Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE][CHOMIKUJ]Czy wy też tak macie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema od dwóch tygodni bawie sie w chomikuj i mam jakies 10 tera filmow i muzy.Ale srednio co dwa dni przychodzą mi wiadomości od Administraci o naruszenie praw autorskich.CZY TO JEST NORMALNE?

ZA ODP LIKE.

daftpunkh.jpg

sygnaturka by "mucka12"

Opublikowano

nie dostaniesz kary , daj pasy do każdego folderu i po sprawie.
Jak by chcieli każdego udupić to 99% ludzi by płaciło za nieorginalne pliki

F29B5E4557F6319C29664E96FDCDD496.png

Opublikowano

a żeby mieć prawa trzeba napisać do autora żeby wysłał pozwolenie , a z tym za dużo roboty , chyba że dodajesz raz na tydzień .

Opublikowano

Też dostawałem takie wiadomości,po jakimś czasie admini usunęli te pliki a ja dostałem wezwanie do zapłaty od kancelarii Pro Bono :D

Jeśli też dostaniesz to po prostu to olej

1377199031-U370188.png

By Valky

Jeśli już wypowiedziałem się w temacie,a ty chcesz mnie o coś zapytać to CYTUJ MOJE POSTY.

Opublikowano

Skoro filmy nie są Twojego autorstwa, to wiadomo, że CIe informują.

ale jakie jest prawdopodobienstwo ze dostane kare?

Zależy, czy autor tego filmu może wznieść oskarżenie. Ja akurat byłbym wkurzony, że ktoś mój film powiela na swojej stronie/koncie.

2ufgk6u.png

Opublikowano

nie ma co się martwić , ale nigdy nic nie wiadomo heh :D

Opublikowano

Chomikuj jest tak zrobione, że nie ponoszą odpowiedzialności za to co wstawi użytkownik, Ponosi je użytkownik czyli ty. Jeśli wstawiś kogoś film i twórca to zobaczy to ma prawo iść z tym do sądu.

Opublikowano

Tak jak @up

A co do kary od administratora chomikuj to tylko może usunąć pliki :) Tak samo jak pobieraczek wysyła listy, email-e a i tak nikt to nie płaci i tak bo to jest fake ;)

Opublikowano

Jak już koledzy napisali filmy te są prawdopodobnie objęte prawami autorskimi. Czy można za to dostać grzywnę? Oczywiście, że tak, jest to naruszenie praw autorskich, a zgodnie z polskim prawem bez zgody autora ów filmu nie masz prawa rozpowszechniać.

Kocham kino akcji na forum. 

Opublikowano

OMFG...

Nie masz praw autorskich i w końcu Ci te filmy usuną tylko mogą Ci przy okazji wysłać kwitek do zapłaty grzywny czy coś :D

Jakbyś czytał regulamin to ogarnąłbyś że to może Cię kosztować, wiedz że Chomikuj nie ponosi odpowiedzialności za to że ty coś wrzucisz co jest "zajebane".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...