Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Na temat różnych serwerów...

Arkblon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chciałbym się rozpisać na temat serwerów Minecraft z dużą ilością slotów, jak i mniej, które są tworzone przeważnie przez lizusów, wyciągając hajs rodzicom na różne sposoby.

1. Zakładane tematy reklamujące serwery

- Po co tworzysz serwer z wieloma slotami, bez zapowiedzi, z małym upublicznieniem, bez testów skoro nie wiesz czy i tak w ogóle jakaś osoba wbije na ten twój serwer? Czy w ogóle ma jakieś pomysły na przyszłość?

- Po co odświeżasz temat co 10-60 minut? Nie masz szacunku dla innych uczciwych serwerów, które regulaminowo czekają na nowych graczy?

- Po co razem ze swoją "dziecinną bandą adminów" zaśmiecacie forum takimi samymi wątkami, by pokazać jaki to serwer niby taki "PRO, ZAJEBISTY"? Ilość się nie liczy, tylko jakość.

Niektóre wątki zawierają bardzo duże ilości błędów ortograficznych - nawet bez spacji po kropce. Myślisz, że robisz wrażenie na kimś robiąc takie błędy nawet w pośpiechu? Nie, tylko się pogrążasz i tworzysz jeszcze większe grono takich dysortografików/dyslektyków jak ty, którzy zaśmiecają lepsze kwadratowe projekty.

Pluginy - Niby napisane, że autorskie ale gdy wejdziesz na serwer, wyskakuje Ci AuthMe, który prosi o zarejestrowanie się na serwerze. Albowiem jeszcze tego mało - wszystkie pluginy są wzięte z dev.bukkit, lub też z paczek serwerowych.

Niektóre tematy nie mają napisane, jakich pluginów używają, ukrywając to tekstem: "Zobacz sam ", "Wszystkie, co są potrzebne ". Nawet CZĘŚCIOWO nie informując nas o dodatkach.

Ciekawe jeszcze jest to, że jak napiszesz źle na temat danego serwera, "loverzy", którzy chcą się przypodobać Administratorowi myśląc, że będą mieli szansę na np. Moderatora(podlizują się), bombardują Ciebie tekstami z różnych stron świata, które nie mają w ogóle sensu.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

2. Co w środku piszczy?

Wchodzisz na serwer - niby fajnie, wszystko "cool". Na niektórych serwerach Administratorzy śledzą graczy, by podniecić się tym, że oni w ogóle grają.

Regulamin - w niektórych postaciach jest po prostu trudny do przeczytania, ze względu na to iż:

- Jeden punkt z jednej strony, drugi z drugiej, a trzeci jeszcze dalej

- Nieestetyczność(Osoba nie zmieściła wyrazu w tabliczce, przenosząc to obok(nie zważając na pozycję), z czego wiąże się trudno do przeczytania slalom)

- Błędy ort. na tabliczkach

- Rażące w oczy kolory

Spam błędami ortograficznymi przez grające tam osoby, oraz "zajedwabiste teksty", które są według nich fajne, a tak na prawdę na bardzo niskim poziomie, a nawet i gorzej.

Przykład: "Isc jesc mama cie na zupke wola", "dobra ta zupka nie?", oraz słynne "zamknij ryj" - chociaż w tej grze nie można mówić.

Mapa, która ma miejsca z pseudo-burdelami, które zostały stworzone jakby inaczej przez Administratorów, lub Moderatorów, gdy Admin się zgodzi.

================

Serwer Hamachi - typ serwera, który pada po paru dniach(bardzo rzadko, że dłużej, ale na szczęście tak jest), a jak nie to po krótkim czasie. Mało prawdopodobne, aby był 24/7h, z czego jest mało graczy. Typ, który nie zawsze, ale jednakże zaśmieca sferę serwerów Minecraft.

================

Hardcore - Coraz więcej "podróbek" Kwadratowej Masakry. Te same nazwy, bo po co wymyślać coś nowego - "uwłaszczanie nazw rox". Administratorzy są tacy mili, że nawet odradzają osoby, które zginęły/straciły wszystkie "życia".

