Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Twisted Fate vs Sion vs Evelynn

KaRRamb4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Twisted Fate .

+Stun,Spowolnienie,Czerpanie many .

+Duży DMG .

+Z Ulti może się pojawić w każdej części mapy i zmienić przebieg walki .

+Dobra farma z Q .

+Dystansowy atak .

Opublikowano

Evelynn:

Plusy:
- nieograniczona czasowo niewidzialność
- bardzo duża mobilność (skill W)
- skill E zapewnia największy boost do szybkości ataku ze wszystkich championów w League of Legends (120%)
- obszarowy ultimate spowalniający przeciwników, który jednocześnie zadaje im obrażenia (liczone procentowo od ich maksymalnego życia) i nakłada na Evelynn ochronną tarczę
- unikalny tryb/mechanika rozgrywki
Minusy:
- unikalny tryb/mechanika rozgrywki wymagają sporo treningu zanim nauczymy się w pełni wykorzystywać potencjał Evelynn
- praktycznie bezużyteczna na każdej linii (nadaje się tylko do dżungli)
- przed osiągnięciem 6lvlu bardzo squishy
- brak jakiegokolwiek skilla typu CC (poza ultimatem)
- bardzo zależna od swojej drużyny (odpowiednie zgranie przy gankach ma kluczowe znaczenie)
Styl gry:
Evelynn najlepiej sprawdza się jako postać junglująca. Dzięki skillowi Q jest w stanie bardzo szybko czyścić obozowiska potworów. Skill W zapewnia jej niezbędną szybkość do przeprowadzania ganków, które muszą być niestety bardzo dobrze skoordynowane z jej drużyną gdyż Evelynn nie posiada żadnej umiejętności typu CC poza ultimatem. W dalszej fazie rozgrywki kiedy rozpoczną się już walki drużynowe powinniśmy skupić się na trafieniu jak największej ilości wrogich bohaterów naszym ulti co zapewni nam znaczną tarczę ochronną (nawet do 1500 punktów przy trafieniu wszystkich 5 wrogich bohaterów), a następnie atakować wrogich AD Carry lub Casterów.
Opublikowano

Jeśli evelynn jest do jungli to jednak odpada, nie mam run pod jungle, co za tym idzie - nie opłaca mi się robić jungli (mam 21 lvl)

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...