Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Czy KBot pójdzie na ...

Adrian838

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,

Mogę kupić za grosze od typka taki komp (jego resztki, ale działa)

Procesor: AMD Geode NX1500 1.0GHz

Pamięć RAM: 512MB DDR1 (SDRAM)

Pamięć Flash: 512MB

no i oczywiście ma wejście na LAN-a xD

SYSTEM Windows XP Embedded zainstalowany + COA - Nie wiem co to ale czy pójdzie na nim ?

Czy na takim wyjebiaszczym kompie ruszy mi iBot / KBot / PBDO-bot ?

Opublikowano

Nie napisałeś o dysku twardym czyli go nie ma ? a Windows ma być uruchamiany z pendriva ( pamięć flsah) ? Jeśli tak to trochę kiszka, bo to zbyt mała pamięć i może sam windows jak sie większość z niego wytnie to się zmieści ale nic więcej

Opublikowano

Teoretycznie dysk = 512MB. nie wiem ile zajmuje ten cały system, natomiast KBot zajmuje około 50MB

Nie zapominaj że to nie zwykły Windows a jakiś Windows XP Embedded. Tym bardziej że podobno jest on już zainstalowany :)

@ i jeszcze jedno, taki sprzęcik ma pobierać 30-40W maksymalnie ( nie wiem czy to na godz czy na dobe bo się nie znam, ale tyle pobiera), jak ktoś sie zna niech policzy biorąc pod uwagę 40W ile prądu zeżre przez 1msc chodząć 24/7. Bo to też ważne jak z tym prądem :)

Opublikowano

Zużywa 40W/h. Jeżeli chcesz żeby policzyć ile będzie to kosztowało to musisz podać ile w twojej okolicy kosztuje 1kW prądu.

reklama

Opublikowano

Sprzedający z poborem mocy przez tez zestaw wprowadza Cię w błąd o.O 30-40W pobiera sam procek ale Intela - AMD 1 GHz pobiera więcej i zgodnie z oficjalnymi danymi 45W, dodaj do tego pobór mocy zasilacza, karty graficznej, sieciowej, wentylatorów,dysku, kości itd. a wyjdzie Ci ok 100W na godzinę i jest to wartość bez włączonego monitora. Nie ma co ukrywać że nowsze, szybsze zestawy są jeszcze bardziej prądo-żerne. A co co kosztów : w okolicach Katowic 1 Kw kosztuje 0,6581 czyli 100W x ilość godzin czyli 24*30 = 72000W czyli 72Kw a więc koszt po miesiącu to jakieś 47,38 PLN

Opublikowano

Sprzedający z poborem mocy przez tez zestaw wprowadza Cię w błąd o.O 30-40W pobiera sam procek ale Intela - AMD 1 GHz pobiera więcej i zgodnie z oficjalnymi danymi 45W, dodaj do tego pobór mocy zasilacza, karty graficznej, sieciowej, wentylatorów,dysku, kości itd. a wyjdzie Ci ok 100W na godzinę i jest to wartość bez włączonego monitora. Nie ma co ukrywać że nowsze, szybsze zestawy są jeszcze bardziej prądo-żerne. A co co kosztów : w okolicach Katowic 1 Kw kosztuje 0,6581 czyli 100W x ilość godzin czyli 24*30 = 72000W czyli 72Kw a więc koszt po miesiącu to jakieś 47,38 PLN

Lepiej VPS na exone kupić

4758463064.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...