Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Złe kordy n a mapie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem, że chciałem "pobawić" się na wyspie Walk (warp 400 600) i tam spotkałem się z czymś takim:

Teleportuje się za pomocą go np.

go 200 324

a na chacie wyświetla mi się

You goto (całkiem inne kordy)

. Czy wiecie jak toi naprawić, bo gdy chcę ustawić target w queście to zamiast pojawiać się na wskazanych przez mnie kordach pojawia się gdzie indziej.

nexi.png

CYTOWAĆ MOJE POSTY, JEŚLI LICZYCIE NA POMOC !!

Opublikowano

Hmm..trochę skorzystam i przyłącze się do pytania jeśli można ;p. Mam podobny problem...tylko, że w dungeonie użyłem funkcji

d.new_jump(index_mapy, kordy_x, kordy_y)

I jak jestem w dungeonie to z poziomu 1 przenosi mnie na mape wojen gildii zamiast na poziom 2 dungeonu ;p.

Opublikowano

Pomagam w własnym temacie z problemem o zgrozo. Jeśli chcesz zbroić tak jak ty mówisz czyli podając index mapy używasz funkcji

d.new_jump_all(index_mapy, kordy_x, kordy_y)

A jeśli jesteś już w dungeonie i chcesz przenieść uczestników na inne kordy to używasz

d.jump_all( kordy_x, kordy_y)

nexi.png

Opublikowano

Chodzi o to że jak już jestem na mapie. I przeniosę się na przypadkowe kordy na mapie to różnią się one od pokazanych na chacie.

nexi.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...