Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ]Za 6300 ( Lub mniej ) IP

anielka111

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam mały dylemat, co do kupienia championa za 6300 ( Lub mniej )

Kogo mi polecacie?

Mam już Dariusa, myślałem nad Kha'Zixem lub Dravenem.

Dacie radę wypisać + i - Tych 2 postaci ? ( Bądź polecić inną ) ?

W sumie, lata mi to czy postać jest AD czy AP na mida na topa na bota , lata mi to. :D

Oby była dobra. Z Góry Thx Pozdrawiam.

sygnatura_450x150.png
Opublikowano

Bardziej z nich polecam ci Kha'zixa :

Plusy:
- ciekawa machanika ewolucji pozwalająca na ulepszanie zdolności, nadając im nowe właściwości
- wysoka mobilność (znakomity do ścigania uciekających celów)
- może stać się niewidzialny
- dobry w walce 1v1 (dostaje dodatkowe bonusy)
Minusy:
- słabe CC (tylko spowolnienie)
- bardzo długi cooldown (22sec) na umiejętności E
- w początkowej fazie gry bardzo zależny od many
Draven:
Plusy:
- umiejętności Q oraz W dają odpowiednio znaczny boost do zadawanych obrażeń i prędkości poruszania się (znakomita postać do pościgów)
- dobre przeliczniki na większości umiejętności
- globalny ultimate
- jeden z najciekawszych AD Carry (posiada ciekawą mechanikę rzucania toporami co sprawia, że musimy być cały czas skupieni, aby w pełni wykorzystać potencjał Draven'a, a nie tylko kliknąć na przeciwnika i czekać aż zabijemy go autoatakami jak w przypadku większości pozostałych AD Carry)
Minusy:
- mechanika rzucania toporami zmusza nas niejako do ich łapania, aby w pełni wykorzystać potencjał Draven'a przez co nasze poruszanie się jest trochę "ograniczone" do miejsca, w którym spadnie topór
- ciężki do opanowania, wymaga znacznego treningu
Opublikowano

No tak, ja bardziej za Dravenem, ale Kazik też ciekawy :).

Poczekam do Wtorku, zobaczę kto będzie w rotacji , zagram i może kupie;) . Dzięki wielkie :D

sygnatura_450x150.png
Opublikowano

Mam obie postaci, najpierw kupilem kazika ale sie wkurzylem i przestalem grac ale wrocilem i jestem zadowolony.

Zaje**** na jungli, po ewolucji skrzydel skaczesz jak małpa wiec ganki sa banalne.

z Q kosmiczny dmg, mało many i niski cd

W cie leczy i po ewolucji bardzo dobra farma.

Draven'a dopiero zaczynam wiec wiele nie powiem ale wiem tyle ze z Q ma naprawde fajny DMG, łapanie na poczatku sprawia trudnosci ale nie jest zle. W przyspiesza i ciebie i atack wiec w polaczeniu z Q napier**** jak powalony :D E czesto mi raruje dupe bo goni mnie ktos rzucam z e i mu zmieni tor gonienia co czasem ratowalo naprawde duzo :D a w tf trafisz dobrze z E to rozproszysz caly team :D

Polecam obie, na jungle i solo topa khazik a na ADC oczywiscie draven chodz kaziu tez moze carrowac mecz i czesto nim to robie :D

Opublikowano
Kha'zix:

+Esc system

+Kozackie Early game (pasyw+q i 2basici i goscia nie ma)

+Niewidzialnosc

+2slowy

+Dmg nie z tej ziemi

-W late troszeczke odstaje, ale mimo to jest nadal dobry do eliminowania ADC
Opublikowano

Szczerze? Kurcze, trochę mało mnie to przekonuje, Kupiłem jaxa. Grałem nim tam pare gier, i grałem przeciwko Kha'Zixą i każdy schodził bardzo szybko, więc teraz już nie wiem...;/

U Kha'Zixa można sobie ,,Powiekszać" skile można tak wszystkie powiększyć ?

sygnatura_450x150.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...