Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, piszę ponownie temat by mieć ogarnięte. Proszę o pomoc odnośnie tego pliku permissions.yml

Mam ustawione standardowo wszystko

groups:
  default:
    default: true
    permissions:
    - modifyworld.*

Ale gracze bez OPa nie mogą używać komend takich jak np /jobs browse czy innych. Czy byłby ktoś tak uprzejmy i stworzył dla mnie plik który będzie posiadał z 5 grup.

• Gość (głównie chodzi o możliwość logowania/rejestracji)
  • Gracz (kilka podstawowych możliwości typowo jak jest w grze jednoosobowej + kilka innych opcji z pluginów wymienionych poniżej)
  • VIP (to samo co w grupie gracza + możliwość ustawiania miejsca domu + jakiś zestaw za kupno tego konta)
  • Moderator (to samo co gracz(bez vip) + blokowanie/odblokowanie, wyrzucanie, latanie i teleportacja do graczy lecz on nie może teleportować innych graczy)
  • Administrator (wszystko )

A poniżej przedstawiam listę wtyczek jakie posiadam:

• Bukkit 1.4.7-R1.0 (Minecraft 1.4.7) Recommended Build
  • Bukkit Essentials 2.10.1 (1.4.7)
  • Bukkit Jobs v2.9.1 (1.4.7)
  • Bukkit PermissionsEx (PEX) v1.19.5 (1.4.6-R0.1)
  • Bukkit WorldEdit 5.5.1 (1.4.7)
  • Bukkit WorldGuard 5.7.1 (1.4.7)
  • Bukkit xAuth v2.0.26 (1.4.5-R0.2)

Permission typowo dla typu gry Survival jak jest w grze jednoosobowej :) Jest to dla mnie ważne ponieważ sam próbowałem i za każdym razem źle a jak otrzymam kod na drugi raz będę wiedział co i jak i gdzie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...