Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Akali - Lux

Ghostus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Którą postać kupić? Grałem kiedyś Lux i mi nawet dobrze szło, akali nie ogarniałem, ale było mineło, być może to przez build :)

Obie postacie bardzo mi się podobają, którą według was powienienem wybrać?

GhostusPL_eune_60_1_nozg.png

Opublikowano

Jaki miałeś build na Akali? Polecam Ci ją.

Harras

Łatwa farma

Niewidka + slow

3x doskoki lub więcej

Duże dmg

Przed 6 lvl'em nic nie zrobisz

Opublikowano

Lux. Gram nią ostatnio na rankedach i powiem Ci, że bardzo dobrze nią się gra. Ma dobry harras i dobry damage. Dobre skile, w szczególności q i do tego w Tfach rzuczasz e + r i po TF'ie. Nie jest papierowa aż tak bardzo. Polecam Ci ją.

2ufgk6u.png

Opublikowano

Akali jest bardzo ciekawa, przed 6 musisz uważać, lecz potem rozpoczyna się rzeź :) single target combo - likwiduje szybko (oczywiście nie z 5k hp) cele.

Luxanna jest dosyć pomocna drużynie: shield, slow, klatka i potężne ulti - można użyć przy dłuższych team fight'ach nawet 2 razy.

Najlpierw polecam lux, potem akali, chyba że niższy lvl, to możesz bez problemu ciągnąć drużynę do zwycięstwa

Zelltar_eune_45_7_logo.png

Opublikowano

Ja polecam akali, ponieważ z dobrym buildem wyccarujesz grę :) Moim zdaniem łatwa do ogarnięcia, lecz przed 6 poziomem nie można za bardzo podchodzić do przeciwnika bo nie ma doskoku ;/ i można paść ;p Tak więc zapraszam do kupna ! :D

195721405447585377468.jpg

by  @czarnaaa

Jeśli pomogłem, daj lajka :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...