Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

przeszukanie w szkole

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy nauczyciel bądź dyrektor może przeszukać uczniowi jego rzeczy prywatne , tornister ? Bez nakazu prokuratora ?

F29B5E4557F6319C29664E96FDCDD496.png

Opublikowano

nauczyciel może poprosić ucznia o to,aby ten sam pokazał co ma w torbie,plecaku, kieszeniach czy czym tam jeszcze.... ale nie ma prawa samodzielnie dokonywać kontroli osobistej osoby czy przeglądania zawartości plecaków ,rzeczy itp. - od tego jest Policja.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Moim zdaniem nie, to rzecz prywatna. Tak samo jak bys na lekcji przyszedł i przeszukał jej torbę... Prawnie nie wiem czy mozna, ale zdaje mi sie ze nie.

19.png

Opublikowano

Niby nie ma prawa, ale gdy nastąpiąpi konieczńośc ,,podejrzenie zagrożenia' nie będzie się Ciebie pytał poprostu przeszka z racji tego że odpowiada On za uczni na jego lekcji bądź szkołe.

<<•ҳ̸Ҳ̸ҳ Ozim517 ҳ̸Ҳ̸ҳ•>>

Opublikowano

muszę kiedyś statut szkoły przeczytać , chodziłem do niej 3 lata ( gimbaza) i nie wiem czego mam się domagać ;/ Jak by komu zadzwonił telefon to od razu trzeba oddać ( najlepiej mieć starego grata co nie działa) , a jak by zadzwonił nauczycielowi to przepraszam i nic sie nie stało .

F29B5E4557F6319C29664E96FDCDD496.png

Opublikowano

U nas było kiedyś tak:

Jakaś gościówka zgubiła telefon (samsung avilla czy jakoś tak) i do klasy wbija psycholożka i na korytarz (tulko chłopaków) i każe wyciągac rzeczy z plecaka. Ok.

Ja sprawdziłem sam i go nie miałem a plecaka jej nie pokazałem bo wiem, że tam go nie ma. I się z nią kłóciłem i w końcu plecaka jej nie pokazałem :D.

A co się okazało???

Leżał w innej sali na ławce.

320551442138510845087.png
Opublikowano

nie wiem jak to jest w szkołach przed posiadaniem podajże 16 lat ? ale normalnie jedyny sposób na przetrzepanie to nakaz policji, nawet jak cie złapią z czymś i to schowasz to nie mają prawa ci nawet do kieszeni zajrzeć jednak mogą cię wziąć na komendę i tam przetrzepać xD

NJxbd4x.png

Opublikowano

Niby nie ma prawa, ale gdy nastąpiąpi konieczńośc ,,podejrzenie zagrożenia' nie będzie się Ciebie pytał poprostu przeszka z racji tego że odpowiada On za uczni na jego lekcji bądź szkołe.

ma prawo nawet bez koniecznosći np w szkole jak my mamy szafki wlasne w gibazie to moga bez problemu

muzycznapomaranczvandet.png

Opublikowano

ma prawo nawet bez koniecznosći np w szkole jak my mamy szafki wlasne w gibazie to moga bez problemu

Bo szafki są szkolne i ty tylko korzystasz na czas określony, a plecak jest twój tak samo jak kieszenie w spodniach, a twoich rzeczy już nie może dotykać.

Opublikowano

Nauczyciel nie ma prawa sprawdzać Ci prywatnych rzeczy.

No chyba że zeszyty xD

Roventiuss
212528fc17.png

Opublikowano

Ja słyszałem że nauczyciel może jw., nie był to żart skierowany w stronę uczniów po głupim pytaniu lecz tak tam wychowawca odpowiedział.

Jw. może czyli że jeśli chce żeby uczeń pokazał co ma plecaku/kieszeniach bo jest podejżany oto że coś ukradł lub handluje xxx towarem lub inny powód a uczeń nie chce pokazać to zostaje automatycznie wzywana policja i nie ma znaczenia czy to będzie na terenie szkoły czy gdzieś dalej z 100km.

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Jedynie policja moze cie przeszukac . Straz miejska nie moze , jedynie moze wylegitymowac . Mialem to ostatnio na wosie xD

BUM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...