Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] l85a2 czy g53?

Matkimen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kupuje niedlugo fundsy na dobrą bron - mam kupic l85a2 czy g53? Ktora bron polecacie? Uzasadnijcie swoja wypowiedz ;)

Ten filmik o g53 jest super!

Opublikowano

L85 to najlepsza jak dotąd broń na średni/daleki dystans w tym battlefieldzie, ma bardzo duży zasięg i do tego znikomy odrzut. Jeszcze jak wykombinujesz sobie lunetke m145 to poprostu rządzisz.

Pomogłem? Daj lajka to nic nie kosztuje :rolleyes: .

Opublikowano

L-ka najlepsza bez aima wyciągasz 1 miejsce staty ok 19/0

1391961391-U712132.jpg

ExMod | Best Member | Gold Member |Black Member

Opublikowano

Moim zdaniem g53... A wiesz dlaczego? Bo to ejst bron dal mechanika, a to jest moja ulubiona klasa. xD Zalezy jaka klasa chcesz grac. <3

Mechanik i szturmowiec to moje dwie najulubiensze klasy, tyle ze na mechaniku mam 23 lvl full dodatkow pelno kupionych broni, a na szturmowcu niestety 10 lvl bo mi zbanowali innego ktory mial 17 lvl ;/ Na nim mam miedzy innymi famasa

Ten filmik o g53 jest swietny :)

Opublikowano

Szczerze...? To mi też ten filmik sie tak spodobał że zaczne zbierac na g53. :D Moim zdaniem szturm to pizda. :P Mechani kto prawdzilwe dzielo szatana. Jak umiesz grac to rozwalisz wszystkich i dodatkowo WSZYSTKO... Bo jaki pojazd sie nie ugnie przed mechanikiem? Ja kazdy pojazd rozwale ktory widze. :D Nigdy nie odpuszczam. :] G53 i jestes kox. Fakt l85a2 najlepsza bron. Ale co z tego? Chodzi Ci o to żeby sie Tobie fajnie grało. Czy tylko dla popisu. Ja mam AS VAL i robie na oman bez latania staty po 18/2 albo lepiej. A z lataniem to ok. 24/0, ale to nie ważne. Więc moim zdaniem jesli masz taki ladny lv mechanikiem to nim graj i pierdol tego szturma. :D Takie jest moje zdanie. :P

PS: Jak masz dylemat kim grać wpisz na YouTube: bfp4f engineer montage, obejrz sobie kilka filmików i odrazu wraca chec do grania mechanikiem. Ja tak mam. :P

Sorki za wurgaryzmy.

Pomoglem? Licze na +

98536577623773438248.png

Opublikowano

Ja tez przesiadłem sie na stałe na mechanika najfajniej mi sie gra a mam najmniejszy nim level bo 20 wczesniej grałem snajperem i medykiem i wbiłem tam 23 i 22 level mimo to zostawiłem te klasy dla mechanika gra mechanikiem to czysta frajda .co do G53 kupie go dopiero po wbiciu levelu bo cena jest kosmiczna. Pozdrawiam

Opublikowano

Moim zdaniem to on ma albo Kolbe Thunderbolt albo stabilizującą. :D Albo poprostu umie tą broń opanować. :D Ja mam AS VAL i nie mam kolby i jestem juz tak do tej broni przyzwyczajowy ze zabijam judzi z 80m z full auto. :D Bo umiem ją opanować i nie ma odrzutu prawie że. :P

OK koniec gadki. Odpowiadajcie chlopakowi na pytanie, a nie zadajecie nowe . <3

98536577623773438248.png

Opublikowano

Moim zdaniem to on ma albo Kolbe Thunderbolt albo stabilizującą. :D Albo poprostu umie tą broń opanować. :D Ja mam AS VAL i nie mam kolby i jestem juz tak do tej broni przyzwyczajowy ze zabijam judzi z 80m z full auto. :D Bo umiem ją opanować i nie ma odrzutu prawie że. :P

OK koniec gadki. Odpowiadajcie chlopakowi na pytanie, a nie zadajecie nowe . <3

dzieki stary masz lajkusia :)

