Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem] Spadek FPS.

Julian.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio zauważyłem mocny spadek fps w lolu zawsze miałem 50-30 a teraz 8-14 wtf? Co zrobić by znowu było dużo fps?

Opublikowano

Ja mialem to samo zawsze 60-65 a pozniej 25-30 nawet optymalizacja wymagan nie pomogla, ale przeinstalowalem lola i jest ok

charizard.gif

Zagraj ze mną w POKéMONY już dziś! :3

Opublikowano

została zaktualizowana grafika ;) chyba widać, że lol teraz lepiej wygląda ;) a co za tym idzie wymagania się zwiększyły ;). polecam cc cleaner'em przeczyścić i zdefragmentować dyski. powinno pomóc.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Oczyść dysk, niepotrzebne gry.

W nic nie gram tylko czasami w lola i nie mam nic na dyskach ;f

Opublikowano

Sprawdź zużycie procesora przez uruchomione procesy ja np. kiedyś miałem taką sytuację, że ustawiłem w msconfig aby PC startował z dwoma rdzeniami procesora, a mam cztery i przez to wykrywało mi tylko dwa z czterech rdzeni i w LoL'u miałem po 60 FPS, a po pięciu minutach jak otwierałem sklep to automatycznie 1 FPS, jeżeli to będzie twój problem to daj mi znać na PW to pomogę Ci go rozwiązać.

Co do tych procesów zobacz jaki proces wykorzystuje najwięcej procesor i go poprostu wyłącz i wtedy sprawdź czy pomogło, jeszcze kiedyś wbił mi się proces razem ze startem systemu na D coś tam i on też starsznie zżerał procka.

Veni, vidi, vici.
U mirin' brah?
Zyzz!

Opublikowano

gamebooster

to tez nie musi byc twoja wina ,riot zawsze cos niszczy przy kolejnych pathach ,szczegolnie [rzy grafice a ten path szczegolnie im sie nie udal

mozez czekac na nastepny duzy patch i zobaczyc czy cos dalo lub to co napisalem wyzej

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...