Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szybkie grzanie się procesora

HWSDestroy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z prockiem który strasznie szybko się grzeje. Komputer chodzi z 3-4 godzinki tak na luzie czasami może jak coś grzebie na Sony Vegas albo na Virtual DJ ale to wtedy wszystkie programy są wyłączone i chodzi tylko ten program który mi jest potrzebny i po tym czasie sprawdzam na SpeedFan temperaturę i jest 49-51*C mimo że wiatrak od procesora zdaniem informatyków co mi robili kompa kiedyś i na moje oko to on jest duży i mocno daje wiatru
Wiecie co go może "boleć" że się grzeje ?
​Jutro postaram się dodać fotkę tego wiatraka ;)

Opublikowano

Normalnie uważaj bo usmażysz na tym jajecznice... Podaj tempy z HWCompare. Jak na speedfaana sa to normalne temperatury, podaj tez procesor i chlodzenie czy boxowe czy inne

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

@Lucyfer na biosie pokazuje to samo procek to :

Typ procesora Intel Pentium 4, 3000 MHz
@Dawid

Wiatraczek jak i procek są raz na tydzień czyszczone pędzelkiem oraz obudowa jest zamknięta ;)

Opublikowano

Dobre, w dodatku "według informatyków" ciekawe jakich (:D).

Jeśli to jest oryginalne boxowe chłodzenie od intela to temperatury te są normalne. Ale to dobrze że czyścisz itd, przyda się. Mogę zamknąć?

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Dobre, w dodatku "według informatyków" ciekawe jakich ( :D).

Jeśli to jest oryginalne boxowe chłodzenie od intela to temperatury te są normalne. Ale to dobrze że czyścisz itd, przyda się. Mogę zamknąć?

Jakbyś mógł to zostaw jeszcze do wieczora ja postaram się dzisiaj wrzuć fotkę tego okej ?

Powiem Ci że ten informatyk mój sąsiad dobrze się zna na kompach to też powiedział ze on jest duży a reszta tych co byli to tam tylko cos pogrzebali w plikach biosie i wzięli siano i w długą ;) ale również mówili że mimo tego wiatrak jest duży :D

Opublikowano

Wentylator. Spoko, wrzuć zdjęcie zobaczę. Najlepiej z kilku perspektyw, łatwiej będzie to zidentyfikować lub po prostu ocenić czy jest dobre :)

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Jeszcze tak planowałem bo mam mało RAM (2GB na Win 7 Ultimate 32) to wiadomo że taki Sony Vegas albo Adobe After trochę tej pamięci bierze więc planuje jeszcze RAM dokupić może wtedy zejdzie trochę z obrotów albo jeszcze myślałem nad zmianą pasty do chłodzenia bo tam już pewnie jej nie ma a ostatnio taką porządną renowacje kompa robiłem na początku wakacji tamtego roku ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...