Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Xperia X8, aktualizacje, android 2.2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko.

Mam moją x8, i słyszałem, że da się ( oryginalnie ) zaktualizować telefon do andka 2.2, próbowałem ręcznie ale nie wykrywa mi innych aktualizacji. Pytam jak zaaktualizować do CHOCIAŻ 2.2, bo większość aplikacji jest na 2.2 lub wyżej ( choćby hill climb racing ). Z góry dziękuję za pomoc :)

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

android.com.pl masz dzial dla telefonu i wszystko dokładnie opisane jak modyfikować i uaktualnić telefon

najpierw sobie poczytaj a potem decyduj czy robisz

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Wiesz, generalnie na rootach telefonu znam tylko teorie, więc na 50% ucegle telefon, musiałbym mieć jakieś poradniki, z pewnością poczytam troche, chociaż nie wiem czy lepiej skierować się do kogoś co się na tym zna, tak w ogóle, zna ktoś jakieś fajne romy? Coś jak Android 2.2.1 ; 2.3.7 ; 4.0.4, z góry dzięki za pomoc.

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

Istnieją dwie metody instalacji tego Androida, a mianowicie przez program KIES i żeby zaktualizować Androida należy po prostu włączyć program, kliknąć “Sprawdź aktualizacje” i reszta robi się sama. Mimo wszystko jest to metoda mniej bezpieczna niż wgrywanie drugim sposobem ze względu na to, że KIES lubi się zawieszać, a zawieszenie może skutkować wizytą telefonu w serwisie. Dodatkowo jeśli macie telefon od operatora (Orange, Play, Plus, T-mobile czy każdy inny) to nie wykryje wam aktualizacji i pewnie będziecie mogli zaktualizować telefon za jakiś miesiąc/dwa (a może i więcej, to zależy od operatora).

Drugą metodą jest wgrywanie przez ODINa. ODIN to serwisowy program opracowany przez firmę Samsung. Metodą z ODINem wgrasz Jelly Bean na każdy Galaxy S3 (i9300), nie ważne czy ze sklepu detalicznego, czy od operatora. Jest to metoda moim zdaniem bardzo bezpieczna, bo program nie zawiera żadnych “wodotrysków” przez co jest bardzo stabilny!

Jeśli odpowiadasz mi, bądź masz do mnie pytanie, oznacz mnie. Wtedy masz pewność, że Ci odpowiem.

7ltRHSP.png

Mentoruje w zarabianu przez internet: subsms, ppa, ppi, ppd, skracanie

Opublikowano

Orginalnie to ja swoja x8 aktualiozowalem do 2.1 ale to bylo z 4 miechy temu . Teraz to nie wiem . Najlepiej wgraj jakiegos nowszego andka tylko nie wgrywaj 2.3.3 same z nim problemy xD

BUM

Opublikowano

@up2

KIES działa w Sony.

Jeśli odpowiadasz mi, bądź masz do mnie pytanie, oznacz mnie. Wtedy masz pewność, że Ci odpowiem.

7ltRHSP.png

Mentoruje w zarabianu przez internet: subsms, ppa, ppi, ppd, skracanie

Opublikowano

W X8 oficjalnie jest aktualizacja chyba do 2.3.6, albo 2.3.7, ale można też zaktualizować do 4.0.4

Wejdź w "O telefonie" i daj "Aktualizuj oprogramow." i samo znajdzie dostępne aktualizacje( oficjalne) i po chwili zaktualizuje ci się.

Ale i tak jesli juz aktualizowac to przez SEUSa albo poprostu postepowac wg. poradnikow i wgrac customa. Dla x8 nie ma oficjalnego 2.2, jest customowy.

Jak to kurwa nie ma oficjalnego?! Gdzieś ty się urodził?! To nie Haiti, to Polska. Customowy, to masz 4.0.4 , a nie 2.2

Opublikowano

W X8 oficjalnie jest aktualizacja chyba do 2.3.6, albo 2.3.7, ale można też zaktualizować do 4.0.4

oficjalny w Polsce to zatrzymał się na 2.1 i nie ma i nie będzie żadnych innych oficjalnych wypuszczonych przez Sony na ten telefon

zresztą zobaczymy co zrobi Sony pod naciskiem użytkowników i może dopuści jakąś wersje do oficjalnego upgrade systemu

wszystkie inne to już tylko nie oficjalne głownie wydawane przez XDA przy współpracy z Sony ale nie autoryzowane przez producenta

każdy nie oficjalny soft wgrany do telefonu powoduje utratę gwarancji automatycznie tak samo jak odblokowanie bootloadera poprzez stronę Sony . jeśli odblokowany boksowo, można przywrócić bez problemu do oryginalnego stanu blokady

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

oficjalny to zatrzymał się na 2.1 i nie ma i nie będzie żadnych innych oficjalnych wypuszczonych przez Sony na ten telefon

wszystkie inne to już tylko nie oficjalne głownie wydawane przez XDA przy współpracy z Sony ale nie autoryzowane przez producenta

każdy nie oficjalny soft wgrany do telefonu powoduje utratę gwarancji automatycznie tak samo jak odblokowanie bootloadera poprzez stronę Sony . jeśli odblokowany boksowo, można przywrócić bez problemu do oryginalnego stanu blokady

Ciekawe. Siostra ma X8 i jakoś posiada 2.3.6. Dobrze ekspercie! Niech ci będzie! Kurde, polski Steve Jobs,-_-

Opublikowano

ma bo ktoś go tam wgrał a nie że telefon się sam zaktualizował! to tylko ROM działający na stockowym kernelu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...