Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór najlepszej myszki do grania w MC

Victooor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Zamierzam kupić nową myszkę i chciałbym się was zapytać o opinie - jaką wybrać ?

Myszka będzie mi potrzebna do PvP, czasem tez lubię wejść na jakis serwer parkour i poskakać, jednak wygoda w pvp jest u mnie głównym priorytetem. Dobrze by bylo, gdyby mysz posiadała coś takiego jak "dwuklik".

Mile widziane opinie na podst. własnego doświadczenia :)

Zastanawiałem się nad Logitech G700 lub Razer Mamba(cena :f) , co o niej sądzicie?

Zakres cen: najlepiej do 200-250 zl, jednak każdą propozycję rozważę.

Chciałbym aby mysz byla jakiejś bardziej znanej i uznanej firmy (j.w).

Każdą odpowiedź na temat nagradzam likami.

@edit

A, nie dodalem jeszcze, że bardziej preferowałbym mysz bezprzewodową ;)

sygnatura3.png
Opublikowano

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Opublikowano

@up Ta myszka strasznie skrzeczy przy każdym kliknięciu, sam ją mam i będę zmieniał ;)

I Technik Serwerów Minecraft I

I Skonfiguruję i wgram pluginy pod serwery Factions, Survival, Freebuild I

Opublikowano

Miałem kilka myszek, lecz z przedziału do 100zł, jednak najlepszą wg. mnie był A4Tech X747 Oscar.

Dokładnie taką:

https://procpu.pl/produkt/a4_tech_oscar_x747_blue_fire,440

W porównaniu do Razera czy innych tego typu myszek, nie jest najlepsza, ale w swojej cenie świetna. Mi praktycznie idealnie pasuję do dłoni, Bazowe 6 profili DPI, które można zmieniać wg. własnych potrzeb. Posiada także przycisk 3x click, lecz w razie czego, można w oprogramowaniu dowolnie zmienić działanie każdego przycisku.

Opublikowano

Razer Naga jest stworzona specjalnie dla graczy MMO, ja nie gram i nie lubię takich gier więc myślę, że to chyba troche nie dla mnie :P

A co do tematu to już prawie zdecydowałem się na tego logitecha g700, chętnię usłyszę opinie o nim ale także czekam na propozycje innych myszek które mogą okazać się dobre do pvp w minecrafcie.

sygnatura3.png
Opublikowano

jeśli dobrze grasz to i zje*aną myszką dasz radę :)

polecam myszki bezprzewodowe bo kabel ogranicza

No ze zjebaną właśnie nie bardzo dam radę gdyż moja aktualna (zwykla myszka microsoftu) się zjebała przez to że za bardzo napierdalałem :D

sygnatura3.png
Opublikowano

polecam myszki bezprzewodowe bo kabel ogranicza

Akurat w tym A4Tech'u to raczej większego znaczenia nie ma, bo kabel ma blisko 2M, jest owinięty jakimś tworzywem, jakby powłoka z plastikowych nitek (ciężko sprecyzować) przez co jest wytrzymały, ale też elastyczny.

Opublikowano

logitech g700 jest bardzo dobry, nie tylko do PvP w minecraft. [Naprawde ci ją polecam]

Jeśli masz kasę kup sobie cały zestaw z Logitech'a (myszka, słuchawki, klawiatura) :D

I Technik Serwerów Minecraft I

I Skonfiguruję i wgram pluginy pod serwery Factions, Survival, Freebuild I

Opublikowano

Mam już klawiaturę z logitecha, taką fajną z ekranikiem :P poprzednik modelo g19. słuchawki z sony ale też spoko a co do myszki to chyba ją sobie zakupie :) podoba mi się w niej program którym można zaprogramować te wszystkie dod. przyciski.

sygnatura3.png
Opublikowano

@up Ta myszka strasznie skrzeczy przy każdym kliknięciu, sam ją mam i będę zmieniał ;)

co ty gadasz? ta myszka jest świetna!

chociaż tu przeczytaj artykuł:

http://www.dobreprogramy.pl/Razer-DeathAdder-2013-sila-prostoty,Lab,38910.html

to razer... coś ci się pomyliło, nie wypuściliby niedopracowanego produktu...

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Opublikowano

Logitech g700 nic więcej...
Łatwo celować przeciwników itp.
+ Prawej jej nie słychać.

Jestem mogę wszystko,

Jestem kurwa Mr.Przyszłość,

Jestem Mr.Mixtape , gry , dziwko!

Opublikowano

Siemano dzisiaj bylem w saturnie i mialem okazje obejrzec ta myszke. Czy te przyciski funkcyjne rzeczywiscie sa takie, ze nie czuc jak sie je wciska, czy moze jest to winatej myszki wystawowej?

sygnatura3.png
Opublikowano

Nie ma sensu przepłacać za myszkę.

W 100% wystarczy ci myszka A4Tech Oscar X747.

Nadaje się do wszystkiego...

ergonomiczny kształt, ciężarki, płyta z softem, laserowa, dobry kabel, zamienne ślizgacze

Na prawdę polecam gorąco i odradzam zarazem myszki po 200zł, zwykłe wyrzucanie kasy w błoto.

I tak nie pograsz na DPI wyższym niż te 3600, które oferuje ten A4Tech Oscar X747.

Wybór oczywiście należy do ciebie, aczkolwiek nie polecam kupować tak drogiej myszki, lepiej zakupić dobre słuchaweczki niż przepłacać za myszkę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...