Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem]Długie przywoływanie

trypro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,mam pewien problem z League of Legends.Otóż na załadowanie mojego przywoływacza trzeba czekać ok.2min.Gdy już się skończy ładować wchodzę do gry dopiero po 30s..Wie może ktoś jak temu zaradzić żeby wejść do gry bez tego opóźnienia ?

Opublikowano

Wina słabego sprzętu, możesz tylko zastosować się do poradnika up jednak przy ładowaniu dużo to nie pomoże, tylko w grze zwiększy twoje fps.

Opublikowano

To też wina sprzetu. Możesz dać wszystko na najniższe zawsze parę sekund to pomoże, ale nie myśl że od razu w pierwszej sekundzie się pojawisz :D Wiem, bo na starym pc też się przywoływałem w takim czasie.

Opublikowano

mozesz jeszcze wylaczyc "lolclient.exe" w procesach jak juz ci sie zacznie ladowanie :] zawsze troszke zmniejszy uzycie ramu...i powinno sie szybciej ladowac.... tylko po grze bedziesz musial jeszcze raz odpalic lola...

Opublikowano

Kup nowego kompa :D Nie no tak na serio, to spróbuj ustawić all na najniższe, tak z pół minuty prędzej cie wbije do lola,

jeśli dobrze pamiętam oczywiście.

Opublikowano

to nie za bardzo zależy od lola. Mam podobny problem przy kompie gdzie gram na najwyższych w 200fps na mak rozdziałce ale nie wiem czemu się wolno ładuje. To podobno najbardziej zależy od prędkości dysku (czyli kup SSD i graj na nim w lola xD )

Opublikowano

Zainstalowałem LoLa na lepszym kompie.Ale gdy odpaliłem grę pierwszy raz to jakoś szybko się ładowało ale teraz znowu normalnie.

Opublikowano

Trypro, zainstaluj program taki jak GameBooster, podczas włącznia lola odpalaj go przez niego. Zrób scana komputera anty wirusem. I pobierz jeszcze Ccleaner-a i regularnie czysc. Mi taka kombinacja strasznie pomaga (;

1380739777-U870849.png

1375732994-U592769.png1375735056-U683421.png1378238828-U336505.png

Opublikowano

ładowanie gry zależy tylko i wyłącznie od dysku twardego. Inne podzespoły w minimalnym stopniu

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wiec to wina dysku czy internetu?

laptop:

Procesor AMD E-300 APU with RadeonHD Graphics (2CPUs),~1.3GHz

RAM:4GB

Karta Graficzna AMD Radeon HD 6310 Graphics

Komputer:

Procesor:Interl® Celeron® CPU 2.80GHz

RAM:1GB

Karta Graficzna:ATI Radeon HD 4300/4500 Series

I przywołują sie w takim samym czasie ; /

Opublikowano

Internet nie dziala w znaczynm stopniu na ladowanie sie wiem bo koledzy miali czasami predkosc internety po 200kb i ladowali sie szybko ja na swoim drewniaku wymienilem dysk i ladowalem sie o 50% szybciej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...