Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Akali co jest z nią!?

Szwagier_LoL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóz grając akali stawierdziłem ze cos jest nie tak.

Po dłuzszym zastanowieniu zauwazylem jak szybko poziom energi spada -.-

2 skile i nie ma energi !?

Az tak ja znerfili ?

Nie da się grać ..

Uzyje ulta q i e i koniec punktów ..

I pewna smierc ..

bez sens .

~ Szukam ogarniętych ludzi do Rankedów ~
~ GG :
6057994 ~

Opublikowano

Zawsze tak było.

2 kille i koniec energi?

Co z tego jak i tak szybko się regeneruje...

I tak to jest i będzie jeden z mocniejszych picków na mida.

Opublikowano

Oj tam nie przesadzaj jak ladnie rozegrasz to 2 skile z pomoca i gosc lezy...
Akali i tak jest dobra

Opublikowano

Co ty gadasz ? Przecież nic jej nie zmieniali oprócz zmian pasywa.

Używasz Q, które po uderzeniu odnawia Ci 30 energi. Do tego E, a ulti jest za darmo więc te 2 spelle to można praktycznie ciągle spamować.

Do tego ukrywasz się na W w tfie i czekasz na odnowienie się przynajmniej jednego Q.

Oraz Akali jest postacią która ma zabić kogoś i zadać jak najwięcej DMG jednej osobie, wiec po zabiciu np jakiegoś papierka AD Carry mamy znowu stack ulti do użycia a w 40 minucie bijemy z samego ulti 600..

Opublikowano

Po 1 nic się nie zmieniło jesli chodzi o energie.Po 2 dobry gracz poradzi sobie z tym i rozplanuje tak swoje umiejętności że starczy jeszcze na 2 kille :) po 3. W sluży do tego między innymi żebys przeczekał czas odnowy.

Opublikowano

I już kolejny raz kłania się czytanie ze zrozumieniem ^^

Najedz kursorem na jej Q i przeczytaj, że po użyciu na celu i wykonaniu na nim auto ataku przywraca Ci energie..

Może jak ogarniesz dobre combo to będzie ok?

W dodatku budujesz się pod hybryde więc DMG z auto ataków też powinno być wysokie.

A może po prostu kolejna postać useless, którą nie warto już grać?

Hejo

Opublikowano

I już kolejny raz kłania się czytanie ze zrozumieniem ^^

Najedz kursorem na jej Q i przeczytaj, że po użyciu na celu i wykonaniu na nim auto ataku przywraca Ci energie..

Może jak ogarniesz dobre combo to będzie ok?

W dodatku budujesz się pod hybryde więc DMG z auto ataków też powinno być wysokie.

A może po prostu kolejna postać useless, którą nie warto już grać?

Ją sie buduje pod Full ap

Opublikowano

Jak masz problem z energią zrób sobie blue, czy kup runki na energie...

Akali jest jaka była, jedynie jej W jest bardzo eneriożerne, więc je trzeba wykorzystać umiejętnie.

Opublikowano

Gdyby nie ta energia, znaczy 3 skille i po energii to akali nic by nie zatrzymało... Tylko full resisty plus oracle to core itemy by było... a tak to można czasem kupić coś innego niż all w resisty ^^

E6c9g1v.gif

Opublikowano

jakie blue kurwa. blu dziala tylko na mane. dlatego w kombo używa się jak najwięcej q. np q-e-q-r-e-w czekamy na odnowienie energii-q-r gościa nie ma

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Blue przyspiesza odnowienie energii również.

Co do tematu, najpierw spróbuj chociaż przeczytać umiejętności postaci, a potem płacz.

Ludzi chcących poprawić sobie nastrój można podzielić na dwie kategorie. Niektórzy szukają kogoś bardziej zdołowanego od nich, by samemu poczuć się lepiej. Inni kierują wzrok ku czemuś ogromnemu, by sobie uświadomić, że ich problemy są bez znaczenia. ~ Madao

Malzahar, Thresh, Klinika pytań oczywistych

Opublikowano

jakie blue kurwa. blu dziala tylko na mane. dlatego w kombo używa się jak najwięcej q. np q-e-q-r-e-w czekamy na odnowienie energii-q-r gościa nie ma

nie znasz sie to nie mów, blue działa na manę i na energię... sprawdź sobie jak nie wiesz.

Co do tematu to wczoraj sobie zakupiłem akali i nie miałem większych problemów z energią. jak nas goni przeciwnik i nie mamy energii to zawsze można walnąć w i się schować na chwile, troche energii się odnowi i znów możemy zabijać :D

Opublikowano

nie znasz sie to nie mów, blue działa na manę i na energię... sprawdź sobie jak nie wiesz.

Co do tematu to wczoraj sobie zakupiłem akali i nie miałem większych problemów z energią. jak nas goni przeciwnik i nie mamy energii to zawsze można walnąć w i się schować na chwile, troche energii się odnowi i znów możemy zabijać :D

Jak sie chcesz skryć skilem . W skoro piszesz ze nie mamy energi?!

Sam sobie przeczysz koleś.

A W zabiera najwiecej energi , polowe !

~ Szukam ogarniętych ludzi do Rankedów ~
~ GG :
6057994 ~

Opublikowano

nie bylo zadnego nerfa akali ,napewno nie na energie ,i tak jest dobrze jak jest ,wyjasnili jezeli byl by mniejszy koszt akali nie byla by do zatrzymania

jest dobrze ,wogole jej nie zmieniali pod tym wzgledem

­

Opublikowano

Prócz passyva nic nie zmieniali.. Akali była, jest i pewnie będzie jedną z najlepszych postaci na mida,

jeśli masz dobrą taktykę, to energia nie stoi na przeszkodzie, by pokonać przeciwnika. Do tego jej Q + ult = kosa..

Opublikowano

Pewnie używasz Q i detonujesz znak E i dlatego Ci schodzi energia..

Kup LB i powinno być ok, staraj się q detonować q..

yyyyyyyyy mleko?!

Opublikowano

Mnie też się wydaje, że z nią coś jest nie tak. Nie grałem nią od paru miesięcy, wcześniej penty nią jechałem normalnie, i z energią nie było problemu, a dzisiaj zagrałem sobie nią 2 gry i też było dobrze, tylko ta energia strasznie spadała. Nie wiem co się stało, czy to tylko mi się wydaje, ale jest lipa.

2rp9q8l.jpg

Opublikowano

Nie wypowiadaj się błagam bo to kompromitacja. zapraszam na jakieś wiki Lola czy coś, a jak nie to sprawdź sobie w grze czy widzisz różnice w graniu na akali z blue, a bez niego. Energia reg. sie szybciej z blue i tu nie ma nic do gadania./

Co do akali. Dostała zmianę w pasywce co umożliwia lekkie zróżnicowanie buildów pod nią we wczesnych fazach gry, i trochę urozmaiciło rozgrywkę nią. Gra akali nie polega na grze postacią typu np. katarina czyli wywalasz combo i jedziesz dalej. Tylko używasz skilli wtedy kiedy widzisz do tego okazje.

To nie jest postać do gry na chama i tylko po to żeby zgarnąć fragi tylko czekać i wyskakiwać ze wszystkich możliwych miejsc na free fragi.

16k7y4p.png

Opublikowano

Jeszcze na Akali narzekacie -.- ?? I tak jest nie do pokonania jak sie lekko feednie a zrobi to latwo gankujac bota/topa z mida i juz gra wygrana dla niej a wy jeszcze macie problem z energia do niej ;D

20utztj.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...