Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MsgBox, 2 buttony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Robie program i przy wyłączaniu wstawiłem sobie, czy na pewno chcesz wyłączyć program. Dałem tam przycisk Tak i Nie, ale klikne kazdy i to samo sie dzieje ;d Pomozcie :)

Znasz mnie grałem na serwerach z nickiem lolo121. Jak nie wierzysz, daj serwer premium

48061.gif

Weteran
Opublikowano
If $msgbox = 6 Then
Exit
Endif

Czyli, jeżeli wybierzesz Tak(6) to się wyłączy.

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Dziękuje Wam, udało się, w dodatku nie musiałem kombinować nad drugim klawiszem :D Jeszcze nie chce spamić i tu się spytam:

Chciałbym zrobić lepszy program, zmieniają standardowe przyciski na graficzne :) Obmyśliłem układ graficzny swojego programu, teraz chciałbym mieć takie fajne przyciski. Sam już kombinowałem i wykombinowałem tylko wstawienie grafiki do programu. A teraz chciałbym, że jak najedzie się kursorem, to grafika się zmieni (wiecie o co chodzi :)) i po kliknięciu "wgłębni się" czyli inny obrazek. Wiecie może jak to zrobić?

Znasz mnie grałem na serwerach z nickiem lolo121. Jak nie wierzysz, daj serwer premium

48061.gif

Opublikowano

GUICtrlSetState($uchwyt, $GUI_DISABLE)

A póxniej ENABLE i voila nie bedzie działac jak typek nacisnie drugi raz

Poszukaj w google takiego udfa jak Better MsgBox, albo zamiast MsgBoxa wyskakuje wtedy inne gui i tyle ;) Z grafikami bo msgboxa grafiki nie dasz

OndteAw.png
Opublikowano

Podobny przycisk jaki chce to ten jaki jest w TuneUP ;d

TuneUp-2013-Utilities.png

Podobne bym chciał zrobić do swojego programu :) Ale w tym zauważyłem, że jest 1 obrazek, potem po najechaniu jakaś animacja (nie musi być) oraz po kliknięciu jakby "kartka" się przełożyła na przód ;d Jak ktoś nie ma TuneUp-a to chyba nie zrozumie, o co mi chodzi :P

48061.gif

Opublikowano

To raczej nie ten język. Autoit nie obsługuje Animacji, naucz się C# to wtedy takie cudo mozesz wykonać. Mozna zrobic obrazek aczkolwiek nie będzie żadnej animacji bo jak wspominałem nie obsługuje animacji

OndteAw.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...