 zł/m

= na sam początek około: minimum 850 zł opłat

Nie masz firmy? Jedno zgłoszenie do skarbówki i koniec marzeń.

//nieregulaminowa sygnatura - reklama hostingu

//BR3ND

Opublikowano

@ UP jakie zgłoszenia ja po prostu mogę zrobić tak ludzie mi płacą na konto kasę a ja im daje konsole do serwera .. nikt za takie coś nie może mnie zgłosić bo nie zakładam jakiejś firmy z samochodami!

Opublikowano

A o czym ja pisałem?

Bierzesz pieniądze za udostępnienie serwera = musi być to zgłoszone ( rozliczasz się ze skarbówka podatki itd ).

Kto kupi serwer MC u kogos majac TYLKO dostep do consoli?

Jestem przekonany ze w kilka minut osoba mająca minimalna wiedzę dostanie dostep do roota i odpali na twoim VPSie co tylko chce:)

Prosze pamietac. Hosting to nie tylko VPS i panel. To rowniez zabezpieczenia, znajomosc linuxa .

Biorąc na logike: Ktoś płaci za serwer MC 60 zł a dzień poźniej nie opłacasz VPSa:

- jak się z Toba skontaktuje?

- jak odzyska $?

PS. Sprzedajac lizaki na gieldzie po 10 gr również musisz robić to "legalnie" Nie żyjemy w Rosji... Młody człowieku:)

//nieregulaminowa sygnatura - reklama hostingu

//BR3ND

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...