Szczerze...? To mi też ten filmik sie tak spodobał że zaczne zbierac na g53. :D Moim zdaniem szturm to pizda. :P Mechani kto prawdzilwe dzielo szatana. Jak umiesz grac to rozwalisz wszystkich i dodatkowo WSZYSTKO... Bo jaki pojazd sie nie ugnie przed mechanikiem? Ja kazdy pojazd rozwale ktory widze. :D Nigdy nie odpuszczam. :] G53 i jestes kox. Fakt l85a2 najlepsza bron. Ale co z tego? Chodzi Ci o to żeby sie Tobie fajnie grało. Czy tylko dla popisu. Ja mam AS VAL i robie na oman bez latania staty po 18/2 albo lepiej. A z lataniem to ok. 24/0, ale to nie ważne. Więc moim zdaniem jesli masz taki ladny lv mechanikiem to nim graj i pierdol tego szturma. :D Takie jest moje zdanie. :P

PS: Jak masz dylemat kim grać wpisz na YouTube: bfp4f engineer montage, obejrz sobie kilka filmików i odrazu wraca chec do grania mechanikiem. Ja tak mam. :P

Sorki za wurgaryzmy.

Pomoglem? Licze na +

to na mnie wplynelo :) ale nie wiem czy mam odblokowac czy zbierac lvl, mam 23 ;(

Opublikowano

Hmm... 4lv niby nie duzo. Ale na Twoim lv to trzewa w ... expa. Więc ja tam bym odblokowal. :D Twoja kasa. :p Ale ja np. niepije, nie pale, to czasami moge sobie pozwolic na luksus. :D i nie żaluje bo wiem że to mi nie zaszkodzi. :)

98536577623773438248.png

Opublikowano

kuźwa porównując te 2 bronie to tak jak pomylić kibel z umywalką.... no bez jaj...

l85 jest OP na daleki dystans (100+) sniper nie ma szans 1vs1-,- zanim sniper cie zauważy że strzelasz to ty już padać będziesz .... g53 nie kupuj.... nie umiem sobie wyobrazić że enginier ma broń która na daleki dystans ma dość spory odrzut....

g53 to takie mp5 ale jest mniej celne.... poczekaj sobie do 27 i nie marnuj kasy na g53 bo JĄ ZMARNUJESZ ......

g53 NIE można porównywać do l85 bo to całkiem co innego...

jeśli jesteś przywiązany do enginiera a assultem np ci się nie chce wbijać poziomów to kup sobie AS-VALA + bost na 2 broń i mp5 :) mp5 na daleki dystans i średni sobie radzi a as-val jest to 2 broń najlepsza na średni i mały dystans :) może i assult ma famasa + l85 ale ty masz RPG + MINY a as-val o ile wiem jest lepszy od famasa w normalnym trybie :) (bez celowania) więc można udupić famasa.... ;)

YAY

Opublikowano

kuźwa porównując te 2 bronie to tak jak pomylić kibel z umywalką.... no bez jaj...

l85 jest OP na daleki dystans (100+) sniper nie ma szans 1vs1-,- zanim sniper cie zauważy że strzelasz to ty już padać będziesz .... g53 nie kupuj.... nie umiem sobie wyobrazić że enginier ma broń która na daleki dystans ma dość spory odrzut....

g53 to takie mp5 ale jest mniej celne.... poczekaj sobie do 27 i nie marnuj kasy na g53 bo JĄ ZMARNUJESZ ......

jeśli jesteś przywiązany do enginiera a assultem np ci się nie chce wbijać poziomów to kup sobie AS-VALA + bost na 2 broń i mp5 :) mp5 na daleki dystans i średni sobie radzi a as-val jest to 2 broń najlepsza na średni i mały dystans :) może i assult ma famasa + l85 ale ty masz RPG + MINY a as-val o ile wiem jest lepszy od famasa w normalnym trybie :) (bez celowania) więc można udupić famasa.... ;)

as vala i mp5 juz mam z full dodatkami -,-

Opublikowano

Avium czytaj uwaznie... :D on napisał ze ma wszystkie bronie na mechaniku. :p On chce cos nowego. :> A jesli najlepiej mu sie gra enginerem to co ma do stracenia? xD Moim zdaniem nic. Fakt 20k funds to duzo, no ale co poradzisz. A do 27 to jeszcze w [...] grania. :D

