Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ZASILACZ do tego zestawu

mic0ud

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kupiłem okazyjnie nowy komputer o parametrach:

- MSI p35 neo-f

- Core 2 Duo E8500 3,16 Ghz

- Gigabyte Radeon HD4850 512 RAM DDR3

- 2 x 1 GB RAM DDR2 800 Mhz KINGSTON

- DYSK SEAGATE 160 GB

- DWD-RW LG

Niestety bez zasilacza.... Zostalo mi 50-70 zł i musze jakiś kupić bo ten co mam napewno nie da rady.

Jaki byście mi polecili w tych pieniadzach. Dobry a tani. Myślałem może o jakimś Fortronie 400 W albo Delta 350W DPS-350AB-9A.

Doradźcie mi coś. Może to być używany zasilacz ;p

Możecie dać linki do allegro jak bedziecie mieli coś możliwego.

Opublikowano

nie ukrywam, że przekracza to troszkę moje możliwości finansowe

Na zasilaczu się nie oszczędza.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Zasilacze i tak nie są drogie.

dozbieraj jeszcze z 70-100zl i kup porzadny.

Flap dobrze mowi, na zasilaczu sie nie oszczedza.

Opublikowano

Tak jak upy - nazbieraj sobie troszkę jeszcze i kup coś lepszego. Warto pamiętać że radek 4850 to prądożerca :D, zatem trzeba mieć dobry zasilacz.

@Zarax

TANIE zasilacze nie są drogie B)

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Tak jak upy - nazbieraj sobie troszkę jeszcze i kup coś lepszego. Warto pamiętać że radek 4850 to prądożerca :D, zatem trzeba mieć dobry zasilacz.

@Zarax

TANIE zasilacze nie są drogie B)

Zależy jakie i dla kogo xD

Dodam jeszcze, że warto kupić dobry zasilacz jeżeli nie chce się spalić kompa..

Opublikowano

A takie pytanie offtopic ;p jakbym dolożyl 2 gb ramu to poszedlby mi bf3 chociaz na srednich detalach ?

Opublikowano

Jak po taniości to kup. Ogólnie to już teraz pograsz - rozdzielczość jakaś niska, ustawienia niskie-średnie.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

A takie pytanie offtopic ;p jakbym dolożyl 2 gb ramu to poszedlby mi bf3 chociaz na srednich detalach ?

Radzę dołożyć i kupić coś porządnego od Chieftec, SilentiumPC, Corsair, żeby później płaczu nie było :>

Ja z podobnymi parametrami i karta VTX3D 4850 (zwróciłem, bo artefakty miewała) w rozdziałce 1680x1050 na niskich miałem średnio 45 FPS - spadki do 34-35.

Tak więc myślę, że spokojnie pograsz, choć masz ddr3 512mb, to może być ciut gorzej, ale to najwyżej stracisz MAX 5 FPS.

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...