Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Z][24/7][NP][RPG] Medieval-Age! - Polityka, rasy itp! Autorskie pluginy!

Frusher

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tyyyyy6ujah.png

Start tuż za rogiem. Robimy co w naszej mocy, aby gra na naszym serwerze się wam nie nudziła. To ty wybierasz kim chcesz być, czy zostać jako zwykły chłop czy też może zostać giermkiem, rycerzem, doradcą króla a może nawet zostaniesz królem swojego królestwa - wszystko w twoich dłoniach. W życie serwera wchodzi co raz więcej przeróżnych autorskich pluginów, które są pisane przez jednego z lepszych programistów. Wszystko to jest dla was. Będziecie mieli możliwość tworzenia własnych miast/królestw, uczestniczenia w wielkich wojnach. Zostać kim tylko chcesz - czy zostaniesz człowiekiem, czy też może jedną z osób fantastycznych min. Elfem, krasnoludem, człowiekiem czy też kimś innym to zależy od ciebie. Każda rasa posiada swoje plusy i minusy. Na serwerze znajdziesz również umiejętności magiczne które przez wielki trud możesz wyćwiczyć. Możesz wczuć się w ciekawy klimat który będzie panował na serwerze. Nie będziesz musiał się martwić, że ktoś ci zepsuje grę - zadbamy o to.

Zagwarantowaliśmy również wam więcej rozrywki po przez nasze pluginy takie jak, polityka, drabina feudalna, eco system, rozwinięty system handlu i wiele innych.

ipcopy8qsnv.png

mc.medieval-age.pl

maxexsh5.png

Od 80 do 130 albo i nawet więcej jeżeli będzie taka potrzeba.

fabulaabsj4.png\

1. Początek ( czasy nieznane )

Na początku nie było podziału między światłem i ciemnością. Nie było niczego, a nicość była wszystkim, nie mającą początku, środka ani końca.

Aż nagle, z powodów nieznanych pojawili się dwaj bogowie: Teufin i Mhazeus.

Teufin tworzył wszystko co dobre, począwszy od drobnego źdźbła trawy, na Słońcu kończąc,

ale Mhazeus nie był odzwierciedleniem Teufina. Pragnął, aby nie dzielić z nikim swojej władzy. Z początku to ukrywał, lecz pewnego razu Teufin przejrzał jego plany, i od tej pory nienawiść między nimi rosła i w końcu doszło do wielkiej walki.

Świat został podczas tego niezwykle nadszarpnięty. Podczas walki pierwszego dobra ze złem nastał pewien cykl - dziś zwany Dniem i Nocą. Obaj bogowie toczyli ze sobą nieustannie wojny, i wymyślali nowe sposoby, jakby tu drugiemu pokrzyżować plany - tak powstała Woda i Ogień. Podczas starć obydwóch sił razem wytworzyli Powietrze. W końcu okrutny Mhazeus wygrał starcie - i wtrącił Teufina do Czeluści Piekielnych.

Teufin niestrudzenie pędził do swojego celu - w ukryciu tworzył piękno dzisiejszego Świata i poddanych, którzy wymijali Piekielnych i roznosiły je na Świat. Mhezeus zauważył dzieło Teufina dopiero po jegu zakończeniu - piekielny bóg przesiadywał w swojej siedzibie, i prawie nie wychodził na Świat, który zlecił do zepsucia swoim wiernym.

Wściekły Mhazeus zalecił swojemu wiernemy Fuholakesowi całkowicie zgładzić Teufina i jego dzieło. Swoim sprytem namówił plemię Agh'ora ( wówczas wierne Teufinowi ) do dołączenia w szeregi Armii Mhazeusa - Holf

Pokój Malwo został zniszczony.

Teufin stworzył trzy rasy: Ludzi ( wówczas plemię Pahrillon ), Elfów ( wówczas plemię Nelf'uzad )i Krasnoludów ( wówczas plemię Argedin )

Mhazeus nie stworzył nic - ukradł dusze niektórych Ludzi i zrobił z nich Yufów, zamieszkujących dziś tereny pustynne.

Po drugiej wielkiej Wojnie Teufinowi udało się zwyciężyć Mhazeusa i zaklnąć jego duszę w Kamieniu Wolności.

