Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Diana

Lukasz07PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka :). Zastanawiam się nad kupnem Diany proszę o podanie :

- plusów i minusow tej postaci

-bulid ( nazwy przedmiotów po polsku)

Z góry dziękuję :D

Opublikowano

Polecam Ci ją bardzo.

+ haras

+farma

+ mały cd ulta

+ jest mobilna

+ dobra na mida i jak na inne linie

- na razie nie znalazłem. Ja po jej zakupie jestem bardzo zadowolony. ;)

sygnawv.png
Opublikowano

Diana:

+ Bardzo mobilna

+ Dobry haras z Q

+ Dobre last-hitowanie

+ Doskos, oraż przyciągnięcie

+ Bez itemków potrafi zadac oromne obrażenia

+ Przydatna w TF.

Polecam , Ci ją kupić. Naprawdę dobra postać. Jeśli pomogłem, Lajki mile widziane ! ;P

Opublikowano

Diana jest uniwersalnym championem. Mid, top, a takze jungla nie powinna Ci sprawic wiekszego problemu. Co do jungli.. radze Ci maxowac w, zbudowac podstawowy itemek dla junglera i od razu warmog powinien wleciec. Nastepnie nashor, ktory na Dianie sprawdza sie nadspodziewanie dobrze. Reszta itemkow zalezna jest od sytuacji w grze.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Chłopaki nie pierdolcie że diana jest mobilna, żeby doskoczyć trzeba mieć jakegoś przeciwnika/miniona obok, którego możemy zaatakować. Dostanie slowa od fm i po niej, jest bardzo podatna na cc. Wyżej masz zalety ja napisze build:

-buty na przebicie

-ryali

-rabadon

-klapsydra

-objęci ognia/wola starożytnych/inny sytuacyjny np. warmog, różczka wieków itd.

-maska na przebicie/kostur na przebicie/itemek co daje mr i ap a obniża wrogów mr o 20.

Opublikowano

Diana:

Plusy:
- rzadko spotykany Carry bazujący na mocy umiejętności zamiast na obrażeniach fizycznych
- dobry jungler
- skill E - obszarowe przyciągnięcie do Diany w połączeniu ze spowolnieniem wszystkich trafionych przeciwników
- znakomity pasyw zwiększający szybkość ataku oraz zadający obrażenia obszarowe (co trzeci cios), który dodatkowo skaluje się z AP
- 3 umiejętności zadające obrażenia obszarowe
- ultimate (warunkowo nie mający cooldownu) umożliwiający doskok do przeciwnika zapewnia Dianie znakomitą mobilność
Minusy:
- brak umiejętności ułatwiających ucieczkę
- słaby ganker przed 6 levelem (brak możliwości szybkiego zbliżenia się do przeciwnika)
- dosyć "papierowa" jak na postać która walczy w zwarciu
Styl gry:
W większości rozgrywek Diana startuje w dżungli. Jej ścieżka nie odbiega od większości junglerów (wilki --> golem --> duchy --> lizard --> golemy --> duchy). Przed 6tym levelem dosyć ciężko jest gankować przeciwników z racji tego iż nie posiadamy żadnej umiejętności pozwalającej nam na szybkie zbliżenie się do oponentów. Po 6tym levelu gankowanie staje się dużo łatwiejsze. W późniejszej fazie rozgrywki (teamfighty) powinniśmy skupić się na trafieniu jak największej ilości przeciwników naszym Q skillem (w szczególności wrogich AD Carry oraz Casterów), po czym - po włączeniu tarczy absorbującej obrażenia (skill W) - skupić się na zabiciu słabo opancerzonych celów wykorzystując do tego mobilność jaką zapewnia nam ultimate (użyty na celach trafionych z umiejętności Q nie uaktywnia cooldownu co pozwala używać go dowolną ilość razy pod warunkiem, że atakujemy cele trafione przez naszą zdolność Q).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...