Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Build Na każdego ADCarry by KondjoPL

Kondjo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, postanowiłem, pokazać kilka moich popisowych buildów na ADCarry (Adc gram przeważnie co gre, 90% gier to adcarry)

Nie będe opisywał faz gier jak coś ani jak kimś grać, bo do tego trzeba samemu dojść i zobaczyć :) Opiszę tylko fazy Buildu, na praktycznie każdego ADc.

=====================================================================================================

#1 Build Startowy:

Pakiet #1.1:

1001.png i 2003.pngx3 [lub ja czasami biorę] 1001.png i 2003.pngx2 i dodatkowo 2004.pngx1

Ps. Nie zapominamy zaglądać na build wrogiego ADcarry i Supporta.

Pakiet #1.2 (Nie polecam, dla nie doświadczonych):

1036.png i 2003.pngx2

Dobra. Pakiety Startowe są już za nami, zaczynamy Farmić i zdobywać Kille.

=====================================================================================================

Po uzbieraniu troszkę kasy i gdy jesteśmy już bez potek, a życia nie za dużo mamy, możemy się cofnąć.

#2 Build Early:

Ps. Te buildy przestawiam ogółowo, co można bydować na ADcarry.

3006.pngLUB1055.pngx2 (jeżeli pozwalają Fundusze) LUB1038.pngLUB3093.pngLUB1053.png

Ps. Opisy itemów proszę szukać na necie.

#2 Build ok. 15 Minuta/Middle Game:

3072.png i 3086.png i oczywiście te Buty, lub z ulepszeniem 3252.png(daje +12% ruchu za uderzenie wroga na 2sek.)

#3 Build Fazy 3:

3233.png i 1038.png POTEM 1018.png i 1037.png

#4 Build Fazy 4:

3031.png i Generalnie Potem Zbieramy na 3035.pngLUB3083.pngLUB3046.png

#5 Zbliżamy się do Late Game:

I Musimy mieć już (ok 30-35minuta)

3252.png[1] 3072.png[2] 3233.pnglub3046.png[3] 3031.png[4] 3035.pngLub3203.png[5] 3083.pngLUB3026.png[6]

Jeżeli nie uda się wam złożyć całości, to trzeba farmić,farmić i pomagać sojusznikom w TFach, zabijać smoki i Barony.

Ważne jest tylko, żeby mieć te 6 itemów szybko, jeżeli chcemy wyccarować grę.

Ok. Teraz wam podam Moje Buildy (ten co podałem powyżej, był wstępem jak mniejwięcej budować adc)

## BUILDY: ##

@@@BUILD OFFENSYWNY!@@@

(Polega on na tym, że wróg nas nie harrasuje, nie atakuję jako pierwszego, czyli nie focusuje i możemy spokojnie zabijać oraz jak mamy feeda i nie mogą nas zabić tak łatwo lub wcale :))

[1]3252.png[2]3072.png[3]3031.png[4]3046.png[5]3046.png[6]3035.pngLUB3083.pngLUB3203.pngLUB3071.png

@@@BUILD NA TANKÓW!@@@

(Jak sama nazwa mówi, przeciw niezniszczalnym tankom? Są do pokonania przez Adcarry z łatwością z moim Buildem :))

[1]3252.png[2]3072.png[3]3031.png[4]3035.png[5]3203.png[6] TUTAJ można dać3083.pngLUB3046.png

@@@BUILD BALANCED!@@@

(Build na zwykłego, typowego ADcarry, można sugerować się tym powyżej.)

[1]3252.png[2]3072.png[3]3031.png[4]3046.png[5]3035.pngLUB3203.png[6]3083.png

@@@BUILD FULL AD!@@@

(Trudny do opanowania, zależy od wrogów i naszego skilla/feeda)

[1]3252.png[2]3072.png[3]3141.png[4]3031.png[5]3071.png[6]3035.png

@@@BUILD DEFENSYWNY!@@@

(Kiedy odrazu padamy, dostajemy ostro po Dupie)

[1]3254.pngLUB3252.png[2]3072.png[3]3031.png[4]3083.png[5]3026.png[6]3022.png Można też3071.png

@@@BUILD SPEED ATTACK!@@@

(Na szybkość Ataku i trochę DMG)

[1]3252.png[2]3072.png[3]3046.png[4]3224.png[5]3035.pngLUB3031.png[6]3083.pngLUB3022.pngLUB3046.png

@@@BUILD NA HARD CC!@@@

(Kiedy wróg ma dużo ccków, czyli umiejętności na zatrzymanie cię)

[1]3254.png[2]3072.png[3]3031.png[4]3035.png[5]3140.png[6]3083.png

Spelle:

Cleanse.pngLUB64px-Barrier.png

## BUILDY NA ADCARRYCH SPIS: ##

DZIĘKUJĘ I POZDRAWIAM, NIE ZAPOMNIJ ZOSTAWIĆ ŁAPKI W GÓRĘ :P

jak jeszcze mi się przypomni dodam kilka.