98536577623773438248.png

Opublikowano

Avium czytaj uwaznie... :D on napisał ze ma wszystkie bronie na mechaniku. :P On chce cos nowego. :> A jesli najlepiej mu sie gra enginerem to co ma do stracenia? xD Moim zdaniem nic. Fakt 20k funds to duzo, no ale co poradzisz. A do 27 to jeszcze w [...] grania. :D

dokladnie :D

Opublikowano

omg... chodzi o to ze g53 a L85 to jest CAŁKIEM CO INNEGO L85 jest op ..... g53 nie dedniesz snipera na 100+ zanim ten ciebie dednie... l85 tak ..... wy mu proponujecie broń która wcale nie jest lepsza ani gorsza od broni którą ma..... jak chce coś nowego to niech kupi l85 -.-

YAY

Opublikowano

A moze on woli grac mechanikiem. Tylko ta bron l85a2 kreci mu w glowie? :D OK bo robimy sieke w mózgu chlopakowi. :P Avium, kazdy ma swoje zdanie. Ja np. mu polecam g53, dlaczego? Bo lubie mechanika i nie zalowalbym na ta bron. A szturm... zaszybko mi sie nudzi. :P Ja wyrazam tylko swoje zdanie i nikt nie ma prawa mowic ze tak nie jest. Bo kazdy ma swoją opinie. :D Wkoncu wywalczylismy wolnosc slowa no nie?! Hah. To jego kasa. A mu chodzi tylko o nasze opinie, a nie nasze klotnie ktora lepsza :]

I racja l85a2 leciutko zabije 100m+ snajpera. A g53... Ciezko by bylo. Ale bronie mechanika to nie karabiny. To tylko pistolety maszynowe! :P Do ewentualnego starcia z piechotą,a nie do bicia rekordow zabic na odleglosc. Mechanik ja ksama mowi, kolo od pojazdow. A bron... Bron ma tylko do obrony wrazie czego. :D

Może mi ktoś podać tytuł nutki podczas grania? Blagam. Kto mi poda klaniam sie po same piety <3

98536577623773438248.png

Opublikowano

Sorki za wurgaryzmy.

Pomoglem? Licze na +

Sniperem też ubije każdy pojazd jaki tylko sobie życzysz, jeżeli to ma być argument:D

L85 jest fajna i celna, ale jak dla mnie za wolna.

omg... chodzi o to ze g53 a L85 to jest CAŁKIEM CO INNEGO L85 jest op ..... g53 nie dedniesz snipera na 100+ zanim ten ciebie dednie... l85 tak ..... wy mu proponujecie broń która wcale nie jest lepsza ani gorsza od broni którą ma..... jak chce coś nowego to niech kupi l85 -.-

Prędzej ten sniper ubije ciebie, niż ty jego, bo on zdąży się w międzyczasie 4 razy uleczyć i 5 razy strzelić ci heda, więc dla mnie to żaden argument.

Co do G53, to grałem nią bez dodatku (moja pierwsza gra mechanikiem) i na omanie miałem staty chyba 20/0 więc nie ma co porównywać nawet.

Jak ona tak szybko zdejmuje bez dodatków, to co dopiero z viperkami, czy m145.

Bajka.

