Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Serwer nie wyrabia!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem vps na ultimahost.pl [8GB ram] Na MC przeznaczyłem 6.5GB ram. Gdy wejdę na serwa TPS spada do 18 i w konsoli wyskakuję komunikat: Can't keep up! Did the system time change, or is the server overloaded?

Potrzebne Dane:

8 GHz - 4x2GHz
8192 MB ram
100 GB - dysk
bez limitu mocy CPU
kopia bezpieczeństwa
dyski SSD
POLSKA lokalizacja
Pluginy:
Plugins (16): LegendaryMessages, NoCheatPlus, WorldEdit, CommandHelper, Vault, AntiRelog, PermissionsEx, AutoSaveWorld, iChat, WorldGuard, Essentials, AuthMe, EssentialsSpawn, OtherDrops, EssentialsChat, Factions
Proszę o pomoc, bo nie chce żeby weszło kilka osób na start serwera i od razu ich wywaliło. Dodam, że w tej chwili mam ustawione 26 slotów
Zauważyłem też dziwny błąd:
[sEVERE] java.lang.UnsupportedClassVersionError: MCPCPlusXNmsBlock_147 : Unsupported major.minor version 51.0
10:40:52 [sEVERE] at java.lang.ClassLoader.defineClass1(Native Method)
10:40:52 [sEVERE] at java.lang.ClassLoader.defineClassCond(ClassLoader.java:631)
10:40:52 [sEVERE] at java.lang.ClassLoader.defineClass(ClassLoader.java:615)
10:40:52 [sEVERE] at java.lang.ClassLoader.defineClass(ClassLoader.java:465)
10:40:52 [sEVERE] at com.sk89q.worldedit.bukkit.BukkitWorld$NmsBlockClassLoader.loadClass(BukkitWorld.java:228)
10:40:52 [sEVERE] at com.sk89q.worldedit.bukkit.BukkitWorld.<init>(BukkitWorld.java:146)
10:40:52 [sEVERE] at com.sk89q.worldedit.bukkit.BukkitUtil.getLocalWorld(BukkitUtil.java:50)
10:40:52 [sEVERE] at com.sk89q.worldedit.bukkit.BukkitPlayer.getWorld(BukkitPlayer.java:132)
10:40:52 [sEVERE] at com.sk89q.worldedit.bukkit.WorldEditListener.onPlayerInteract(WorldEditListener.java:121)
10:40:52 [sEVERE] at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
10:40:52 [sEVERE] at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:39)
10:40:52 [sEVERE] at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:25)
10:40:52 [sEVERE] at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:597)
10:40:52 [sEVERE] at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader$1.execute(JavaPluginLoader.java:425)
10:40:52 [sEVERE] at org.bukkit.plugin.RegisteredListener.callEvent(RegisteredListener.java:62)
10:40:52 [sEVERE] at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.fireEvent(SimplePluginManager.java:477)
10:40:52 [sEVERE] at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.callEvent(SimplePluginManager.java:462)
10:40:52 [sEVERE] at org.bukkit.craftbukkit.v1_4_R1.event.CraftEventFactory.callPlayerInteractEvent(CraftEventFactory.java:178)
10:40:52 [sEVERE] at net.minecraft.server.v1_4_R1.PlayerInteractManager.interact(PlayerInteractManager.java:376)
10:40:52 [sEVERE] at net.minecraft.server.v1_4_R1.PlayerConnection.a(PlayerConnection.java:657)
10:40:52 [sEVERE] at net.minecraft.server.v1_4_R1.Packet15Place.handle(SourceFile:58)
10:40:52 [sEVERE] at net.minecraft.server.v1_4_R1.NetworkManager.b(NetworkManager.java:290)
10:40:52 [sEVERE] at net.minecraft.server.v1_4_R1.PlayerConnection.d(PlayerConnection.java:113)
10:40:52 [sEVERE] at net.minecraft.server.v1_4_R1.ServerConnection.b(SourceFile:39)
10:40:52 [sEVERE] at net.minecraft.server.v1_4_R1.DedicatedServerConnection.b(SourceFile:30)
10:40:52 [sEVERE] at net.minecraft.server.v1_4_R1.MinecraftServer.r(MinecraftServer.java:598)
10:40:52 [sEVERE] at net.minecraft.server.v1_4_R1.DedicatedServer.r(DedicatedServer.java:224)
10:40:52 [sEVERE] at net.minecraft.server.v1_4_R1.MinecraftServer.q(MinecraftServer.java:494)
10:40:52 [sEVERE] at net.minecraft.server.v1_4_R1.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:427)
10:40:52 [sEVERE] at net.minecraft.server.v1_4_R1.ThreadServerApplication.run(SourceFile:849)
10:40:52 [iNFO] [WorldEdit] Using inbuilt NmsBlock for this version.
Wyskakuję zawsze, gdy zaczynam coś budować.
@Edit: Zauważyłem, jeszcze jedną rzecz, choć jest godzina 8:43(Teraz, gdy to pisze) to na serwerze jest pokazana 10:40
Opublikowano

