Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Dobry?

Ceyz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam pytanie do znających się w tych sprawach. Czy komputer o poniższych parametrach jest wystarczająco dobry aby pograć w nowe tytuły?

płyta główna: AMD 760G

procek: AMD Phenom II X4 965 BE (3.4GHz)

4 rdzenie

8 gb ram ddr3-1333 (PC3-10600)

1000 gb pamięci

karta graficzna: geforce gtx 650 1gb

system operacyjny windows 8

zasilacz 350w

Z GÓRY OSTRZEGAM, ŻE NIE BĘDĘ ZWRACAŁ NA POSTY "WYMIEŃ TO TAMTO I BĘDZIE LEPIEJ" PO PROSTU CHCE WIEDZIEĆ CZY SIĘ NADAJE DO GRY W NOWE TYTUŁY (LOW, NORMAL, HIGH, ULTRA), A JEŚLI NIE TO DLACZEGO. Dziękuje.

Opublikowano

GTX650 nie jest wysokich lotów. Może pograsz na low/medium.

Cieszy mnie to, myślę że wycisnęło by High. Tak mi mówili.

nie, bo w cenie gtx650 masz lepszego hd7770 i w cenie phenoma i3 3220. zasilacz pewnie jakiś noname co spali sprzęt, dysk green

Nie obchodzi mnie to, co jest lepszego w jakiej cenie. O zasilaczu mówili, że da spokojnie radę.

Oferujący komputer, to naprawdę dobra firma specjalizująca się w tych rzeczach od kilkunastu lat. Myślę, że w chuja mnie nie zrobią i pogram w nowe tytuły spokojnie. Na yt są filmiki jak w bf3 na gtx650 cisną na full'ach, myślę że uciągnie. Spróbuje. Nie obraże się jak medium będzie w sam raz.

Opublikowano

Wiesz niektóre wielkie sieci sprzedaży komputerów wciskają niezły kit. Ten komp to składak czy gotowiec? Zasilacz jeśli no-name to zamień go chociażby na Ocz StealthXStream 2 500W. Kosztuje koło 220zł a sprawuje się bardzo dobrze.

Opublikowano

Od razu widać, że gotowiec... Jakiś badziewny zasilacz za pewne 350W od Modecom xD

Ja bym tego nie kupił, chyba że za 800zł max :>

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

Detale tak jak mowil anonizm, niskie/srednie. Musisz tylko uwazac na zasilacz, zakapowany jest pradozerny phenom i dla niego nawet markowe 350w (chociaz watpie zeby tam byl jakis markowy) to zdecydowanie za malo.

Markowy, nie markowy. Jeśli się coś stanie (spali się coś czy ten teges) od razu na gwarancje. Popytam się jeszcze tego gościa (ekspert) i ogarne pare tematu czy na pewno nic się nie popali.

Opublikowano

Markowy, nie markowy. Jeśli się coś stanie (spali się coś czy ten teges) od razu na gwarancje. Popytam się jeszcze tego gościa (ekspert) i ogarne pare tematu czy na pewno nic się nie popali.

A za ile masz zamiar go kupić ?

Widzisz - ktoś może pracować w branży od początku rozpowszechnienia PC, ale również chce zarobić - wciśnie Ci więc to, co wychodzi najtaniej biorąc sobie różnicę 300-400zł.

Niech zgadnę... zestaw za 2.000zł ? ;).

Opublikowano

A za ile masz zamiar go kupić ?

Widzisz - ktoś może pracować w branży od początku rozpowszechnienia PC, ale również chce zarobić - wciśnie Ci więc to, co wychodzi najtaniej biorąc sobie różnicę 300-400zł.

Niech zgadnę... zestaw za 2.000zł ? ;).

Wyżej. Natomiast raczej oferujący jest pracownikiem i kumpel kupił podobny zestawik i jest zadowolony od roku cisnąć NAWET NA FULL. Więc nie wiem dlaczego wymawiacie, że normal/minimum pójdzie -.-

Opublikowano

Wyżej.

TEN SAM ZESTAW na morele czy techplanet będzie kosztował ~1500zł.

Sam się zastanów czy warto ;).

Jeśli chcesz wspomóc ten sklep 600-700zł lub wyżej, to jak najbardziej będzie to dobry wybór.

Opublikowano

to jakiś troll, pyta czy dobre a i tak stoi przy swoim

Uciągnąć ten sprzęt na zasilaczu 350w? jeszcze nie markowym? Nie możliwe według mnie. Niech autor kupi to co chce bo nie liczy się z naszą opinią i tyle.

Popytam się jeszcze tego gościa (ekspert)

Prawdziwy ekspert, czemu takich ludzi się zatrudnia w sklepach z komputerami, przecież oni nie mają o tym zielonego pojęcia.

Opublikowano

Prawdziwy ekspert, czemu takich ludzi się zatrudnia w sklepach z komputerami, przecież oni nie mają o tym zielonego pojęcia.

Ci ludzie najczęściej mają o tym pojęcie, złożyć tani zestaw, aby liczby był przekonujące to też wymaga wiedzy ;).

Opublikowano

Mają wiedzę, ale oni sprzedają to co zalega w magazynach albo to, żeby mieć zysk :)

Wady zestawu

Zasilacz 350 ktory nie uciagnie żadnej lepszej modernizacji

Karta graficzna pozwoli na gre na wysokich ale uwiez ze bez wtryskow jak AA czy inne pierdoly czyli to samo bedziesz widzial co na srednich

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

Dobry, ja mam gts 450 1gb smiga kazda gierka na max.

//Nie wygłaszaj nam herezji, bo tego w tym dziale nie tolerujemy.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wszelkie pierdolenia, że słabe czy coś okazały się ściemą. Komputer jest genialny, właśnie z niego piszę. Jest genialnie szybki, a taki Far Cry na ULTRA leci spokojnie. Więc pytanie czemu wszyscy odzywali się nie mając pojęcia o komputerach? Oczywiście pojawiły się miłe okazałości prawdomówienia, ale głównie nie podziękuje "spamerom".

Opublikowano

Taki komputer możesz spokojnie kupić za 1400 zł jak części no-name/china, jak widać jest jeszcze dużo ludzi naiwnych...

Spotykajmy się za pół roku na tym samym forum z nowym tematem "Co zrobić z spalonym xxx"

Opublikowano

Wszelkie pierdolenia, że słabe czy coś okazały się ściemą. Komputer jest genialny, właśnie z niego piszę. Jest genialnie szybki, a taki Far Cry na ULTRA leci spokojnie. Więc pytanie czemu wszyscy odzywali się nie mając pojęcia o komputerach? Oczywiście pojawiły się miłe okazałości prawdomówienia, ale głównie nie podziękuje "spamerom".

Odpal sobie BF3 na Ultra ;]. Pograsz trochę i na pewno zauważysz spore spadki przy 64 graczach, więc będziesz szukał, jak podkręcisz proca. Powodzenia, bo będzie śmierdziało topiącą się sekcją i zasilaczem (o ile nie jest to jakiś porządniejszy, w co wątpię).

Poza tym, jakim cudem działa Ci FC3 na Ultra ? 650 jest gorsze od 7770, na którym medium/high się kula, aby spadków nie było (może pod wodą Ci na Ultra działa).

My Ci proponowaliśmy złożenie lepszego zestawu, na który, faktycznie by się dało pograć. Ale jak postawiłeś na swoim kupując ten szmelc, to OK. Nie moja strata, za to panowie ze sklepu się bardzo cieszą z zarobionego tysiaka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...