Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie]Podkrecanie

12kzhita

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ile podkrece tego proca

Nazwa płyty głównej MSI G41M-E43/P33 (MS-7592)

Typ procesora DualCore Intel Core 2 Duo E7500, 2933 MHz (11 x 267)

Zasilacz 500 W LC-POWER!!!!

1374504508-U558502.png

Opublikowano

Jaki punk? -.-

Chłodzenie boxowe? Stawiam że nie wykręcisz do więcej niż 3.5GHz. Jaka karta graficzna? Możliwe że wcale OC proca nie będzie potrzebne.

Zmiana napięć powinna być w Overclocking feature, CPU Options, Multiplier/Voltage Change albo coś takiego. Pamiętaj, żeby zwiększać o najmniejszą ilość, najmniejszą możliwą wartość.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

To nawet nie podkręcaj bo i tak nie przyniesie ci to wzrostu wydajności.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Jak masz domyslne chłodzenie to nie podkręcaj bo takie zazwyczaj ssą. Kup se jakieś bardzo dobre nie wiem te Coolery są ponoc zajebiste.

Ja sie tam na OC nie znam, wiem tylko tyle ze nie warto podkręcac jak sie nie zainwestowalo w chlodzenie bo kiedy podkrecasz to automatycznie zwieksza sie temperatura pracy procesora.

NIE GRAM NARAZIE NA ZADNYM SERWIE METIN2. CZEKAM NA PORZĄDNEGO HARDA. ;>

Opublikowano

@up

Skoro się nie znasz to nic nie pisz. Nie domyślne chłodzenie tylko boxowe (ew. oryginalne).

te Coolery

Jakie coolery? Jak kupisz coolera jakiegoś Spire za 15zł to nie jest zajebisty, ale jak se kupić jakiegoś zalmana performe albo macho to jest dobrze.

Automatycznie? Powiedziałbym analogicznie > większy pobór mocy, napięcie. Nie powielaj postów innych użytkowników którzy napisali przed tobą.

Zamknąć?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...