Też mam vpsa 8gb w ultimahost i mogę tylko tyle powiedzieć, że jeśli nie chcesz mieć lagów to jak najszybciej zmień hosting. Parę miesięcy temu wszystko działało jak powinno, a teraz trzeba te vpsy restartować co 2 dni nawet bez włączonego serwera minecraft.

Opublikowano

A wiesz jak zmienić czas na serwerze? Bo jest dwie godziny do przodu, i na razie zmiana hostingu odpada bo dopiero co kupiłem i nie chce stracić 55 zł.

Opublikowano

Jaką komendą startową uruchamiasz serwer?

| Pijawka I | Pijawka II | Pijawka III | MPC User I | MPC User II | MPC User III | MPC Member | MPC Member II | ProUser | MPC Member III | MPC Team | Postmaker | Postwriter |

Opublikowano

Najpierw przechodzę do katalogu gdzie jest minecraft komendą cd /home/mc następnie uruchamiam serwer komendą screen java -Xmx6500M -Xms6500M -jar craftbukkit.jar

Opublikowano

Zła komenda startowa. -Xmx6500M w tym nie wolno dawać tyle ile w maksymalnej. Proponuję uruchomić tą komendą: screen java -Xmx1000M -Xms6500M -jar craftbukkit.jar, ale nie gwarantuję, że to wszystkie problemy naprawi, ale nigdy nie wolno w tym pierwszym pisać tak dużo bo javę zapycha szybko.

iug1.png

Opublikowano

Próbowałem już, wgrałem worldguard i edit od nowa i nadal te błędy są :/

Wgrałeś od nowa, a spróbuj całkowicie osunąć WorldGuard"a i zobacz, czy nadal będzie to samo

Pomogłem?? Kliknij Lubię To

Opublikowano

Zrestartuj serwer (cały).

| Pijawka I | Pijawka II | Pijawka III | MPC User I | MPC User II | MPC User III | MPC Member | MPC Member II | ProUser | MPC Member III | MPC Team | Postmaker | Postwriter |

Opublikowano

Właśnie to zrobiłem, teraz po wpisaniu: screen java -Xmx2500M -Xms6500M -jar craftbukkit.jar nic się nie dzieję, lecz jak wpisze tak jak wcześniej czyli: screen java -Xmx6500M -Xms6500M -jar craftbukkit.jar serwer włącza się.

Wgrałeś od nowa, a spróbuj całkowicie osunąć WorldGuard"a i zobacz, czy nadal będzie to samo

Wywaliłem worldguard i błędy nadal są, czyli wina w worldedit.

A tak wogóle, to jak zmienić ten czas systemowy? Bo jest godzina, prawie 15:00, a w konsoli pokazuję mi 17:00

Opublikowano

Prosze was bardzo o pomoc, chce jutro uruchomić serwer, ale nie mogę bo gdy ktoś wejdzie na serwer to od razu lag

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...