2. Ucywilizowanie ( ok. 2000 lat p.n.e )

Świat zasiedlały różne istoty stworzone przez Teufina, rozproszone po całym lądzie i wodzie. Ludzie, Krasnoludy i Elfy zdecydowały połączyć siły i wspierać się nawzajem.

Elfy przeobraziły się w obrońców zieleni i natury i utworzyły naród Nelf ( pochodzący od nazwy plemienia ). Są bardzo związane z naturą i wszystkimi rzeczami z nią związanymi

Ludzie, inteligentni i silni szybko wybudowali zamki i warownie, dzielili się z pozostałymi rasami swoją nadzwyczajną umiejętnością do architektury.

Krasnoludy, przystały na sojusz. Szybko nawiązali przyjazne kontakty z ludzi, jednak czuły wstręt do elfów. Swoją siedzibę osadzili w górach Doun Morgot i od tamtej pory nazywają się Argudinami.

3.Wojna domowa Pahrillonów ( ok. 1000 lat p.n.e )

Król Pahrillonów Nazif zaginął. Nie było królewskiego potomka, więc podzielono królestwo pomiędzy dwoma zaufanymi Króla: Achina Furo i Ruada Oni.

Był to zły wybór, gdyż od razu zaczęli walczyć ze sobą o władzę. Ludzie z tego powodu cierpieli, a nacje z sojuszu w żaden sposób nie mogli im pomóc, gdyż każdą próbę odrzucano..

Niektórzy poddani w końcu nie wytrzymali, i zaczęli krwawą wojnę domową. Zajęli połowę terytoriów Pahrillonów. Szybko uzyskali poparcie reszty mieszkańców. Po długich walkach Pahrilloni zaczęli się poddawać. Rewolucjoniści coraz mocniej nacierali na królestwo, a spór o tron trwał.

Część mieszkańców wyemigrowała do mało znanych terenów, by żyć w spokoju i harmonii. Poprzez silnie wiejący tam wiatr rozszerzyły im się oczy, sami zaś nazwali się Shon-Tu. Pozostali obojętni wobec reszty narodów.

5 lat później nastała całkowita kapitulacja dowódców. Władzę nad krajem przejął Aran Hou, natomiast Achina Furo i Ruada Oni zostali wtrąceni do lochów.

4. Uwolnienie Mhazeusa ( 5 lat p.n.e )

Ludzie z Shon-Tu podczas misji ekspedycyjnych znaleźli pradawny Kamień Wolności, który szybko opętał znaczną część żyjących dotąd w harmonii ludzi. Mieli oni ogromną moc, więc wybili i zniszczyli piękne państwo, natomiast potem wyruszli do Agh'ory gdzie zrobiono z nich wysoko położonych szlachciców.

Rządy w Agh'orze objął sam Mhazeus, pod postacią zwykłego człowieka Youfina Armou'eysa. Jego tyrania była ogromna. Ludzie próbowali się buntować, jednak bardzo szybko takich wybijano. Stosowano bardzo surowe metody, pisano regulaminy, których ci, którzy je spisywali, sami nie przestrzegali. Tak wykształciłą się dzisiejsza Agh'ora, okrutne i agresywne państwo.

5. Czasy Wojen ( rok 23 Naszej Ery - teraźniejszość )

Ludzie, Elfy i Krasnoludy ponownie połączyły siły, by się bronić. Sojusz nie daje rady, Agh'ora wygrywa.

Spisane przez Zakon Jasnej Dłoni na podstawie notatek znalezionych w ubiegłych latach.

Przetłumaczone na język wspólny przez uczonych z kraju Pahrillon.

pluginyg5s2f.png

Serwer posiada autorskie pluginy pisane przez jednego z lepszych programistów. Ss'y w raz z ładnie opisanymi pluginami autorskimi nie długo wstawię, lecz jak na razie do pluginów autorskich serwera zalicza się:

- Plugin dodający magie

- Choroby, ciężar zbroji, oraz umiejętności zależnie od rasy

- Plugin wprowadzający niesamowity system królestw

- Polityka

- Papiestwo

- Drabina feudalna

- Gospodarka

i wiele więcej.

dodatkowe8qs1n.png

Serwer aktualnie jest tworzony więc nie zalewajcie nas pytaniami czemu jest włączona White-Lista. Serwer tworzymy specialnie dla was czyli graczy. Aktualnie serwer będzie stał na CraftBukkicie jednakże, jeżeli was się troche uzbiera, będziemy mieli stałych graczy to mamy w planach, stworzyć własnego klienta, również z autorskimi modyfikacjami - To wszystko zależy tylko i wyłącznie od was.

