Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Launcher do minecraft

Scyzors

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie odnośnie launchera minecraft. W jakim języku się pisze launcher do mc (nie chcę pisać ale mnie to ciekawi) i w jakim stopniu trzeba znać ten język. I jeszcze jedno pytanie odnośnie grafiki. Jak można robić takie grafiki na swój launcher i ponoć można dodawać własne moby do mc i nowe bloki.

Opublikowano

1.Launcher to słowo po Ang., co po Polsku znaczy Uruchom.

2.W szkole się uczy Angielskiego, więc wystarczy się po-uczyć :P

3.Ci chyba chodzi o Texture Pack'i, jak tak to wystarczy że jakiś pobierzesz i w Uruchom wpiszesz: %appdata>.minecraft i włożysz to do Texture Packs.

Opublikowano

Człowieku znam angielski -_-. Widzę że próbujesz sobie nabić postów udając kozaka. Mi chodzi O LAUNCHER DO MINECRAFT. Widzę, że muszę ci wyjaśnić co to jest (wiem, że to uruchom, ale lepiej brzmi launcher). To jest takie coś, że zamiast klikać na ikonkę mc, to klikasz na swój launcher serwera ze swoją ikonką i włącza się twój serwer. Chodzi mi o to, żeby mi podać w jakim języku to da się napisać i czy można napisać np. c++ czy tylko w javie. A nie chodzi mi o teksturki tylko jak się ma własny launcher to można dodawać nowe moby, bloki itp. I proszę dziecko nie wypowiadaj się w takich sprawach i nie pouczaj tylko gimbie sam skończ szkołę i się poucz, bo więcej takich za przeproszeniem takich jak ty tłuków jest. Więc ogarnij dziecko i nie szpanuj czymś o czym nie masz pojęcia, bo to co ty napisałeś to jest podstawa -_-. A i pewnie napisanie ci tego przyszło ci z trudem, bo pewnie musiałeś włączyć translatora i tutoriale jak wgrać tp.

Opublikowano

... Czyli według ciebie każdy kto nie ogarnia Javy lub minecrafta jest gimbem ??

Co do reszty wypowiedzi jest równie żałosna.

I Technik Serwerów Minecraft I

I Skonfiguruję i wgram pluginy pod serwery Factions, Survival, Freebuild I

Opublikowano

lunchera możesz sobie napisać w javie/c++/c# i być może w paru innych językach programowania :),lecz musiałbyś się ich nauczyć :>

1379958827-U247153.png

Opublikowano

Nie, że każdy jest gimbem, bo nie zna javy itp. Tylko po co się wypowiadać bezsensownie i to jest przykład gimbusa, który próbuje szpanować swoją wiedzą, która jest nie na temat. Ja chcę sensownych odpowiedzi, a nie pouczania, a koleś nie zaczaił o co chodzi to się wypowiada. Poza tym po co mi mówi co znaczy Launcher skoro ja jestem z angielskiego na poziome zaawansowanym (grupa)... Jeśli kogoś uraziłem to sorka ale źle mnie zrozumiałeś (ale tego gimba nie przeprosze nie ma bata). I dzięki za odpowiedź.

Opublikowano

Widać źle Cię oceniłem :)

I Technik Serwerów Minecraft I

I Skonfiguruję i wgram pluginy pod serwery Factions, Survival, Freebuild I

Opublikowano

Sorka jeżeli tak wyszło i ktoś się poczuł urażony. Chyba trochę źle się wyraziłem :D Jeśli cię to obraziło to jeszcze raz sorka. Ale po prostu wkurza mnie jak ktoś próbuje szpanować wiedzą, która jest nie na temat i nie ma pojęcia o czym ja napisałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...