Dlaczego? Bo pewnie te osoby napisały Administratorowi, że nagrywają na tym serwerze Let's Play. Ów osoba myśli wtedy w ten sposób: "Ten gracz da mi w ch** graczy, będzie zajebiście, odrodzę go", albo "Gościu padł, ale co mi tam. Nic mi nie da, więc niech se poczeka na unban". Gdzie tu jest Fair-Play?

================

Serwer PVP - zabijesz gracza, a przeważnie zachowa się tak iż napisze Tobie piękny tekst w postaci: "Oddaj itemy!", "No wesz oddzaj tso,", "nie rzyjesz nobie je****", "marz bana!", "ssij kur**". Oczywiście tego jest o wiele więcej, zapluwając się na śmierć.

Bardzo rzadko jest tak, że Administrator zbanuje taką osobę za zabicie, ale to już są serwery powyżej stopnia niepełnosprawności. Ale takie sprawy się niestety dzieją.

================

Areny - Niektóre to są zbudowane na odwal się, z wylaną lawą nie wiadomo gdzie popadnie. Rzadko jest wiele aren, ale zazwyczaj porozrzucanych po mapie i nie wiadomo jak do nich dojść.

Teraz dominują areny survival games, lecz są przypadki, na których są areny powyżej.

================

Bany - Administratorzy chwaląc się, jacy to oni "silni w pisaniu", że aż poniektóre powody są w ten sposób oznajmujące: "zal cie", "dlugo jeszcze?", "debil".

Najlepsze jest to, że jak napiszesz choć jedno złe słowo w kierunku do tej osoby, od razu dostaniesz bana, aczkolwiek jest plugin na serwerze na mutowanie takich osób nawet na zawsze.

Ale po co się wysilić? Lepiej pobrać paczkę serwerową i pisać, że wszystko jest orginalne, nawet nie umiejąc wgrać ani jednego moda.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

3. SMS Shop

Przeważnie na serwerach można kupić tzw. "V.I.P", lub różne rzeczy do ewkipunku gracza. Lecz nie jest tak bajecznie jak Ci się wydaje...

Na paru serwerach spotka Cię to, iż nie ma żadnych tabliczek dotyczących sklepu. Jest tylko wiadomość wysyłana co kilka minut/sekund, że można kupić daną rzecz, ale musisz się skontaktować z Administratorem.

Wszystko OK, ale do czasu... Dostajesz dane, na które masz wysłać SMS - numer, oraz treść. Patrzysz na stan konta: miało zabrać 7zł, zabrało 30zł.

Własnie dzieciak zarobił na swoją korzyść twoją niewiedzą, i cieszy się z własnego debilizmu.

(!)Dlaczego? Aczkolwiek nawet nie spojrzałeś na numer SMS'a, a to jest bardzo ważne. naciągają - piszą, że zapłacisz małą kwotę, ale okazuje się inaczej.

Wystarczy wpisać w Google: "koszt sms premium" i sprawdzić to, czy aby na pewno jest to prawdziwa kwota.(!)

Na szczęście nie jest to na wszystkich serwerach. Na niektórych jest naprawdę ograniczony debilizm, błędy ortograficzne oraz inne "schorzenia nieuleczalne" . Ale jest to rzadko spotykane.

To jest tylko moje zdanie na ten temat...

Co ty myślisz o tej sprawie? Rozpisz się.

Opublikowano

Ale czemu ten temat służy?

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Opublikowano

@up

Służy temu, by przyjrzeć się niektórym serwerom Minecraft, które są "na odwal" zrobione(zaśmiecają lepszą strefę), jak oszukują(spam double-tematami, refresh co 30min), jakie typy graczy pojawiają się na serwerach, oraz temu, by chociaż ciut temu przeciwdziałać.

Opublikowano

No ale co poradzisz... Serwer może założyć każdy, tak samo jak kupić/pobrać MC. Z tym raczej nic nie zrobisz ;).

381911453317091771709.png
by ja.

