Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi w Metinie na Windows 8

RemekZq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , zacznę od tego że mam windows 8 , Podstawowa karta graficzna, procesor intel atom cpu 2500 , 1.86ghz, i mam taki problem z metinem , wlacza się normalnie , ale jak wejdę już do gry to straszne są lagi , chciałbym żeby mi metin chodził bym był bardzo wdzięczny . :) Z góry dziękuje .

Opublikowano

dobrze by było , jak byś zmienił system na klasycznego xp , wiadomo , że 8 nie jest zbytnio dobra do gier , szczególnie na słabym sprzęcie.

Miałem 7 , wtedy się wcale nie odpałał.

Opublikowano

Masz taki słaby procesor, zintegrowaną kartę graficzną i zapewne 2 GB Ram i korzystasz z Windows 8? Nie zrobisz nic z lagami, prócz lekkiego poprawienia ich GameBoosterem. Wszystkie parametry idą teraz na działanie systemu - zmień na Windows XP.

Opublikowano

Windows8 został stworzony głównie z myślą o laptopach z monitorami na dotyk / telefony oraz tablety.

Na komputer do gier się nie nadaje. Laguje bo masz słabe parametry komputera i zły system :)

Proponuję zmienić system na w xp.

Jeśli się uparłeś na 8 to postaraj się powyłączać wszystkie niepotrzebne rzeczy przy starcie, aby nic niepotrzebnego nie zabierało Ci pamięci

Opublikowano

Windows 8 ogółem nie jest przystosowany do gier jeszcze. Komp też nie jest zbyt dobry, nawet żeby sam metin działał. Wiem że nie chcesz tego robić, ale jeśli chcesz pograć w metina musisz zainstalowac XP innej opcji nie ma. Już Ci nie jedna osoba to napisała.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Windows XP i po problemie. Nie ma co się rozdrabniać.

Win8. jest słabo kompatybilny z gra metin2. Jedynie możesz też spróbować coś z Vistą lecz ja wolałbym XP.

Opublikowano

Widzę , że wypowiadają sie Ci ,którzy nie mieli styczności z Windows 8 ^_^

Kliknij prawym myszki na metina 02e4ag.jpg

Klikasz ROZWIAZ PROBLEMY ZE ZGODNOSCIA

Natsępnie rnwosm.jpg

I WYBIERASZ XP ALBO 7

0b2vjg.jpg

Zmniejsz gamme do 2 i nie powinno być problemu. jak dalej będzie to sie poddaje ;o

L7VaIos.jpg

Opublikowano

Widzę , że wypowiadają sie Ci ,którzy nie mieli styczności z Windows 8 ^_^

Kliknij prawym myszki na metina 02e4ag.jpg

Klikasz ROZWIAZ PROBLEMY ZE ZGODNOSCIA

Natsępnie rnwosm.jpg

I WYBIERASZ XP ALBO 7

0b2vjg.jpg

Zmniejsz gamme do 2 i nie powinno być problemu. jak dalej będzie to sie poddaje ;o

Nie pomogło , robiłem tak samo , i nadal laguje ;/

Opublikowano

Spróbuj załączyć przez administatora, lub usunąc zbędne konta na komputerze. Loguj się na kanły na których nie ma ludzi. Sprawdź czy antywirus Ci nie blokuje łącza.

1380739777-U870849.png

1375732994-U592769.png1375735056-U683421.png1378238828-U336505.png

Opublikowano

Musisz wiedzieć że systemy również mają swoje wymagania sprzętowe. Masz słaby komputer, fabrycznie mało miejsca na dysku, a decydujesz się na system który potrzebuje kolosalnych wymagań sprzętowych. Spróbuj prymitywniejszy system operacyjny bo Win8 jest słabo, bo jest do niego mało programów. Proponuje podciwego XP z servicepackiem 1/2 który można nabyć na

microsoft.com

Pamiętaj, że taki system na takich ot. sprzęcie zabiera dosyć duży % RAM'u i nie masz szans na zbyt dobrą gre.

nanicz.png

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...