Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak ustawic staly adres IP?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak ustawic staly adres IP ? Jak widac jest tabelka WAN Conection Type.Tam moge zmienic na :

- Dynamic IP

-Static IP

- PPPoE/Russia/PPPoE

-BigPond Cable

- L2TP/Russia L2TP

- PPTP/Russia PPTP

Gdy zmieniam na static IP tabelki gdzie pisze subnet itd sie odznaczaja i mozna je edytowac.Gdy juz klikam na stale ''net przestaje dzialac''.Czytalem ze musze cos tam innego powpisywac;P Nieznam sie na tym.Pierwszy raz mam ruter.Chce stale IP bo pragne zrobic server do gry.

Server gry minecraft udal sie,lecz zmieniajace sie IP co 24h jest uciazliwe

PROSZE O POMOC. [NIEWCHODZI W GRE PORTAL TYPU NO-IP]

Mam tam taka opcje stale ip.Lecz gdy ustawiam podziala troche.Wbilem na drugi dzien i net niedzialal.I musialem przez to zmienic na dynamiczne i dopiero dziala.Niewiem co zrobic zeby miec stale.

ie068n.jpg
Opublikowano

Z jakiej firmy masz internet? Rozumiem zmienia Ci się po wyłączeniu adres IP? Nie możesz zadzwonić i poprosić o ustanowienie stałego adresu IP.

Brawa dla ciebie, równie dobrze teraz możesz nie mieć internetu, bo ktoś cię będzie ddosował.

Kocham kino akcji na forum. 

Opublikowano

przecież masz stały IP, gdzie ty tu widzisz problem !?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

przecież masz stały IP, gdzie ty tu widzisz problem !?

Mam dynamiczne ip -.- zmienia mi sie co 24h... Niewidzisz ?

Z jakiej firmy masz internet? Rozumiem zmienia Ci się po wyłączeniu adres IP? Nie możesz zadzwonić i poprosić o ustanowienie stałego adresu IP.

Brawa dla ciebie, równie dobrze teraz możesz nie mieć internetu, bo ktoś cię będzie ddosował.

Internet z multimedia.Zmienia mi sie po wylaczeniu a jak nie to po 24h.Jest tam opcja do zmienienia wiec ? Po co mam dzwonic Chce wiedziec jak to ustawic

ie068n.jpg
Opublikowano

nie, nie masz, dynamicznie to ci serwer przyznaje adres na podstawie mac routera

multimedia nie posiada usługi dynamicznych adresów IP ( jak tpsa na neostradzie ) dla klientów tylko zawsze JEDEN stały przyznawany dynamicznie ( automatycznie do urządzenia )

skąd wiesz że ci sie zmienia IP ?

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

nie, nie masz, dynamicznie to ci serwer przyznaje adres na podstawie mac routera

multimedia nie posiada usługi dynamicznych adresów IP ( jak tpsa na neostradzie ) dla klientów tylko zawsze JEDEN stały przyznawany dynamicznie ( automatycznie do urządzenia )

skąd wiesz że ci sie zmienia IP ?

bo patrzalem :) jednego dnia weszlem na stronke typu moje-ip i pokazuje inne niz dzis

router kupilem osobno w sklepie nie w multimedia

ie068n.jpg
Opublikowano

strony mogą pokazywac IP proxy w sieci , zawsze prawdziwy jest na routerze

ciężko ci zrozumieć że musisz zgłosić u usługodawcy że chcesz stały a nie dynamiczny ? dziwnie macie w sieci bo multimedia zawsze daje stałe adresy IP

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...