Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc Lagi

AveRa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od razu przepraszam, jeśli nie ten dział, ale mam pewien problem. Dotyczy on i Globala i WRPSP... Mam ogromne laggi, mimo, że mam ping w granicach 59-70. Mam internet 10 MB/s. Co może to powodować? Nie wiem, słaby system czy co? To jak coś podam parametry, żeby potem nie spamić:

Core i3 2.3Ghz Czterordzeniowy (Nie wiem jak to napisać inaczej : D )

4 GB Ram

Karta Grafiki Intel HD Graphich Family - Chipset GeForce 530 coś tam dalej. Crysisa 2 i Call Of Duty MW3 odpalam na maksylamnych detalach i na internecie nie mam laggów... Nie wiem co jest :c Pomógł by ktoś?

Opublikowano

Witam, od razu przepraszam, jeśli nie ten dział, ale mam pewien problem. Dotyczy on i Globala i WRPSP... Mam ogromne laggi, mimo, że mam ping w granicach 59-70. Mam internet 10 MB/s. Co może to powodować? Nie wiem, słaby system czy co? To jak coś podam parametry, żeby potem nie spamić:

Core i3 2.3Ghz Czterordzeniowy (Nie wiem jak to napisać inaczej : D )

4 GB Ram

Karta Grafiki Intel HD Graphich Family - Chipset GeForce 530 coś tam dalej. Crysisa 2 i Call Of Duty MW3 odpalam na maksylamnych detalach i na internecie nie mam laggów... Nie wiem co jest :c Pomógł by ktoś?

Masz odblokowane Porty?

I podaj skąd masz neta ("dystrybutora")

320551442138510845087.png
Opublikowano

Dystrubutor Mega-Net. Odblokowane porty...? Nie wiem... Jak mogę to sprawdzić?

Opublikowano

Lagi na globalu to norma wiec na to nie patrz. Na wrpsp to zalezy od pingu drugiej osoby. To przez ich lagi mozesz to odczuwac. Przeczysc kompa ccleanerem, odkurzaczem i innymi programami tego typu. Zainstaluj cFosSpeed, ktory zoptymalizuje neta.

I tak na boku - slabiutka grafika xD

@co do portow - polega to na tym ze u wielu osob widzisz ping 999 lub 0 na poczatku rundy.

I na jakim laczu masz neta? Moze bezprzewodowy?

Opublikowano

Tak, bezprzewodowy.

Btw. Mam lapka takiego tylko do czerwca :P Muszę jakoś przeboleć.

A tak btw. 2 Odkurzacz usuwa wszystko, łącznie ze rejestrami sterowników - chcesz spieprzyć komputer? Używaj odkurzacza :)

I tak, ja widzę na początku jakieś 30 sekund ping 0 a potem u wszystkich 999...

Opublikowano

No to na bezprzewodowym jest to normalne bo jest slaba jakosc nawet przy pelnym sygnale. Lepszy jest 1mb na kablu niz te 10mb bezprzewodowe (rok temu gralem jeszcze na 512 kb od neostrady i nie bylo tragicznie). Ja uzywam odkurzacza i wszystko jest ok. Zalezy jak go kto uzywa. Wystarczy odznaczyc co potrzeba.

Wiec jak chcesz sie pozbyc lagow to niestety ale zmiana neta na kabelek.

@zablokowane porty. Nie wiem jak je odblokowac na bezprzewodowym necie. Najpewniej jest zadzwonic do operatora z taka prosba albo poczekaj na odpowiedzi innych

Opublikowano

To przez zablokowane porty tak mi lagguje? Wiesz, ale przynajmniej z 120Kb/s pobiera mi maksylamnie 1.2Mb/s, więc warto było zmienić :) Bo miałem 1 Mb właśnie od Neostrady i wtedy laggów nie było.

Opublikowano

Dodam troszkę od siebie.

• Przeczyść komputer programem CCleaner i Odkuracz.
  • Użyj programu Advanced System Care!
  • Użyj programu typu GameBooster.
  • Wyłącz wszystkie zbędne aktywne programy ( typu. gadu gadu , skype )
  • Dodaj War Rock do wyjątków antywirusa.
  • Użyj programu 5StarGameTuner
  • Zmień ustawienia gry na low lub medium .
  • Zainstaluj najnowsze sterowniki do swojej karty graficznej.

Jeżeli nic z tych rzeczy nic nie pomaga , może to być wina nie nasza , lecz dystrybutora :)

W wr jest tak, że jak jesteś połączony z graczem przez serwer(Ty-serwer-InnyGracz) masz ping 999, jeżeli jesteś połączony p2p czyli od razu z graczem(Ty - Gracz)masz normalny ping. Z tym raczej nic nie zrobisz.

Zadzwoń do operatora sieci i poproś o otwarcie wszystkich portów.

Zapewne Ci nie otworzy ale musisz go męczyć. I w pewnym sensie straszyć o zerwaniu umowy itd xD

Może również odblokować porty w routerze wykonując poprawnie opcję Port Forwarding.

1359748852-U507582.jpg

Lub zobacz z tego tuta :

http://www.mpcforum.pl/topic/369383-tut-jak-zrobic-poprawnie-port-forwarding/

Również jeżeli masz router podłącz przez kabel ethernet ;)

Pozdr.

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

No trochę pomajstrowałem przy grafice i trochę laggi zelżyły. Zadzwonię do dytrybutora, czy można otworzyć porty :) CCleaner'a używam już kilka lat. Ale dziękuje za pomoc :) Chyba już wystarczy. Można zamknąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...