Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft typ serwera

jinii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ja jestem CampeR_Thc i planuję zrobić serwer do minecraft i potrzebuję pomocy :D

Otóż nie mam pomysłu na typ serwera

Jeśli macie jakieś fajne pomysły na serwer itd. to piszcie

Osoba której typ serwera zostanie wybrany otrzyma Vipa / Moda na serwerze.

Opisujcie też na czym dany typ serwera miałby polegać itd. :D

Opublikowano

Jeżeli ma to być server tylko dla kumpli :D znaczy wiesz taki, aby tylko sobie zagrać to raczej preferuje się survival. Pobiegacie trochę, pomęczycie się więc będzie zabawnie ^^. Inne tryby i pluginy to bardziej pod server dla ludzi, a takiego nie tworzysz pewnie :).

Opublikowano

@up serwer ogólny (dla ludzi) pisałem że osobie której serwer wygra dam vipa / moda więc na serwerze dla kumpli rang bym nie robił ;p

Opublikowano

Zrób Survival + SG , bardzo dużo ludzi lubi zagrać na surwie , a jak im sie znudzi bieganie i kopanie to odpoczną na SG , grunt to reklama.

Opublikowano

Możesz zrobić SG, SkyBlock lub Wojny Frakcji. Możesz powgrywać parę fajnych pluginów, porobić sklepy, bankomaty, zrobić mob arenę. Wiele różnych urozmaiceń nawet do zwykłego serwera można wprowadzić ;)

v My channel v

revlayout.png

Opublikowano

Wiesz, na tą ere minecrafta są te same 'typy[tryby] serwera z czego najbardziej lubiane prze graczy to survival + frakcje (sg), oraz jail. Nie osiągniesz wielkiego sukcesu pytając się ludzi na forum, musiałbyś sam coś wymyslec. Więc ja myślę że survival + frakcje byłby dobrym starym pomysłem lecz gdybyś naprawdę chciał jakiś co nie było to mógłbyś zrobić mapke z latającymi wyspami, lecz budowanie takiej mapki długo by zajeło pewnie ... Więc survival + frakcje (ew. z sg) i mapka latające wyspy jakieś od x 0 z 0 do x 3500 z 3500 // jail.

1361622928u485574.pngMembers.

Opublikowano

Zbudownie mapki latające wyspy to nie problem (mam 3 takie mapki już gotowe) wszystkie mają około 5000x5000 wielkości (bo kiedyś prowadziłem serwer full survival na takich właśnie mapkach)

Opublikowano

Skyblocki, ostatnio popularne i dużo hajsu można zgarnąć :).

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Opublikowano

@up jakbyś mógł to np. co można by dodać na takiego Skyblocka? jakie uprawnienia dla vip itd. opisać mi na pw to byłbym wdzięczny :)

Opublikowano

@up dla skyblocka vip ma lepszy ekwipunek może mieć np 2 wyspy dużo żeczy można wymyśleć na skybloczka :)

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Dungeon RPG:

-cała akcja dzieje się w jaskiniach

-misje i fabuła

-mapy surowcowe tworzone w programach np.: mcedit aby wszystko było w jaskiniach

-spawn klimatyczny do lochów

/Sygnatura niezgodna z regulamiem.

TheJeron78

Opublikowano

Mysle, ze cRPG i tym podobne bylyby najlepsze. Skyblocki do zarabiania, ale troche sie nudza. Survi+Frakcje imho jeden z gorszych pomyslow, bo jest tego pelno.

Opublikowano

Mam pewien pomysł, aby zrobić serwer takiego.. hmm . Nie wiem jak to dokładnie nazwać, że cała zabawa na serwerze nosiła by nazwę "Zabawa w dom" Np. jak są pluginy do zapisywania do gangów, to tam byłby taki . I osoby w danym gangu mieszkały by na jeden działce, tworząc rodzinę, każdy miałby przepisane , czy jest "siostrą,bratem,wujkiem,mamą,dziadkiem" etc.. działki nie byłyby oddalone od siebie lecz byłyby to szeregówki, wszystkie złączone ze sobą odgrodzone małym płotkiem i wejściem na posiadłość. Coś w stylu domów hollywodzkich , czyli np. jak z tych filmowych, że dzieciaki jeżdżą i rozrzucają gazety itd.. na takim serwerze, grało by sporo osób, a w szczególności byłby duży zarobek. Oczywiście bez takiego jakiegoś beznadziejnego spawnu <_< . Zrobilibyśmy wesołe miasteczko ,to tam osoby zaczynały by swoje kariery. I , aby dostać dom np. trzeba byłoby pierwszo zarobić.. praca nie nosiła by np. nazwy "górnik" itd.. tylko np. "lekarz" i wgl. po zarobieniu dostałby dom. Ale też, można byłoby robić swoje własne firmy, osoba którą taką prowadzi , zarządzała by nią kosztowała by np. 50tyś , i ten kto ją kupił nią zarządza, a jak ktoś chce do niej dojść, to pierwszo musi przejść rozmowę kwalifikacyjną . Myślę, że byłby to dobry serwer.

6d17e244dec956b0d1c3e86.jpg
bylem biznesmenem, teraz jestem większym. habemus papam.

Opublikowano

jak najwięcej na 1 serwie tak będzie ciekawie i po 200 osob na serwie :) sg sky block rpg survival i żeby 1 ip było do all

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...