Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Lee vs. Zed

pr0staczek

Który champion?  

12 użytkowników zagłosowało

1. 1. Którego z nich wybra??

• Lee Sin
      9
    • Zed
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak to jungli to Lee lepszy , ale obczaj też Rengara i zwróć szegulną uwagę na Nocturna , według mnie Nocturn jest najlepzym junglerem w grze. Nocturn/Lee Oni są jednymi z lepszych ;) Pozdrawiam i zachęcam zebyś zagrał nocturnem

Opublikowano

Lee lepszy

może iść na solo topa, jungle bądź mida

szybka jungla

offtank

doskok

odrzut

slow

tarcza

mobilny

Opublikowano

jezeli chodzi o jungle to tylko lee

doskok z q

dobre ganki ,ale trzeba trafic z q

slow

doskok do sojusznika z w

r trzeba ogarnac by wykopywac za siebie

ma lifesteal z w

­

Opublikowano

Posiadam Zeda i Lee, mówie ci bierz Lee.

-odskok

-doskok

-można trolować ultem

-energia zamiast many

-według mnie jeden z najlepszych junglerów

-slow z drugiego skilla na E

928011413476457403957.png

Opublikowano

Dodałem Ankiete.

Tak więc... Głosujcie :)

Czas do 10.03.2013 do 23:59 :)

Jak to jungli to Lee lepszy , ale obczaj też Rengara i zwróć szegulną uwagę na Nocturna , według mnie Nocturn jest najlepzym junglerem w grze. Nocturn/Lee Oni są jednymi z lepszych ;) Pozdrawiam i zachęcam zebyś zagrał nocturnem

Rengara mam.

Nocturna nie chce... nie zbyt dobrze mi nim idzie ;3

dlaczego lee tylko jungle ??

dobry i do jungli i na topa i na tego mida

Z tego co wiem, to Lee jest dosyć tankowaty i ma szybką jungle ze względu na małe CD. Ale też go ostatnio widuje na midzie.

Opublikowano

Lee Sin:

Tankowaty

Mocne early oraz midgame

Strasznie mobilny

Slow

Dmg zależne od % straconego hp ( Q )

świetny system escape

Słabnie w late
Opublikowano

Zdecydowanie lee:

Plusy:
- mechanika ninja (energia zamiast many)
- bardzo mobilny (Q skill i W skill)
- potrafi spowalniać oraz wykrywać niewidocznych przeciwników
- potrafi nakładać ochronną tarczę na siebie lub członka drużyny (jednocześnie się do nich przemieszczając)
- posiada umiejętność zasięgową (Q skill), która po ponownym użyciu przemieszcza Lee Sin'a w pobliże trafionego celu
Minusy:
- efektywna gra wymaga znacznego opanowania skillshota Q
- nie jest to postać, w której spamowanie umiejętności przekłada się na zwiększone obrażenia (czytaj passive)
- mistrozwskie opanowanie gry Lee Sin'em wymaga długiego treningu
Styl gry:
Styl gry Lee Sin'em jest bardzo podobny przez cały czas trwania rozgrywki. Polega głównie na trafieniu wybranego przeciwnika ze skillshota Q (ponowna aktywacja Q przemieszcza Lee Sin'a do celu wcześniej trafionego) oddaniu dwóch ciosów (autoataków), użyciu następnej umiejętności (w zależności od sytuacji), oddaniu dwóch ciosów, użyciu następnej umiejętności, oddaniu dwóch ciosów, itd... Lee Sin został zakwalifikowany jako zabójca. Jednak jest on dosyć wytrzymały w porównaniu do innych bohaterów z tej klasy (ze względu na możliwość zakłądania tarczy oraz wysysanie życia)
Opublikowano

Polecam Lee:

+ Mobilny

+ Spory DMG na początku

+ Posiada slowa.

+ łatwe last hity

+ Tarcze, ( dasha ) to swoich sojuszników

+ Posiada dobry wyrzut z ulti.

+ Przydatny w TF. Wykopuje ADC do swojuszników

O Zedzie dużo nie powiem, wiem jednak, że jak trafiłem go na linni nie 1 to nie było to dla mnie wyzwanie ;P. Jeśli pomogłem Lajki mile widziane. ! ;P

Opublikowano

Zdecydowanie lee:

Plusy:
- mechanika ninja (energia zamiast many)
- bardzo mobilny (Q skill i W skill)
- potrafi spowalniać oraz wykrywać niewidocznych przeciwników
- potrafi nakładać ochronną tarczę na siebie lub członka drużyny (jednocześnie się do nich przemieszczając)
- posiada umiejętność zasięgową (Q skill), która po ponownym użyciu przemieszcza Lee Sin'a w pobliże trafionego celu
Minusy:
- efektywna gra wymaga znacznego opanowania skillshota Q
- nie jest to postać, w której spamowanie umiejętności przekłada się na zwiększone obrażenia (czytaj passive)
- mistrozwskie opanowanie gry Lee Sin'em wymaga długiego treningu
Styl gry:
Styl gry Lee Sin'em jest bardzo podobny przez cały czas trwania rozgrywki. Polega głównie na trafieniu wybranego przeciwnika ze skillshota Q (ponowna aktywacja Q przemieszcza Lee Sin'a do celu wcześniej trafionego) oddaniu dwóch ciosów (autoataków), użyciu następnej umiejętności (w zależności od sytuacji), oddaniu dwóch ciosów, użyciu następnej umiejętności, oddaniu dwóch ciosów, itd... Lee Sin został zakwalifikowany jako zabójca. Jednak jest on dosyć wytrzymały w porównaniu do innych bohaterów z tej klasy (ze względu na możliwość zakłądania tarczy oraz wysysanie życia)

weź kurwa ctrl + c >< ctrl + v.

@obydwie postacie są dobre, zed jest na mida,topa i jego zadaniem jest głównie wejście w dupe bez wazeliny wrogiego mida/adc, natomiast lee jest bardziej na topa i jungle (polecam na topie), ale wymaga większego opanowania, jeżeli w teamie masz kogoś kto może wskoczyć na wrogiego mid/adc to masz obronić (przykład: Renekton).

Jak dla mnie obydwie postacię są dobre, ale ja brałbym zeda ze względu na dużą ilość lee sinó nie potrafiających nim grać. Jeżeli jednak chcesz kupić lee sina to jak masz atakować wrogów to kupuj sighstona i masz wjebać ich mida do środka tf albo go wyjebać do tyłu.

<>

Opublikowano

lee sin jest mobilny, ma bardzo dobry escape, spory dmg, może doskoczyć do postaci, miniona. Ma tarcze dającą life steal. Może odrzucić wroga, posiada 7spelli i ma energie zamiast many.

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...