Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dołącz Do Projektu Tworzenia Gry Unity 3D Sh4rk

Unity3DShark

Unity3D - Grafika  

33 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy S?dzisz ?e ?ilnik Unity3D Jest W Stanie Zapewni? Dobr? Oprawe Graficzn? Do Gry ?

• Tak
      28
    • Nie
      5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

80687353.png

Witam pragnę zaoferować wszystkim
zainteresowanym dołączenie do projektu tworzenia gry przygodowej za
pomocą śilnika Unity 3D.Razem z grupą kilku ludzi pragniemy stworzyć grę
w którą będzie grało się z przyjemnością i uśmiechem na twarzy grze
która będzie pełna przygód i akcji,na razie nasze grono niestety jest
małe lecz zachęcamy wszystkich którzy chcieli by brać udział w projekcie
i mogli by coś od siebie dać byśmy razem mogli stworzyć coś fajnego icon_e_smile.gif

Jeżeli sądzisz
że mógł byś wnieś coś do naszego wspólnego projektu zapraszam do
skontaktowania się zemną.Poszukujemy nie tylko specjalistów jeżeli
jesteś dobry w jakimś wąskim zakresie dotyczącym tworzenia gry to nie
problem,pragniemy stworzyć grupę która będzie razem nawzajem się
uzupełniała.

Co Oferujemy ?

* Dostęp
do unity3d Pro (aktualnej wersji) na czas współpracy,gdy zakończymy
współprace każdy kto coś z siebie dał dostanie dostęp do unity3d Pro na 3
lata.

* Dostęp do własnego serwera w celu przechowywania danych.

* Serwer TeamSpeak3 do ułatwienia komunikacji 178.32.204.4:8123

Założenia

* Akcja gry dzieje się w czasach współczesnych.
* Miejsce gry składa się z kilku wielkich otwartych lokalizacji (posiadamy kilka dodatków zakupionych w assest store)
* Gra będzie miała główny najważniejszy wątek lecz gracz będzie mógł decydować o rozwoju Akcji.
* Główna postać będzie posiadała umiejętności które będą rozwijane podczas rozwoju gry(wyborem gracza).
* Dużo dostępnych akcji postaci.
* I Wiele Więcej.

Kontakt :
GG : 44879194

Strona Projektu : http://www.sh4rk.pl

Opublikowano

Po pierwsze radziłbym wam wymienić serwery z tego cba bo to 1gb, który oni dają to jest średniawka po całości...

Na pw mogę podać lepsze darmowe serwery ;)

Tak jak kolega up pytam gra mmo czy single ?

Kogo potrzebujecie, przedewszystkim na jakie prace macie zapotrzebowanie.

Pozdrawiam.

img_ref1525_01-800x200.jpg

Opublikowano

To ma być gra MMORPG? Czy single?

Single.

Po pierwsze radziłbym wam wymienić serwery z tego cba bo to 1gb, który oni dają to jest średniawka po całości...

Na pw mogę podać lepsze darmowe serwery ;)

Tak jak kolega up pytam gra mmo czy single ?

Kogo potrzebujecie, przedewszystkim na jakie prace macie zapotrzebowanie.

Pozdrawiam.

Wiesz na Cba.pl na programowanie i grafikę starczy za to na modele nie więc jak byś mógł napisać do mnie na gg było by super.

Zapotrzebowanie największe na programistów C# lub Javka ale tak naprawdę każda pomoc się przyda (modelarze,animatorzy,dźwiękowcy)

Opublikowano

Single.

Wiesz na Cba.pl na programowanie i grafikę starczy za to na modele nie więc jak byś mógł napisać do mnie na gg było by super.

