Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Koniec z PB dla CoD1/UO/2 już wkrótce!

kaje11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiedyś ten dzień musiał nadejść. EvenBalance już od jakiegoś czasu nie aktualizowało swojego oprogramowania. Teraz już zniknęło z list wspomaganych gier. Dużymi krokami zbliża się wyłączenie nieszczęsnego dla większości z was PunkBustera!

Części niewspierane z serii Call of Duty:

- Call of Duty 1

- Call of Duty: United Offensive

- Call of Duty 2

Źródło:

http://www.pbbans.com/forums/pb-drops-cod-and-cod2-support-t168803.html
http://www.evenbalance.com/index.php

Bynajmniej wypowiedź Administratorów Forum nie zachwyca: Będziemy tak długo działać, póki serwery nie padną.

Informacja z 3 Marca.

WSZYSTKIE PLIKI W CHMURZE DLA MPCFORUM ZOSTAŁY USUNIĘTE. NIE KORZYSTAĆ Z MOICH PROGRAMÓW.

Proszę nie ingerować w moje posty/tematy, w razie potrzeby usunąć całą zawartość. Nie pomagam.

Opublikowano

Tym właśnie VAC przewyższa PB. Gdy gra jest na Steamie z VAC'em to będzie miała go zawsze. Jednak wołałbym PB w najnowszych częściach COD.

Masz problem? Chcesz pogadać? Spoko dodaj mnie na Steamie!
76561198010916883.png
Tam gdzie tysiące jezior, pełno lasów DZIKICH ZWIERZĄT

Opublikowano

szkoda ze na nie na cod WaW

bo mam pirata i niemoge grac przez neta ;// a niechce mi sie kombinowac :D

//nieregulaminowa sygnatura - reklama innego forum-SPIERDALAJ :)

//BR3ND- ziutek1903 :)

ziutek1903\\Istny Diabel z****li c*e palcem

Istny Diabel/// tak a co

ziutek1903\\ nic poprostu jestes z*e*any

Opublikowano

szkoda ze na nie na cod WaW

bo mam pirata i niemoge grac przez neta ;// a niechce mi sie kombinowac :D

PunkBuster to nie MasterServer, który sprawdza oryginalność gry.

(PB - Cheaty; MasterServer - CDKey)

WSZYSTKIE PLIKI W CHMURZE DLA MPCFORUM ZOSTAŁY USUNIĘTE. NIE KORZYSTAĆ Z MOICH PROGRAMÓW.

Proszę nie ingerować w moje posty/tematy, w razie potrzeby usunąć całą zawartość. Nie pomagam.

Opublikowano

Support dla CoD4 ma się dobrze. Mimo to, że ostatni update PB dla CoD4 miał miejsce 4 miesiące temu, to podliczając częstotliwość aktualizacji z ostatnich 2 lat można powiedzieć, że to norma.

http://www.evenbalance.com/index.php?page=support-cod4.php

Choć kto wie? W 2009/2010 roku update'owali jak szaleni :)

Rozumiem odejście od wspierania dla CoD1, gdzie skala między ilością serwerów dla pierwszej części i CoD4 wynosi około 1:30, ale CoD2? Przecież wydawało mi się, że tam społeczność ma się całkiem nieźle, a nie widzę odpowiedniej argumentacji ich decyzji. No cóż :)

Opublikowano

Support dla CoD4 ma się dobrze. Mimo to, że ostatni update PB dla CoD4 miał miejsce 4 miesiące temu, to podliczając częstotliwość aktualizacji z ostatnich 2 lat można powiedzieć, że to norma.

http://www.evenbalance.com/index.php?page=support-cod4.php

Choć kto wie? W 2009/2010 roku update'owali jak szaleni :)

Rozumiem odejście od wspierania dla CoD1, gdzie skala między ilością serwerów dla pierwszej części i CoD4 wynosi około 1:30, ale CoD2? Przecież wydawało mi się, że tam społeczność ma się całkiem nieźle, a nie widzę odpowiedniej argumentacji ich decyzji. No cóż :)

Nic na to nie poradzisz. Na serwerach Cod'a 4 co drugi gracz ma coraz to lepszego cheat'a. Tak naprawdę PB nie jest potrzebne, skoro nie potrafi wykryć darmowego hack'a. W 2009/2010 poprawiali swoje błędy po bardzo słabej aktualizacji, dzięki której co trzeci leciał z serwera (pamiętam to do dziś, bo sam miałem z tym problem) ;).

Opublikowano

Zgadzam sie, w cod 4 PB już przed niczym nie chroni. Jest tylko po to, żeby gimbuski nie mogły jechać na pierwszym lepszym hacku z google. Mimo to znalezienie darmowego hacka za ktorego pb nie wywala zajmuje pewnie okolo 20 min. Szczescie (chyba) ze sa jeszcze inny AC na ligach, chociaz w sumie to one tez go*** daja. Pamietam jak w 2010 gralo sie CB i nie bylo mowy o haxach poniewaz zawsze jakis czujny admin obserwowal. Teraz nie wiem czy istnieje jakas liga ktora sprawdza demka po meczu. Gdyby nie slabe zabezpieczenia a w sumie ich brak to pewnie dalej bym gral z teamem w coda. Pozdrowka

szefmarcin.png

• 5 tygodni później...
Opublikowano

VAC jest co prawda lepszy od PB ale.... jak dostaniesz bana od VAC kupujesz nową gierkę :X (oczywiście chwalę takie zachowanie)

A w PB masz jakieś 5% szans na unbana + PB już nie chroni przed haxami

19.png

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...