Start serwera nie jest jeszcze przewidziany dokładnie, jak na razie potrzebujemy Budowniczych którzy byliby chętni pomóc nam w budowania stolic.

Aktualnie poszukujemy budowniczych oraz grafików, którzy chętni byliby tworzyć dla nas specialne pluginy oraz modyfikacje serwerowe - jeżeli będzie taka potrzeba, będziemy wstanie zapłacić za owe tworzenie plików dla nas. Budowniczych brakuje nam do budowania stolic dla różnych ras tzn. Elfów oraz krasnoludów i ludzi. Wszystkie osoby chętne serdecznie zapraszamy. Osoby które będą brały udział do samego startu zostaną specialnie wynagrodzone dodatkami w grze na samym starcie. Więc nie zwlekaj i zgłoś się. Twoja pomoc może przyśpieszyć start serwera. Poniżej zostawiam wzór podań na poszczególne stanowiska:

wzorpodaniax6sdo.png

Budowniczy:

Nick w grze:

Umiejętność posługiwania się VoxelSniperem oraz World Edit:

Przykładowa praca:

Komunikator skype:

Programista:

Doświadczenie:

Zakres prac:

Czas jaki możesz poświęcić:

Komunikator skype:

Opublikowano

Nick w grze:kuba98571

Umiejętność posługiwania się VoxelSniperem oraz World Edit:Umiem obslugiwac sie oboma pluginami

Przykładowa praca:http://www.iv.pl/images/88228188637404140041.png

Komunikator skype:nie posiadam ale posiadam ts niestety po formacie kompa usunela mi sie ta mapa oraz skype(próbowalem go instalować prosze o wyrozumilaosc i dobre rozpatrzenie mojego podanie THX)

Opublikowano

Budowniczy

Nazwa w grze : Rawerit123

Ogarniam WorldEdita.Z voxelem nie miałem nigdy do czynienia

Przykładowa : http://www.youtube.com/Rawerit

Byłem już raz budowniczym na serwerze surv.Na serv Bukkicie prawie zostałem.

Mogę zrobić na YT zapowiedź.

Zacząłem grę w MC od wersji 1.0.0

Mam nadzieje że rozważysz/cie moje podanie.

Opublikowano

Mogę być budowniczym..

Ale ty już miałeś jeden serwer.

Owy serwer nie jest mój ja jedynie tutaj pomagam ogarnąć all...

Nick w grze:kuba98571

Umiejętność posługiwania się VoxelSniperem oraz World Edit:Umiem obslugiwac sie oboma pluginami

Przykładowa praca:http://www.iv.pl/images/88228188637404140041.png

Komunikator skype:nie posiadam ale posiadam ts niestety po formacie kompa usunela mi sie ta mapa oraz skype(próbowalem go instalować prosze o wyrozumilaosc i dobre rozpatrzenie mojego podanie THX)

Spróbuj zainstalować komunikator skype.

Budowniczy

Nazwa w grze : Rawerit123

Ogarniam WorldEdita.Z voxelem nie miałem nigdy do czynienia

Przykładowa : http://www.youtube.com/Rawerit

Byłem już raz budowniczym na serwerze surv.Na serv Bukkicie prawie zostałem.

Mogę zrobić na YT zapowiedź.

Zacząłem grę w MC od wersji 1.0.0

Mam nadzieje że rozważysz/cie moje podanie.

Spróbuj wybudować coś na nowej mapie i podeślij mi. Zaraz wyślę zapro na skype.

Opublikowano

Czekam z nicierpliwością. Wydaje mi się że to połączenie RPG ze starym dobrym serwerem meumcraft.

Naj­lep­szym środ­kiem prze­ciw pra­wu jest bezczelność.

Opublikowano

Możecie podsyłać swoje propozycje co chcielibyście wprowadzić na serwer. Dawajcie przeróżne pomysły, mamy własnego programistę on wszystko wykmini ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...