Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Odcinek #1 - Pierwsza noc w Minecrafcie

ANSSKS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odcinek #1 - Pierwsza noc w MineCrafcie

W dzisiejszym , Pierwszym odcinku poświęconemu przygodzie w Minecrafcie przedstawię Wam [ początkującym ] jak przetrwać tą najtrudniejszą noc w Minecrafcie !

___________________________________________________________________________________________________

Na początek gdy już stworzymy nowy świat rozglądamy się po okolicy w poszukiwaniu drzew .
Gdy już znajdziemy owe drzewo klikamy na jego brązową część PPM . Ścinamy tak tak całe drzewo [ Uwaga ! Drzewo rośnie również wśród liści więc nie wystarczy ściąć to co widoczne , tylko też to co u góry ] . Super ! Mamy już drewno ale teraz co z nim zrobić ? Drewno przerób na deski a deski na patyki [ lecz nie wszystkie deski na patyki ] [ receptury craftingu znajdziesz na : http://pl.minecraftwiki.net/ ] . Skonstruuj miecz , siekierę i kilof . Na razie tyle Ci starczy . Weź do ręki kilof i zacznij kopać . Jeśli znajdziesz kamień , wykop go tyle i możesz [ jeśli w tym czasie drewniany kilof Ci się zepsuje musisz skonstruować nowy w ten sam sposób co wcześniej ] . Zdobądź +/- 15 cobble'a . Stwórz kamienny kilof [ zamiast drewna użyj kamienia ] , siekierę i miecz . Na pewno zachodzi już słońce a to oznacza tylko jedno ! Noc i oczywiście potwory . Musisz się pośpieszyć i zbudować na szybko dom [ nie kreuj go za bardzo , nie masz na to czasu ] , najlepiej taki bez drzwi i z dachem z 1 kratką pustą by blask księżyca wpadał . Teraz już potwory Cię nie mogą zaatakować , jesteś bezpieczny . Poczekaj do rana . Zapamiętaj gdzie masz domek , idź po dalsze drewno , wybuduj swój wymarzony domek . Jeśli twój pasek głodu będzie coraz mniejszy [ a tak będzie ] musisz :
a ) pozabijać krowy , świnie
b ) wkraść się do wioski i ukraść co nie co .
_________________________________________________________________________________________________

W następnym Odcinku dzień drugi i podstawowe wyposażenie domku .
Mam nadzieję , że tutek się Wam przydał .
Jednocześnie Przepraszam za brak SS'ów , ale myślę , że Wszyscy potrafią rozróżnić krowę od świni itp.

Opublikowano

Słabe. Interpunkcji praktycznie brak. Pozwolę sobie zacytować:

'Klikamy na jego brązową część PPM'

Po 1. Klikamy LPM

Po 2. Czemu brązową? A jak by była brzoza?

Dziękuję, brak like.

@cdminestudio - Moje konto na twitter. Zapraszam.

"Jedna wiara, jeden klub, Real Madrit, aż po grób"

"Nie żebram o like'y, to like'y żebrają do mnie"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...