Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Lexus LFA

loljatylkopobot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak ulepszyć Lexusa LFA, żeby został w klasie A (749), ale jak najwięcej z niego wyciągnąć? Mam na myśli jakie dokładnie części z serii ulicznej do niego włożyć, żeby nie przekroczył klasy A.

Mile widziane kolory poszczególnych części. :)

Opublikowano

Po prostu dobierz części aby osiągnąc ten poziom. Raczej niewielka będzie różnica na różnych setupach.

Podobno części zaleznie od kolorów różnią sie ale serio to sprawdzałem kiedyś trochę te sprawę i różnica jest znikoma...

Był poradnik o tym ale nie u nas więc nic Ci więcej nie pomogę. Googluj :)

142g9ox.png
Retired Need For Speed: World Player 2pocfa1.png

Opublikowano

Nie wiem do końca która, ale z doświadczenia najmniej przydatne są hamulce.

Mam Mazdę RX-7 RZ wymaksowaną w klasie B właśnie bez hamulców i wcale nie prowadzi się gorzej, osiągi spadły tylko nieznacznie i dzięki temu mogłem zamontować lepszą turbosprężarkę i osiągi są lepsze niż z hamulcami.

Jak się trochę pokombinuje, to można "wycisnąć" z wozu dużo więcej w danej klasie.

Opublikowano

Gdy będziesz wkładał część to zobacz sobie, które statystyki Ci podnosi i czy chcesz mieć lepsze np. przyśpieszenie czy sterownie

Np. chcesz mieć samochód lepiej sterowny to włóż lepsze hamulce a wywal np. doładowanie, albo inne co mało ci dają punktów sterowności.

rozumiesz?

Opublikowano

postawiłbym na hamulce. Jednak widziałem typa w klasie B, ze na partach ultra auto ma 599 i jeździ bez opon a jechał świetnie... Nie wiem do końca czy części mają w ogóle jakies znaczenie w średniej

142g9ox.png
Retired Need For Speed: World Player 2pocfa1.png

Opublikowano

@up

mniej niż 10 pkt. np. sterownia nie robią różnicy, ale % do % i się zbiera. ;)

Ja gdy kupie samochód to sprawdzam go jak jeździ na ultrach, a jak na wyścigowych.

Jest różnica, nie tylko w prędkości, też w prowadzeniu,

np. Audi A1 Club Quatro na Amerikonach ma lepsze sterowanie niż na ultrach, choć gdy się wkłada część staty są dodawane, nie odejmowane.

Sprawdźcie sobie to sami jak nie wierzycie.

PS. ale nudy :(

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...