Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Wyłączanie się karty podczas grania.

grombonek5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam taki dość spory problem . Zatem , podczas grania w gry jak np. TES V : Skyrim , Leauge of Legends, Saints Row: The Third, itp. nagle pojawia sie czarny ekran typowy " tryb oszczedny " na monitorze oraz takie "buczenie" w sluchawkach . Mam zdjeta obudowe , wiec zauwazylem , że wiatraczek od karty sie nie kreci . Karta nie byla podkrecana, nic z komputerem nie bylo robione.Dodam , ze temperatura karty skacze 35-58 C. jeszcze jedno , czyscilem ccleanerem , kupilen TuneUp2013 , sterowniki aktualne wszystkie .Wirusów także nie ma . Pozdrawiam .

Mój sprzęt :

CPU:Intel Core i3-2120 CPU @ 3.30GHz

RAM: 6.00 GB

GPU: nVIDIA GeForce 610 GT 2Gb

System : Win 7 64bit

Dysk: Hitachi HDS721075KLA 750 GB

Zasilacz: Model LPM 16-25 3*SATA (kupiłem komputer w całości, wiec nie wiem jak dokładnie sprawdzić marke . , na nim nie jest napisana.)

Monitor: LG FLATRON W1942S 19"

Opublikowano

Na przykład przy Left 4 Dead 2 nic się nie dzieję . To nie jest wina temperatury zbyt wysokiej raczej ,bo sie potrafi wylaczyc zaraz po wlaczeniu gry . a czasem wgl .

Opublikowano

@Ref

P.S dodam , że jak gram karta dochodzi do 61 stopni , po zminimalizowaniu natychmiastowo schodzi do 50 w sek albo i mniej ;3 . zmniejszajac shader clock o 10 temp nie przekracza 40 stopni , lecz trace 50 fpsow, i mam 70 w tfach do 30 spadaja, jest jakas inna alternatywa trzymania tych 40 stopni , nie tracac tak duzej ilosc fpsow ??

Opublikowano

W skrócie masz szit nie kartę graficzną. Przy tej to można bawić się w gry max do 2010 roku :>

Widać, że gotowiec: allegro czy "spec informatyk" ci to sprzedał?

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

Niestety ale to komputer typu "super komputer DO GIER megamoc 6.66 ghz karta 9gb i 900gb ramu" z allegro...

Karta do internetu, nie wiem jak ty na tym odpaliłeś skyrima i saints row'a.

Zapewne zasilacz nie trzyma?Albo karta jest ekstremalnie szitowska. Dodam że kart z serii GT 5xx i 6xx nie miałem, ale jak patrzę na wyniki to mi oczy krwawią.

Karta z zasiłką jak dla mnie do wymiany.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...