Zapotrzebowanie największe na programistów C# lub Javka ale tak naprawdę każda pomoc się przyda (modelarze,animatorzy,dźwiękowcy)

Szkoda, że single, myślę, że gra przez neta w naszych czasach byłaby bardziej rozsądna :)

Opublikowano

Szkoda, że single, myślę, że gra przez neta w naszych czasach byłaby bardziej rozsądna :)

z jednej strony masz racje lecz cała koncepcja gry nie za bardzo pozwala na to żeby to było multi to będzie coś podobnego do lary croft tomb rider :P widziałeś kiedyś takie multi ? bo ja nie :P

Opublikowano

To zróbcie trochę inne multi (taki dodatek do gry?) to rozbuduje projekt i zainteresowanie nim moim zdaniem

"inne multi" ?

mozesz bardziesz szczegolowo okreslic co masz na mysli? ^^

3053080006.png

Opublikowano

Tzn. chodziło mi o to, aby nie odchodzili od koncepcji swojej gry, ale też popracowali nad dodatkiem/łatką, która doda tryb multiplayer (dużo pracy z tym by było, ale warto moim zdaniem, gdyż w takich grach tryb multi to podstawa).

Opublikowano

W takich grach teraz przeważają głównie takie tryby jak w Dead Island i Far Cry 3, co-op, a dziś czytałem coś, że się da takie coś zrobić w unity.

@Tak się dzisiaj nakręciłem na Unity, że od razu pobrałem i cały dzień na nim siedzę :D.

Wszystkie poradniki w "O mnie" i na moim profilu YouTube.

51dd70965ae71.png

!!!HIT!!! -- Pełno klientów na DT nawet na najstarszym kompie bez zamuły!

!!!HIT!!! -- Nowa modyfikacja do Metina FastKill

World of Metin2

Opublikowano

W takich grach teraz przeważają głównie takie tryby jak w Dead Island i Far Cry 3, co-op, a dziś czytałem coś, że się da takie coś zrobić w unity.

Jeżeli chodzi o CO-OP to jak najbardziej można nad tym popracować,właśnie po to zbieramy pomysły i je tworzymy,jeżeli chodzi o multi to zabardzo do gry typu lara croft (przygodowa) nie pasuje multi.Gra oparta głównie na zbieraniu skarbów,odkrywaniu terenu,robienia złożonych misi pobocznych oprócz przechodzenia głównego wątku fabularnego nie nadaje się zbytnio na Multi (według mnie)

Tzn. chodziło mi o to, aby nie odchodzili od koncepcji swojej gry, ale też popracowali nad dodatkiem/łatką, która doda tryb multiplayer (dużo pracy z tym by było, ale warto moim zdaniem, gdyż w takich grach tryb multi to podstawa).

Wiesz pierw trzeba stworzyć grę :P to trochę zajmie potem można myśleć nad ewentualnymi łatkami.

Jeżeli chcecie brać czynny udział w projekcie zapraszam na stronę www.sh4rk.pl i na naszego TS3

IP: 178.32.204.4:8123

Opublikowano

mi się tam podoba ^^.

RaTpaTr01 (możliwe że to ten Unity3DShark) powiedział że będę Javascripterem....

ale jestem na TS3 i niezbyt wiem co zrobić, chyba nikt nie zauważył mnie ( :) + -.-)

Opublikowano

mi się tam podoba ^^.

RaTpaTr01 (możliwe że to ten Unity3DShark) powiedział że będę Javascripterem....

ale jestem na TS3 i niezbyt wiem co zrobić, chyba nikt nie zauważył mnie ( :) + -.-)

Z tego co wiem zajmujesz się skryptem do main camery :P

Opublikowano

Mouse Look Script... Ale ja tam za dużo nie umiem, zrobiłem Sensitivy i Smooth i chyba więcej nie zrobię...

jakby co to na TS jestem :)

Opublikowano

Dasz więcej screenów lub jakiś krótki filmik jak idzie praca?

Edit:

Ile osób zajmuje się grafiką 3d(modelowanie)?

Grafika ma być prosta(w sensie płaskie drzewa jak na zdjęciach u was) czy bardzo dobra.

Opublikowano

Dasz więcej screenów lub jakiś krótki filmik jak idzie praca?

Więcej screenów będzie z biegiem czasu średnio co tydzień lub dwa,jeden screen filmik powstanie za ok miesiąc jak już będziemy mieli coś ciekawego do zaprezentowania,coś co przykuje uwagę,co do tego jak posuwają się prace na stronie niedługo powstanie specjalny dział poświęcony temu.

Opublikowano

Na to potrzeba serwer, a nie wiadomo jak się gra przyjmie!

Mogę pomóc przy grafice modeli etc. ;)

jak najbardziej zapraszamy na naszego TS :)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...