Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Dobre Temp. ?

Aziraal321

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Komputer:

-2GB Ram ( 2 kostki po 1 GB )

-Karta Graficzna ( ATI Radeon HD3800 512 MB )

-Procesor ( Intel Core 2 Quad Q6600 )

-Zasilacz ( 400 W <dobra firma> )

P.S- Jak gram w WoT'a to komp się kurewsko grzeje a ustawienia na małych mam i jak odsuwam klape i wsadze tam ręke to kotłownie mam, i myślałem żeby luzem postawić wiatrak 12cm 3000 rpm luzem przed płyte główną

Opublikowano

Podaj tymperatury z programow ktore podal anonizm. Jesli nawet ten spowalniacz pokazuje dobre temperatury to sa w normie procz dysku, jest dosyc cieply. Skoro mowisz ze podczas obciazenia mocno sie grzeje, odpal program hwmonitor i odpal gre, pograj sobie jakas godzine i wrzuc screena z programu, beda podane maksymalne osiagniete temperatury i wtedy sprawdzimy czy jest ok czy cos jest za cieple.

Opublikowano

Ja bym się dyskiem zaczął martwić, nie wiem gdzie go masz ale zapewnij mu chłodzenie. Mój 3,5 letni samsung ma 20-25 w idle i nie przekracza 30-35 w stresie

Co do reszty bez perfekcji ale też tragedii nie ma.

Opublikowano

Okej dzięki, tylko powiedz mi gdzie go wstawić ? luźno czy przypiąć

Jeśli masz wolne miejsce na wentylator z tyłu obudowy, lub z przodu.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

Zawsze się montuje, nigdy nie zostawia się luźno :rolleyes:

Lepiej daj z tyłu na wydmuchiwanie ciepłego powietrza a z przodu na wdmuchiwanie chłodnego - zawsze się tak robi. Możesz kupić dwa takie Zephyry, najlepsze rozwiązanie.

16 zł, zdzierstwo, tu ma tańsze:

http://www.saturion.pl/product/59627/Sprzet_komputerowy_/Podzespoly/SilentiumPC_Zephyr_120_mm.html

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...