Opublikowano

z wszystkim się podobnie zgadzam ale nie z tym spamowaniem ponieważ zaczyna jedna osoba druga trzecia czwarta itd. już jest 15 i nie widać wogóle twojego serwera to jak wiadomo nikt nie wbije a serwer np. jest bardzo dobry i co ? oni też zaczynają spamować :) spamu nie ulegniesz bo to dobry sposób do wybicia

Opublikowano

Zgadzam się z tym co napisałeś. Większość serwerów jest prowadzona przez osoby, które zupełnie się na tym nie znają. Bardzo często na forum pojawiają się tematy np. "Niech mi ktoś szybko napisze permissions" - jak nie umiesz konfigurować pluginów i nie masz w ekipie nikogo kto potrafi to po cholerę Ci serwer? Albo "jaki chcecie typ serwera" - tutaj to już mnie krew zalewa. Serwer powinno się robić jak się ma jakąś wizję na niego i pomysł, a nie jęczeć, że się nie ma pomysłu... Odnośnie reklam to zauważyłam, że regulaminu trzyma się tylko jeden serwer i mój (z pewnych przyczyn już zamknięty). Jak widzę spam w temacie, albo prezentację robioną z generatora, czyli na "odwal się" to nawet nie wchodzę na serwer, bo nie mam po co. Najgorsze, że Moderatorzy nic z tym nie robią. Jak tylko przeglądam dział z reklamami to zgłaszam właściwie każdy temat po kolei... Takie "coś" sprawia, że te prawdziwe i ogarnięte serwery mają problem się wybić. O ortografii to aż szkoda wspominać... Zamiast do komputera to niektórzy powinni siadać do książek. Wiadomo, każdy popełnia błędy, ale "hoci do mje pokarze ci mojom hate" to lekkie przegięcie. Zauważyłam, że na tych słabych serwerach (czyt. ok 90%) jest oczoje*ny czat i zero poczucia estetyki w budowlach. Jak wchodzę na serwer i widzę regulamin napisany we wszystkich kolorach tęczy, a spawn jest nieumiejętnie zbudowany z diaxowych bloków, żeby się pochwalić, że potrafią gm'a włączyć, to wychodzę. Doszłam do wniosku, że nie znajdę serwera, który by mi pasował i najlepiej założyć własny, co zamierzam niedługo uczynić. Znam tylko jeden porządny serwer, który jest premium co popieram w 100%. Wątpię czy da radę coś w tej sprawie zmienić, bo takie są realia no i cóż... Mam tylko nadzieję, że kiedyś będzie lepiej.
Pozdrawiam

Zapraszam na jedyny taki serwer w Polsce. ;] ----> KLIK  <----

Opublikowano

@up

Też mam ów nadzieję, tylko że jest coraz gorzej, a Moderatorzy tego forum nic nie robią z osobami, które odświeżają tematy nawet co 10 min.

Zgadzam się z twoją opinią na temat umiejętności konfiguracji oraz używania pluginów.

Żenujące jest to, że na serwerze jest 3 administratorów + kilku moderatorów(jeśli można ich w ogóle tak nazwać), a serwer ma 10-20 slotów, ale też większość tej kadry w ogóle nie ogarnia.

Opublikowano

Rowniez sie zgadzam. Jestem na forum od niedawna, ale jestem bardzo aktywny. Czesto widze w problemach 'Kto mi ustawi permissions?' lub 'Kto mi skonfiguruje pluginy?'. Gdy ja zaczynalem niedawno z wlasnym serwerem wszystko robilem sam z lekka pomoca kumpla. Nie mialem zadnej wiedzy, ale probowalem. Nie pisalem na forum o 'technika' czy cos bo po co? Wole sam sie nauczyc.

Aktualnie serwer jest juz prawie gotowy, ale ciezko sie wybic. Dla mnie gracze sa bardzo wazni, ale nie rozdaje itemow itp. (jak na niektorych serwerach kierowanych przez gumbusow). Wazny jest dla mnie wyglad chatu, jego estetyka. Wszystko ma przypisany wlasny kolor. Chat nie jest 'oczojebny', a wrecz przyjemny.

Zgadam sie, ze wiele serwerow nie powinno wgl powstac, ale nic z tym sie nie zrobi.

Przepraszam za bledy, ale pisze z telefonu.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Zgadzam się w 100%, jednak do niektórych nie przemówisz. ;-)
Debile i tak będą ciągle robić to samo. W każdym razie fajnie, że ktoś wreszcie zwrócił na to uwagę.

5465845486.png

Opublikowano

Trolle zawsze zostaja trollami. Tylko niektóre trolle maja pieniadze i tworza serwery.

W sieci zawsze będa debile, na świecie również.

To temat dyskusji na temat trolli, które maja kase na serwery ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...