Features:

tick_circle.png (Wykonane)

error_fuck.png (Nie wykonane/Nie bedzie wykonane)

prohibit.png (W trakcie...)

- Zamierzam dodać kolejny spoiler do buildów na poszczególnych adcarry. prohibit.png

ChangeLog:

Zmiany 21.04.13r :
- Oddzieliłem buildy. tick_circle.png

- Pozmieniałem kilka itemów w poszczególnych buildach. tick_circle.png

- Dodałem Buildy w spoilerach. tick_circle.png

Zbieram Like ^^

Opublikowano

Czemu na starcie nie wymieniłeś dorana ?? Po za tym te bulidy są średnie.

Opublikowano

@Up wgł mnie branie dorana jest do dupy, bo i tak go potem sprzedaż, buildy są mojego pomysłu, dziękuję za skomentowanie.

Zbieram Like ^^

Opublikowano

Wezmę się za to, jak będe miał więcej czasu

Ps. Like mnie motywują do szybszego działania :P

Postaram się poprawić estetykę, pooddzielać buildy od siebie itp.

Zbieram Like ^^

Opublikowano

Ja bym w ogóle nawet nie brał doranów osobiście pod uwagę.... vampiric sceptera i berserki bym brał zawsze po pierwszym cofnięciu się, a jeśli nałapaliśmy fragów to BF sworda i tyle

Opublikowano

warmog na adc o.O

ja bym zrobił tak :

Start z doranem. Potem berserkerki , krwiopijca , składamy połowe dancera , potem kupujemy następnego krwiopijce , dokańczamy już składać dancera na maxa , infinity i teraz to zależy od enemy czy są feednieci czy też nie . Jezeli tak to kupujemy GA lub jeśli nie są następnego krwiopijce.

Najlepszy build jaki można mieć :)

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

Opublikowano

Osobiście to bym Warmoga nigdy nie wybrał na ADC to samo dotyczy Kosy Statticka, natomiast chętniej wybrałbym szybsze zbudowanie Ostrza zniszczonego króla i Last Whispera.

Ale ogólnie to OK. build 8/10

Opublikowano

te buildy bez as, albo z samym borkiem bez zadnego pd / ss mnie rozjebaly, lol; jak nie masz zbyt duzego doswiadczenia to nie pisz takich rzeczy, bo wprowadzasz innych w błąd

JP7SYyZ.gif

Opublikowano

Doran to jest core na start moim zdaniem bo daje tanky i maly boost do AD.

Buty sie robi teraz duzo pozniej niz kiedys ale jak kto woli. Obserwujac gry profesjonalnych graczy widac ze np taki CandyPanda robi BT, zeala, LW i dopiero konczy buty po statikku.

Opublikowano

warmog na adc o.O

ja bym zrobił tak :

Start z doranem. Potem berserkerki , krwiopijca , składamy połowe dancera , potem kupujemy następnego krwiopijce , dokańczamy już składać dancera na maxa , infinity i teraz to zależy od enemy czy są feednieci czy też nie . Jezeli tak to kupujemy GA lub jeśli nie są następnego krwiopijce.

Najlepszy build jaki można mieć :)

O czlowieku,teraz kupuje sie warmoga czesciej niz GA.Druga sprawa ze nie kupujemy dwoch krwiopijcow.Takie cos bylo w sezonie 2.

Musi byc przebicie pancerze w adc.Sorry ale twoj build jest jak na dywizje braz.

Co do tuta,dobry choc za rzadko dla mnie jest item ostrze zniszczonego i nigdy nie kupuje sie lodowego,warmoga i lodowego razem,wtedy masz malego dmg.

Ogolem 7/10

sstwc.jpg

Opublikowano

@Xare Ja tym Offensywnym buildem w jednej grze walnąłem 2 Quadry a Potem Pente (Caitlyn) więc nie wiem o co ci chodzi, najpierw wypróbuj potem komentuj.

Zbieram Like ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...