Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Procesor do Gier za 600 zł i nagrywanie 2 Dyski Twarde

AfgFire

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam pytania zwiazane z kupnem nowego procesora mam do wydania 600 zł (na procesor) jestem świadomy że bd musiał zainwestować w nowy zasilacz płyte główna i ram moja karta grafiki Asus 6770 do zmiany ale wszystko powoli . Procesory mogą być urzywane gram w gry typu minecraft ale i też Battlefield 3 itp . Każdą propozycje nagradzam klikając lubie tu . Drógie pytanie to Czy gdy bd posiadał 2 dyski Twarde na jednym Gra system a na drógi bd nagrywał bd miał jedynie spadki FPS o jakeś 2/3 FPS .

battlefield3wallpaperhdf.jpg
Opublikowano

Najwydajniej wyjdzie i5 3350P, tutaj masz z ceneo tansze sklepy:

http://www.ceneo.pl/17923371
Do tego plyta glowna na B75 i zasilacz np. Silentiumpc deus 500W.

Dzięki mam pytanie ile na Tym procesorze wyciągnę FPS na Ultra w rozdzielczości 1920x1080 czy bd dało się grać czy raczej kiepsko i cyz bd się dało nagrywać + czy ten procesor bd na tyle dobry że przez następne 4 lata bd mógł grać na nim na średnich jak na moim q8200 i czy nie będzie lepszy Fx 8120 ??

Opublikowano

q8200

Tego procesora nie ma co porównywać do i5 drugiej generacji.

czy ten procesor bd na tyle dobry że przez następne 4 lata

Tego nie wie nikt ;).

czy nie będzie lepszy Fx 8120

Jeśli będziesz chciał renderować, to będzie znacznie szybszy, aktualnie w grach i5 będzie wydajniejszy. Możesz też poszukać używek i7 pierwszej generacji i kręcić, wtedy również sprawdzą się i w grach i renderze ;]

Na allegro po ~800zł wchodzą MOBO + CPU + RAM + Chłodzenie. Do tego kupujesz zasilacz, lepsze GPU masz wydajną jednostkę.

Tak na koniec dodam... nie kalecz proszę aż tak języka.

Opublikowano

pisałem z telefonu sorki są jeszcze jakieś możliwe procesory i czemu amd fx8120 jest gorszy od tej i5

Opublikowano

:) a czy będzie duża różnica w fps czy mała ? co do fx rozumiem ale czemu przecież fx ma aż 8 wątków i wydawał mi się bardziej przyszłościowy niż 4 wątkowy i5

ogólnie chce nagrywać i też renderować w miarę szybko a nie cały dzień filmik 30 minutowy (w fullHD)

Opublikowano

z tego rankingu wynika ze najlepszy bd fx 8120 ... a mówicie ze bd jakas dziwna i5 za 650 zł o której pierwsze co słysze i nie ma jej na rankingu i czy i5 bd szybk renderowac ale tak z 5x szybciej niz q8200 czy podobne będą wartości ?

Opublikowano

i5/i7 są wydajne, i nie muszą mieć dużo rdzeni, żeby to udowodnić.

Możesz też poszukać np na allegro, tablica.pl używanych i5 drugiej generacji lub i7 pierwszej, będzie opłacalne, ale jak chcesz to nówka fx 8120 też ok, do gier na pewno.

"My World is in your Head..."

Pierwszy Polski blog o grze Vampyr:
http://www.czasnawampyr.pl/category/news/

Opublikowano

Projektująć FX'y, AMD posunęło się do takeigo czegoś, że 2 wątki są w jednym rdzeniu czym skutkuje mniejsza wydajność w grach. Dość nowy FX'y Piledrivery są lepsze od FX-8120/50, i da się już grać normalnie w gry i przyzwoicie renderować. Ja mam Intel Core i5 3470 i filmiki 20 minutowe renderują się w godzinkę w Sony Vegasie.

PMK3yt4.png

Opublikowano

Projektująć FX'y, AMD posunęło się do takeigo czegoś, że 2 wątki są w jednym rdzeniu czym skutkuje mniejsza wydajność w grach. Dość nowy FX'y Piledrivery są lepsze od FX-8120/50, i da się już grać normalnie w gry i przyzwoicie renderować. Ja mam Intel Core i5 3470 i filmiki 20 minutowe renderują się w godzinkę w Sony Vegasie.

Nie gadaj jak nie wiesz. FX przykładowo 8350 ma 4 moduły 8 wątków. Nie skutkuje tym żadna mniejsza wydajność, po prostu gry nie są zoptymalizowane pod nową architekturę. Zobacz sobie wykresy z Crysisa 3, ten FX potrafi być poziomu 3770K za ponad dwa razy większą cenę
Po za tym w Sony Vegasie się nie renderuje bo kupa wychodzi
Co do tematu, i5 dobrze z renderem stoi, po prostu nie ma takiego kopa jak FX'y czy Phenomy 1xxxT, ale to jednak mocny CPU.
Osobiście zainwestowałbym w FX'a z tym że nie zmieści się w 600 zł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...