L85 sprawdza się tylko na średnich/dalekich dystansach, bo na krótkich to cie nawet koleś z M9 ubije -.-

436951440626370320491.png

Opublikowano

a graeś MP5? pewnie nie.... na omanie to nie sztuka mieć staty 20.0... takie staty moge ci zrobic bez używania broni ^^ jak ziomek ma mp5 to po kij mu doradzacie broń która jest *wedug was* jak mp5 + 3? dziś kupiem 85 .... broń OP masakrycznie ..... poprostu masakra co ta broń robi z sniperami...

dobra już siedzie cicho..... kupuj to g53 i *kox*

YAY

Opublikowano

a graeś MP5? pewnie nie.... na omanie to nie sztuka mieć staty 20.0... takie staty moge ci zrobic bez używania broni ^^ jak ziomek ma mp5 to po kij mu doradzacie broń która jest *wedug was* jak mp5 + 3? dziś kupiem 85 .... broń OP masakrycznie ..... poprostu masakra co ta broń robi z sniperami...

dobra już siedzie cicho..... kupuj to g53 i *kox*

nie no ja nwm chcialem miec najlepsza bron, gram duzo mechanikiem a najlepszą bronią jest bron szturmowca, a el'ka jest idealna z m145... wiec chyba te g53 kupuje bo mechanikiem sie najwiecej expi

Opublikowano

Porownanie g53 i la85 to porownanie jak porownanie ingeenera i assaulta. Assault gra gluwnie karabinem, czasem jebnie sie c4. Mechanior za to ma rpg i miny. Odrzut z l85 lekko w prawo i do gory, g53 lata lekko do gory i na boki, w jednej i drugiej jest to na luzie do ogarniecia. Plusem l85 jest zasieg, tu sprawdza sie celownik m145, do g53 styka dot albo holo. zaskoczeniem sa obrazenia bo na srednich dystansach obie bronie maja 2 z przodu.

Moj wybor jest oczywisty g53 bo wole grac inzynierem. Co do glosow zeby nie kupowac g i latac z mp5 to sa w miare sluszne. Roznica jest kolosalna, ale nie warta 20k founds.

Opublikowano

Porownanie g53 i la85 to porownanie jak porownanie ingeenera i assaulta. Assault gra gluwnie karabinem, czasem jebnie sie c4. Mechanior za to ma rpg i miny. Odrzut z l85 lekko w prawo i do gory, g53 lata lekko do gory i na boki, w jednej i drugiej jest to na luzie do ogarniecia. Plusem l85 jest zasieg, tu sprawdza sie celownik m145, do g53 styka dot albo holo. zaskoczeniem sa obrazenia bo na srednich dystansach obie bronie maja 2 z przodu.

Moj wybor jest oczywisty g53 bo wole grac inzynierem. Co do glosow zeby nie kupowac g i latac z mp5 to sa w miare sluszne. Roznica jest kolosalna, ale nie warta 20k founds.

Zasięg, sragięg.

Wnerwia mnie to, że byle jaka broń assaulta, czy engineera ma większy zasięg niż sniperki...

Tak samo bronie medyka.

L85 jest za wolna i cie zadupi każdy na krótki dystans jak nie potrafisz walić po hedach/nie masz dobrego celownika

436951440626370320491.png

Opublikowano

*guwnie* .... 85 bez nemezis ma dość odrzut .... testowaem thunderbot a nemezis.... i tera się zastanawiam co oni chciei zrobić usuwając tą kobe?o.0

@UP

..... jak 85 idziesz na szturm to pro...-,- tą bronią się ekko campi na średni dystans... a jak ktoś już ci wyskoczy to dość atwo po hedach ceować na may dystans ....

może i 1vs1 to NAJGORSZA broń ae przecie ta broń nie jest na krótki dystans a na DAEKI .... tą broń jak ktoś ci biegnie to możesz trzymać ceownik na 50+ metrów na wrogu i strzeać ..... m145 wcae nie jest takie WYMAGANE żeby być pro -,- radzi sobie ta broń z tym ceownikeim yyy nie homo tyko tym 2....-,-

YAY

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Naprawde G53 spory odrzut? popatrz sobie troszkę na filmiki z G53 bez dodatków... wogóle nie ma odrzutu..

A Mp5 mam obecnie teraz na inżynieru gdzie mam 10lvl i kolega mniał L85A2 i 1vs1 moje staty- 98-14 kolegi staty- 14/98...

Więc osobiście polecam ci G53:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...