Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Xbox

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oficjalnie jest to nielegalne.

Nie można sprzedawać, kupować ani nawet posiadać przerobionej konsoli.

Ale w Polsce konsole przerabia się na masową skale i prawie nikomu nic nie robią.

Jeśli konsola jest przerobiona chipem to jak najbardziej narusza prawo i zgodnie z zapisem ustawy ukarany może zostać właściciel przerobionej tak konsoli jak i serwisy oferujące instalowanie chipów.

Rok temu był przypadek, kiedy osoba kupiła na allegro taką konsolę i prokuratura chciała jej wymierzyć karę 500 zł i 4 miesięcy pozbawienia wolności w zawieszeniu na 3 lata.

Ale jak dla mnie są to na prawdę ekstremalnie rzadkie przypadki i sprzedawaj swoją konsolę :D xD

Opublikowano

Jest wystawiona (allegro oraz tablica) ale nie wspominam tam o przerobieniu. W dalszym ciągu nie wiem czy ryzykować.

Opublikowano

Jak powiem że jest przerobiony to policja wbije a jak powiem że nie jest to też zle. No i wez człowieku tu prawa przestrzegaj.

Opublikowano

Niby mogę ale już napisałem że przerobiony. To co w końcu napisać? Na tablicy też że przerobiony?

Aktualnie na alledrogo napisałem że przerobiony.

P.S

Jak by co to powiem że kopie zapasowe odpalałem.

Opublikowano

Jezus, jak Ty sie tym przejmujesz... Setki osob powinni zamknac za sprzedawanie przerobionych konsol. Ty myslisz, ze wystawisz konsole i za kilka dni bedzie Ci pukac policja do drzwi?

ruch_13.jpg
Opublikowano

Tyle osób sprzedaje przerobione konsole w sklepach internetowych i myślisz że Akurat to Ty poniesiesz konferencje ?

Możesz sprzedać bezpiecznie nic nikt Ci nie zrobi....

Opublikowano

JEST KUPIEC!!!

Gościu chce wziąć całość ale przesyłkę chce gratis czyli zarobię 220 zł. Warto? Niby jak sprzedam na części to zarobie więcej ale wątpię czy ktoś kupi jakieś starocia ze Xenona za więcej niż 250zł. Więc warto, czy nie?

Całość czyli

Xbox przerobiony 3rrod, joystick bezprzewodowy, MoH Airborne, kabel component, zasilacz.

Opublikowano

JEST KUPIEC!!!

Gościu chce wziąć całość ale przesyłkę chce gratis czyli zarobię 220 zł. Warto? Niby jak sprzedam na części to zarobie więcej ale wątpię czy ktoś kupi jakieś starocia ze Xenona za więcej niż 250zł. Więc warto, czy nie?

Całość czyli

Xbox przerobiony 3rrod, joystick bezprzewodowy, MoH Airborne, kabel component, zasilacz.

Opłaca się : ) Takie konsole po 100zł chodzą na allegro.

Opublikowano

Opłaca się : ) Takie konsole po 100zł chodzą na allegro.

Ok, dzięki za odpowiedz. Lajki potem bo limit.

Edit

On chce fakturę. Po kija mu?

Opublikowano

Ja to sprzedaję jako osoba prywatna. Chyba że chce jako dowód zakupu że ja kupiłem ale kupiłem po znajomości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...