Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] lagują gry przez procesy

Bambuss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

od pewnego czasu mam procesy ping.exe i podbijają mi ping np w wowie do 5k a uruchamiją mi się nawet x5 i nie wiem jak się ich pozbyc gdy je zamknę po chwili są nowe co robic ???

mam do was jeszcze pytanie czy te procesy są skodzliwe czy to normalne systemowe

-taskmgr.exe

-svchost.exe

-winlogon.exe

-lsass.exe

Opublikowano

To są CHYBA systemowe procesy.. Ja mam je włączone i nic się nie dzieje. Ping nie skacze.. Powyłączaj zbędne aplikacje, np. GG, Skype, Torrenta, a nawet jak trzeba to i antywirusa.. Choć radziłbym Ci przeczyścić kompa, tzn. Przeskanować go i zobaczyć wtedy czy coś się zmieniło.

A z Tym "ping.exe" Poczytaj na google jak to wyłączyć.

Opublikowano

Isass.exe

Isass.exe to skrót od Local Security Authority Service autorstwa Microsoft. Narzędzie to jest odpowiedzialne za politykę bezpieczeństwa i kierowanie innymi mechanizmami odpowiedzialnymi za bezpieczeństwo Twojego systemu Windows. Ponadto lsass.exe weryfikuje logowanie użytkownika i tworzy proces odpowiedzalny za potwierdzenie jego tożsamości (narzędzie Winlogon). Proces lsass.exe działa głównie dzięki możliwości tworzenia w sytemie tokenów dostępu.

winlogon.exe

Mamy następujące informacje na temat winlogon.exe.
Nazwa produktu: nieznany
Nazwa procesu: nieznany
Producent: nieznany
Strona internetowa Producent: nieznany
Standardowa ścieżka pliku: nieznany
Kategoria: OSTRZEŻENIE: Niebezpieczny program (robak internetowy)!
Ocena: niebezpieczne

Jeżeli winlogon.exe powoduje błąd w systemie Windows, może to oznaczać uszkodzenie wpisów rejestru.
W większości przypadków wystarczy sprawdzić rejestr Windows winlogon.exe pod kątem błędów!

Jeżeli w ten sposób nie da się usunąć błędów pliku winlogon.exe, zalecamy odinstalowanie programu za pomocą Panelu sterowania, a następnie ponowne skanowanie rejestru Windows.

svchost.exe

Napewno niejednej osobie zdażyło się że svchost.exe po starcie systemu i jak już trochę komp podziałał zjadał nam 100 % użycia procesora i to muliło nam kompa. Sam tak często miałem.

Przyczyną jest usługa AKTUALIZACJE AUTOMATYCZNE
Ten przypadek jest opsiany nawet na stronach Microsoftu
Gdy włączamy Pc system widnows xp szuka jakiś niezainstalowanych aktualizacji Tylko jakich??? icon_usmiech2.GIF I to tam właśnie zżera całą moc obliczeniową komputera

ROZWIĄZANIE:
Wystarczy wyłączyć aktualizacje automatycze( PPM na mój komputer>>> właściwości>>>zakładka aktualizacje automatyczne>>> WYŁĄCZYĆ CAŁKIEM
A potem wejść w usługi systemowe i wyłączyć usługę AKTUALIZACJE AUTOMATYCZNE(wybrać: tryb uruchomienia: WYŁĄCZONE)
Potem już tylko restart pc i wszystko gra
Dodam że sposób działa w 80 % przypadków z użyciem 100% CPU przy starcie systemu

PO TYM SPOSOBIE NALEŻY RĘCZNIE INSTALOWAĆ WSZYSTKIE POPRAWKI DLA SYSTEMU KORZYSTAJĄC Z MICROSOFT UPDATE!!!

taskmgr.exe

taskmgr.exe - to właśnie menadżer zadań

Google naprawdę nie boli :)

1391961391-U712132.jpg

ExMod | Best Member | Gold Member |Black Member

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...